Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Transilvania, mica Europă.

2 zile. Plecare din București.
Romania,
Excursie de grup
Excursie cu clasa,

În această excursie copii vor lua contact cu cultura, tradițiile și istoria celor trei națiuni care locuiesc în Transilvania, românii, maghiarii și germanii. Vor participa la ateliere de meșteșugărești, vor vizita biserici fortificate, muzeul apelor minerale, le vom spune despre arhitectura porților secuiești și despre istoria secuilor.

Highlights

atelierul de la Bran, atelierul de pănuși de porumb de la Odorhei, Muzeul Apelor MInerale, Parcul tematic Mini Transilvania, Biserica Fortificată de la Prejmer, Centrul Istoric al orașului Brașov.

Prețuri

Detalii Preț
Pret / elev, pentru un grup de minimum 30 de elevi. 605
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

transport cu autocar, ghid însoțitor, atelier la Bran, Muzeul apelor minerale, parcul Mini Transilvania, atelier de pănuși la Odorheiul Secuiesc, vizită la Biserca Fortificată Prejmer, Cazare la hotel de 3 stele în Brașov, prînz inclus la Bran și la Odorheiul Secuiesc.

Nu este inclus în preț

transportul cu trenul de la Bucuresti la Brasov si retur, alte mese decît cele specificate în pachetul turistic, cheltuieli personale.

Inclus în preț

transport cu autocar, ghid însoțitor, atelier la Bran, Muzeul apelor minerale, parcul Mini Transilvania, atelier de pănuși la Odorheiul Secuiesc, vizită la Biserca Fortificată Prejmer, Cazare la hotel de 3 stele în Brașov, prînz inclus la Bran și la Odorheiul Secuiesc.

Nu este inclus în preț

transportul cu trenul de la Bucuresti la Brasov si retur, alte mese decît cele specificate în pachetul turistic, cheltuieli personale.

Condiții speciale

Art.1 — Pe durata deplasării spre/dinspre destinație, toți elevii care participă la excursie au următoarele obligații: a) să respecte condițiile de siguranță pe parcursul deplasărilor în grup cu trenul / autocarul / avionul; b) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursiei/expediției; c) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursie/expediție; d) să se comporte civilizat și să nu distrugă bunuri; e) să se conformeze comenzilor cadrelor didactice însoțitoare și ghidului însoțitor al agenției. Art.2 — Pe durata participării la excursie, toți elevii au următoarele obligații: a) să verifice condițiile de siguranță ale spațiului de locuit/camerei; b) să utilizeze, cu responsabilitate, mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului. c) să nu deterioreze mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului. d) să înștiințeze cadrul didactic însoțitor cu privire la defecțiunile mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației; e) să nu recurgă la remedierea defecțiunilor mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației; f) să utilizeze, în siguranță, spațiile locației (să nu sară peste scări, să nu coboare pe balustradă, să nu sară pe geam etc.) g) să nu aducă și să nu utilizeze materiale/produse inflamabile sau cu risc inflamabil; h) să utilizeze, în siguranță, produsele/aparatele de uz personal (deodorante, aparate de bărbierit etc.); i) să nu aducă și să nu consume tutun, alcool, droguri și alte substanțe care îi pot pune în pericol pe ei ori pe ceilalți participanți sau care pot determina alterarea percepției realității; j) să nu consume alimente alterate sau păstrate în condiții neadecvate; k) să manifeste un comportament responsabil față de propria persoană și față de ceilalți participanți la tabără; l) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul șederii în tabără/excursie/expediție; m) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților la tabără/excursie/expediție; n) să respecte comenzile cadrului didactic însoțitor pe perioada taberei/excursiei/expediției; o) să nu părăsească grupul/locația activității fără acordul cadrului didactic însoțitor. Art.3 Orice nerespectare a regulilor înscrise va avea drept consecință activarea responsabilității legale a elevului care a produs pagubele, a celor care i-au fost complici, cît și a părinților acestuia (acestora), în conformitate cu prevederile art 1372 din Codul Civil, privind răspunderea părinților pentru faptele copiilor lor minori.

Ziua 1 București - Bran - Brașov

Veți pleca din București cu un tren CFR de ora 8:20 pentru a ajunge la Brașov în jurul orei 10:45. În acest fel veți evita aglomerația de pe Valea Prahovei și veți scădea semnificativ  costurile deplasării cu autocarul. Odată ajunși în Gara Brașov, veți fi întîmpinați de ghidul  calificat al agenției noastre, care vă va conduce la autocarul cu care veți porni spre Bran. Aici vom merge pentru a mînca masa de prînz și apoi pentru a participa la un atelier în care copii își vor crea propriile lor obiecte decorative.

După terminarea atelierului ne vom îndrepta spre Prejmer unde vom vizita Biserica Fortificată pentru ca spre seară să ne întoarcem la Brașov, pentru a ne caza la hostelul unde veți dormi până a doua zi.

După cazare, vom ieși la o plimbare prin centrul Brașovului, însoțiți de ghidul agenției noastre care le va prezenta elevilor cele mai importante obiective turistice ale orașului, spunându-le istoria acestuia. 

 După terminarea vizitei veți avea timp liber pînă a doua zi.

brasov

Ziua 2 Brașov- Odorheiul Secuiesc - Brașov - București

Astăzi vom începe ziua la ora 9 dimineața pornind cu autocarul spre Odorheiul Secuiesc cale de aproximativ 2 ore. Orașul este o veche asezare secuiască plină de monumente istorice dar si contemporane.

Odată ajunși aici , vom merge prima dată la atelierul de confecționat obiecte artizanale din pănuși de porumb avînd ocazia să ne lucrăm singuri propriile obiecte pe care să le luăm cu noi ca amintire. 

După vizită ne vom îndrepta spre parcul Mini Transilvania care reunește machete ale celor mai reprezentative cetăți, castele, biserici, și clădiri civile de pe cuprinsul Transilvaniei, Maramureșului și Țării Românești astfel încît copii să le poată pătrunde secretele arhitecturale.

După vizita parcului tematic Mini Transilvania ne vom deplasa la restaurant pentru a mînca de prînz 

Lângă parc se află Muzeul Apelor Minerale cît și cel în aer liber al Porților Secuiești atît de asemănătoare cu cele maramureșene. 

Odată încheiate vizitele ne vom îmbarca în autocar și ne vom întoarce spre Brașov pentru a prinde trenul de seară spre București.

Odorhei
panusi1
panusi 2

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Este un tur complex de două zile care va dezvălui copiilor și cadrelor didactice multe necunoscute și lucruri interesante din județele Brașov și Harghita. Copii vor participa la ateliere vor vizita muzee și vor acumula informații despre istoria și cultura locurilor vizitate.