Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii
;

Blog Excursii / Vacante / Circuite

Blog-ul Vacante – Excursii oferit de Visit Transilvania Travel include articole de călătorie ți informații despre țările și destinațiile vacanțelor oferite de noi. Veti gasi o sursă de inspirație pentru excursia dvs și relatări interesante ale celor care au vizitat acele locuri. Veti găsi o sursă de inspirație pentru excursia dvs. și relatări interesante ale celor care au vizitat acele locuri.

Hotelul plutitor în marș

Hoinărind prin Delta Dunării

Ghid prin Romania

Postat 04-02-2024

Vă invităm într-o excursie de neuitat prin Delta Dunării. De neuitat fiindcă va avea loc în condiții deosebite. Vom dormi pe un hotel plutitor beneficind în acest fel de posibilitatea de a călători prin Deltă în condiții confortabile la adăpost de orice fel de neplăceri cauzate de insecte și alte gîngănii ce locuiesc pe aici. Avem toate mesele incluse și plimbările de dimineață și de seară pe canalele pline de vegetație și păsări.

Citește mai mult

Tematicile blogului

Am organizat tematica acestui blog, împărțind articolele dupa cele 6 continente spre care vă vom oferi excursii. Astfel: Europa, Asia, Australia, America de Nord, America de Sud și Africa, va vor arăta ce au ele mai frumos pentru a vă decide să alegeti una din excursiile noastre către ele. Vom scrie noi si prietenii nostri călători de meserie, cu trăirile și experiența noastră, cu starea noastră de spirit din acel moment ca să vă transmitem microbul călătoriei care vă va face viața mai frumoasă și vacanța de neuitat.

berlinerdom1

Berlin

Excursii prin lumea largă

Postat 22-05-2020

Berlin pentru mine a fost o supriză continuă. Cea mai mare surpriză a fost atunci când am realizat că, pe timpul Războiului Rece, era o jumătate de oraș, aparținând părții „lumii libere” în mijlocul Germaniei Socialiste. A doua surpriză a fost atunci când am mâncat celebra Soljanka despre care povestește Porta eroul lui Sven Hassel, iar a treia a fost atunci când am realizat cum se petrece în cea mai mare berărie din oraș. Citiți și-o să vedeți !

Citește mai mult
londra

Londra

Excursii prin lumea largă

Postat 21-05-2020

Londra miroase a Imperiu mai mult ca Roma. Londra e opulentă, greoaie, imperială. E flegmatică și conștientă de trecutul ei. Londra mustește de istorie și de locuri ce apar prin filme și prin cărți. Londra are magazine superbe din care voi aminti doar Hamleys, celebrul magazin de jucării asta fiindcă nu aș fi crezut niciodată că poate exista magazin de jucării pe 7 etaje. Londra e , dincolo de toate astea o destinație de vacanță care împlinește dorințele și căutările oricărui turist.

Citește mai mult
budapesta

Budapesta

Excursii prin lumea largă

Postat 19-05-2020

Budapesta. Un oraș pe care l-am văzut de două ori. Prima data pentru o dupăa amiază și o noapte plus dimineața plecării. A doua oară pentru 3 zile pline. Prima dată am decretat că e o mizerie de oraș, urât înghesuit și nașpa. A doua oară însă a fost un pic diferit. Citiți și veți vedea de ce.

tivoli

Bella Italia

Excursii prin lumea largă

Postat 16-05-2020

Această excursie în Italia a fost o descoperire a culturii italiene și europene. A fost momentul în care cârcotelile mele de până atunci s-au oprit. Nu ai ce să spui atunci când vezi, Pompeii, Assisi, Costiera Amalfitana, Capri, Paestum sau Napoli. Poți doar să deschizi gura și să faci ca un pește. Atât.

barcelona

Barcelona

Excursii prin lumea largă

Postat 15-05-2020

Dacă Fotbal Club Barcelona are ca deviză „mas que un club” ( nu doar un club de fotbal) atunci orașului i s-ar potrivi foarte bine „mas que un ciudad” (nu doar un oraș). Barcelona a reușit să îmbine cultura medievală cu cea modernă, vechiul cu noul , spaniolii cu catalanii și cu „hoardele” de turiști din toată lumea.

roma fontana

SPQR - ROMA

Excursii prin lumea largă

Postat 14-05-2020

SPQR Senātus Populusque Rōmānus înseamnă Senatul și Poporul din Roma o mențiune la guvernul Imperiului Roman. O excursie la Roma este o mostră din ceea ce Italia are de oferit ca istorie, artă și cultură, gastronomie și mod de viață. Așa cum odinioară toate drumurile duceau la Roma, astăzi măcar unul din drumurile turistice ar trebui să ducă la Roma.

