Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

O zi la Sighișoara.

1 zi
Romania,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

Această excursie de o zi ne oferă prilejul de a vizita două localități importante în istoria și arhitectra militară a României, e vorba de Prejmer și Sighișoara. La Prejmer, vom vizita Biserica Fortificată, cea mai completă din cele existente pe teritoriul patriei noastre, și vom afla cum erau organizați sașii în comunitățile pe care și le organizează după ce sunt colonizați în Transilvania de către regii unguri. La Sighișoara vom vizita un splendid oraș medieval ae cărui secrete și monumente excepționale le veți afla de la ghidul nostru.

Highlights

Biserica Fortificată Prejmer, Sighisoara, Turnul cu Ceas, Biserica din Deal

Prețuri

Detalii Preț
PREȚURI LA CERERE ÎN FUNCȚIE DE GRUP SI PERIOADA.
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

Transport, Ghid însoțitor.

Nu este inclus în preț

Bilete de intrare, mese, alte cheltuieli personale, taxe foto si video.

Inclus în preț

Transport, Ghid însoțitor.

Nu este inclus în preț

Bilete de intrare, mese, alte cheltuieli personale, taxe foto si video.

Condiții speciale

Excursie cu plecare din Brașov.

BRASOV -PREJMER -SIGHISOARA - BRASOV

prejmer

Dimineața, la ora 9.00, ghidul nostru vă va lua de la apartamentul dumneavoastră din Brașov. Vom începe turul nostru de o zi din Brașov, cu mașina pe drumul spre Prejmer.

Aici vom vizita Biserica Fortificată construită în sec al XIII-lea de către Cavalerii Teutoni și dezvoltată mai târziu de către comunitatea săsească. Biserica este una din cele mai bine păstrate de acest tip și este complete în sensul că are toate elementele componente care la celelalte s-au mai pierdut. Vom vizita interiorul și vă vom explica felul aparte în care sașii asistau la slujba religioasă, apoi vom înconjura incinta prin zidul de apărare, observând bovindourile și gurile de aruncare sau de tragere cât și „Orga morții”.

După vizită ne vom continua drumul spre Sighișoara. Traseul va trece prin mai multe vechi sate sasesti care isi pastreaza arhitectura veche, veti vedea cateva cetati medievale de-a lungul acestui traseu, care fac parte din mostenirea saseasca/germana din Transilvania: Cetatea Feldioara – fostul sediu al cavalerilor teutoni, Cetatea Rupea, Cetatea Saschiz, și Biserica Fortificată de aici.

Ajunși la Sighișoara (aproximativ 1h45 min cu mașina) vom face un tur pe jos al orașului medieval.

Unul dintre cele mai vechi orașe din Transilvania, Sighișoara a fost menționată documentar pentru prima dată în secolul al XIII-lea. Este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa și este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Vom vizita cele mai importante obiective turistice, iar ghidul nostru vă va spune istoria și legendele acestui loc magnific.

Numit și Turnul Porții, Turnul cu Ceas a fost construit în secolul al XIV-lea și are aproximativ 60 de metri înălțime. În 1604 turnul a primit un ceas al cărui mecanism era alcătuit din lemn și mai târziu a avut statuete din lemn care funcționau mecanic. În prezent, în interiorul acestui Turn se află Muzeul de Istorie.

Biserica din Deal. Această biserică din secolele al XIV-lea și al XV-lea a fost construită în stil gotic târziu și a fost realizată din piatră. Este una dintre cele mai vechi biserici din România. Se pot admira frumoasele sculpturi decorative din piatra si picturile murale din secolul al XV-lea. Drumul către biserică este de fapt o scară de lemn acoperită de o galerie de lemn construită în 1654. Se presupune că o capelă romanică din 1200 ar fi stat la baza acestei clădiri.

Biserica Mănăstirii construită în secolul al XIII-lea era situată vizavi de deal și era parte integrantă a unei biserici dominicane care nu mai există. Se pot vedea un altar construit în stil baroc, o orgă din 1680, și câteva covoare orientale din secolul al XVII-lea.

La Sighișoara este casa în care s-a născut Vlad Țepeș, care acum este un restaurant unde puteți savura o masă pe tema lui Dracula.

Mari părți ale zidului fortificat al orașului sunt încă păstrate împreună cu nouă turnuri de apărare.

La sfârșitul turului, veți avea cca. 1 oră pentru a explora orașul singuri, pentru a mânca prânzul sau pentru cumpărături.

Opțional. Pe drumul de intoarcere spre Brasov puteti vizita cetatea Rupea sau/si satul Viscri sau/si cetatea Feldioara (Marienburg) si biserica fortificata Viscri.

Întoarcere la Brașov.

sighisoara 2
prejmer
sighisoara 1

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Dacă te afli deja în Brașov și vrei să vizitezi împrejurimile această excursie la Prejmer și Sighișoara este oportunitatea ideală pentru a face asta. Vă vom lua de la apartament cu mașina, iar ghidul/sofer vă va conduce de-alungul traseului spunându-vă tot ceea ce este necesar să știți despre obiectivele vizitate. Este un tur privat, cum încă nu există în România, dar care, în următorii ani ar putea deveni ceva obișnuit, fiindcă ce e mai bine decât să scapi de grija condusului și să te preocupi doar de a face fotografii de claitate, fiindcă de restul ne vom ocupa noi?