Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii
;

Excursii prin lumea largă

Descrieri ale excursiilor pe care le-am făcut prin lume.

Vom scrie aici, experiențele noastre ca turiști prin lumea largă. Vom publica și experiențele prietenilor noștri astfel încât să putem să împărtășim publicului cititor cât mai multe povești interesante

berlinerdom1

Berlin

Excursii prin lumea largă

Postat 22-05-2020

Berlin pentru mine a fost o supriză continuă. Cea mai mare surpriză a fost atunci când am realizat că, pe timpul Războiului Rece, era o jumătate de oraș, aparținând părții „lumii libere” în mijlocul Germaniei Socialiste. A doua surpriză a fost atunci când am mâncat celebra Soljanka despre care povestește Porta eroul lui Sven Hassel, iar a treia a fost atunci când am realizat cum se petrece în cea mai mare berărie din oraș. Citiți și-o să vedeți !

londra

Londra

Excursii prin lumea largă

Postat 21-05-2020

Londra miroase a Imperiu mai mult ca Roma. Londra e opulentă, greoaie, imperială. E flegmatică și conștientă de trecutul ei. Londra mustește de istorie și de locuri ce apar prin filme și prin cărți. Londra are magazine superbe din care voi aminti doar Hamleys, celebrul magazin de jucării asta fiindcă nu aș fi crezut niciodată că poate exista magazin de jucării pe 7 etaje. Londra e , dincolo de toate astea o destinație de vacanță care împlinește dorințele și căutările oricărui turist.

budapesta

Budapesta

Excursii prin lumea largă

Postat 19-05-2020

Budapesta. Un oraș pe care l-am văzut de două ori. Prima data pentru o dupăa amiază și o noapte plus dimineața plecării. A doua oară pentru 3 zile pline. Prima dată am decretat că e o mizerie de oraș, urât înghesuit și nașpa. A doua oară însă a fost un pic diferit. Citiți și veți vedea de ce.

tivoli

Bella Italia

Excursii prin lumea largă

Postat 16-05-2020

Această excursie în Italia a fost o descoperire a culturii italiene și europene. A fost momentul în care cârcotelile mele de până atunci s-au oprit. Nu ai ce să spui atunci când vezi, Pompeii, Assisi, Costiera Amalfitana, Capri, Paestum sau Napoli. Poți doar să deschizi gura și să faci ca un pește. Atât.

barcelona

Barcelona

Excursii prin lumea largă

Postat 15-05-2020

Dacă Fotbal Club Barcelona are ca deviză „mas que un club” ( nu doar un club de fotbal) atunci orașului i s-ar potrivi foarte bine „mas que un ciudad” (nu doar un oraș). Barcelona a reușit să îmbine cultura medievală cu cea modernă, vechiul cu noul , spaniolii cu catalanii și cu „hoardele” de turiști din toată lumea.

roma fontana

SPQR - ROMA

Excursii prin lumea largă

Postat 14-05-2020

SPQR Senātus Populusque Rōmānus înseamnă Senatul și Poporul din Roma o mențiune la guvernul Imperiului Roman. O excursie la Roma este o mostră din ceea ce Italia are de oferit ca istorie, artă și cultură, gastronomie și mod de viață. Așa cum odinioară toate drumurile duceau la Roma, astăzi măcar unul din drumurile turistice ar trebui să ducă la Roma.

Maroc

Marocul de poveste.

Excursii prin lumea largă

Postat 12-05-2020

O excursie în Maroc este șansa de a cunoaște o civilizație diferită de cea europeană. O excursie în Maroc vă va ajuta să-i cunoașteți și să-i înțelegeți pe arabii musulmani. O excursie în Maroc este ocazia potrivită de a vă lărgi orizontul și a vă îmbogăți viața.

Turnul Belem

Portugalia

Excursii prin lumea largă

Postat 11-05-2020

Împrejurimile Lisabonei și Lisabona sunt o zonă plină de frumuseți ce încântă ochiul și de cultură ce încălzește inima. Portugalia este locul de unde începe sau unde se termină Europa. Portugalia este cumva sora noastră a românilor atât prin limbă cât și prin cântec și fel de viață. O vizită în Portugalia este ceva ce recomand tuturor.

viena

Pe urmele lui Horea, la Viena.

Excursii prin lumea largă

Postat 10-05-2020

Prima mea ieșire din țară, a fost la Viena. Am mers, așa cum, în vremurile vechi, românii Transilvăneni, se duceau la Viena la „drăguțul de împărat” sa-și caute dreptatea. Eu, m-am dus ca turist să văd cum au folosit împăratul și urmașii lui aurul luat cu forța din Munții Apuseni, de la moții lui Horea, lui Cloșca și ai lui Crișan.

Garmish Partenkirschen

Prin Germania și Austria

Excursii prin lumea largă

Postat 10-03-2020

Ne-am decis prin 2009, dupa excursia la Viena, sa mai iesim odata peste granita. De data asta urma sa zburam pana la Munchen unde ne astepta o masina inchiriata in prealabil. Cum era primul meu zbor cu avionul eram curios si putin nervos. Ca absolvent al unui liceu cu profil aeronave nu ar fi fost normal insa...

Tematicile blogului