Maroc

Marocul de poveste.

Excursii prin lumea largă

Postat 12-05-2020

O excursie în Maroc este șansa de a cunoaște o civilizație diferită de cea europeană. O excursie în Maroc vă va ajuta să-i cunoașteți și să-i înțelegeți pe arabii musulmani. O excursie în Maroc este ocazia potrivită de a vă lărgi orizontul și a vă îmbogăți viața.

Turnul Belem

Portugalia

Excursii prin lumea largă

Postat 11-05-2020

Împrejurimile Lisabonei și Lisabona sunt o zonă plină de frumuseți ce încântă ochiul și de cultură ce încălzește inima. Portugalia este locul de unde începe sau unde se termină Europa. Portugalia este cumva sora noastră a românilor atât prin limbă cât și prin cântec și fel de viață. O vizită în Portugalia este ceva ce recomand tuturor.

viena

Pe urmele lui Horea, la Viena.

Excursii prin lumea largă

Postat 10-05-2020

Prima mea ieșire din țară, a fost la Viena. Am mers, așa cum, în vremurile vechi, românii Transilvăneni, se duceau la Viena la „drăguțul de împărat” sa-și caute dreptatea. Eu, m-am dus ca turist să văd cum au folosit împăratul și urmașii lui aurul luat cu forța din Munții Apuseni, de la moții lui Horea, lui Cloșca și ai lui Crișan.

ferdinaind

Ghid prin Romania.Istoria.

Ghid prin Romania

Postat 09-05-2020

Am scris aceasta carte din doua motive: dorinta de a impartasi si altor romani pe care i-am gasit la obiectivele turistice din tara, tristi ca nu pot afla mai multe, deoarece nimeni nu se gasea sa le dezvaluie secretele monumentului si, al doilea, fiindca am vrut sa ridic un colt de pe viata de ghid turistic.

prejmer

Biserica forticata de la Prejmer

Ghid prin Romania

Postat 19-04-2020

Bisericile forticiate sunt o categorie aparte a fortificațiilor românești. Construite de sași pentru nevoile de apărare și religioase ale comunităților lor, ele au devenit în zilele noastre adevărate simboluri ale arhitecturii transilvănene.

bran castel

Castelul Bran

Ghid prin Romania

Postat 17-04-2020

O vizită la Castelul Bran este mai mult decât o vizită în cuibul vampirului Dracula, mai ales că nu are nici o legătură cu vampirul lui Bram Stocker. O vizită la castelul Bran înseamnă o incursiune în arhitectura gotică militară a României, o afundare în istoria militară și politică a locului. Castelul Bran este cea mai celebră construcție militară românească și pe bună dreptate.

peles

Palatul Peles

Ghid prin Romania

Postat 14-04-2020

Palatul Peleș este bomboana de pe tortul oricărei excursii din România. Asta fiindcă turistul străin, fie îl vizitează în prima zi, lucru care-l zdruncină complet fiindcă nu se așteaptă ca în România să găsească așa ceva, fie vine la final de tur și este o încununare perfectă a frumuseților văzute.

Garmish Partenkirschen

Prin Germania și Austria

Excursii prin lumea largă

Postat 10-03-2020

Ne-am decis prin 2009, dupa excursia la Viena, sa mai iesim odata peste granita. De data asta urma sa zburam pana la Munchen unde ne astepta o masina inchiriata in prealabil. Cum era primul meu zbor cu avionul eram curios si putin nervos. Ca absolvent al unui liceu cu profil aeronave nu ar fi fost normal insa...