Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

City Break Istanbul

5 nopți / 6 zile
Turcia,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

Istanbul, orașul situat pe 2 continente, are o extraordinară istorie influențată de civilizațiile a trei mari imperi: Roman, Bizantin și Otoman. Fiecare a lăsat în urmă biserici, moschei, palate și fortificații care constituie astăzi atracțiile orașului vechi. Pachetul nostru de city break la Istanbul vă invită să descoperiți aceste locuri cu tururi private ghidate de un ghid local în limba engleză (opțional și în funcție de disponibilitate se poate asigura ghidaj în limba română). Totodată aveți posibiltatea unui tur culinar al orașului cu degustări de mâncăruri specifice sau să vă relaxați într-o croazieră cu yacht privat. Vă vom prezenta adevăratul Istanbul din prespectiva localnicilor.

Highlights

Hagia Sofia, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Marele Bazar, Moscheea Suleymaniye, Biserica Chora, Cornul de Aur, Fener, Balat, Palatul Dolmabahce, Tur gastronomic al Istanbulului, croazieră privată pe Bosfor

Prețuri

Detalii Preț
Euro / persoană în camera dublă, pentru grup de 7-8 persoane 396
Euro / persoană în camera dublă, pentru grup de 4-6 persoane 430
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

• 5 nopți de cazare la hotel de 4 stele în Orașul Vechi; • 5 mic dejun • 2 zile de tur privat în Istanbul cu ghid local privat vorbitor de limbă engleză; • intrările la obiectivele turistice conform program • transport privat conform program • transferuri aeroport – hotel – aeroport

Nu este inclus în preț

•Zbor international București – Istanbul – București. Nota: Prețul final al turului va fi stabilit în funcție de prețul biletelor de avion la data rezervării • mese de prânz sau cină • programe opționale; • asigurare medicală sau storno

Inclus în preț

• 5 nopți de cazare la hotel de 4 stele în Orașul Vechi; • 5 mic dejun • 2 zile de tur privat în Istanbul cu ghid local privat vorbitor de limbă engleză; • intrările la obiectivele turistice conform program • transport privat conform program • transferuri aeroport – hotel – aeroport

Nu este inclus în preț

•Zbor international București – Istanbul – București. Nota: Prețul final al turului va fi stabilit în funcție de prețul biletelor de avion la data rezervării • mese de prânz sau cină • programe opționale; • asigurare medicală sau storno

Ziua 1. Zbor Bucuresti - Istanbul

Notă: La cerere se poate opta pentru transport propriu sau un transport organizat de noi cu microbus.
Sosire la Istanbul. Transfer de la aeroport la Hotel. Check-in. Program liber.
Cazare în Orașul Vechi la hotel Yasmak Sultan, 4 stele, sau similar.

Istanbul

Ziua 2. Istanbul. Tur privat

Palatul Topkapi

Avem o zi plină de vizitare a Istanbului. Va fi un tur privat cu un ghid local vorbitor de limbă engleză. În timpul turului veți afla multe informații despre istoria și cultura Istanbulului, despre obiectivele vizitate, despre tradițiile orientale. Un mare avantaj îl constituie și accesul prioritar la muzee, fără a mai sta la cozile interminabile.
Turul de astăzi va fi pietonal, deoarece toate obiectivele sunt situate la mai puțin de 5 minute distanța unul față de celălalt. Primul obiectiv vizitat va fi Hipodromul, centru de activități sportive, faimos pentru cursele de care de luptă în perioada romană. În continuare vom vizita Moscheea Albastră, cea de-a doua ca mărime din Istanbul. 
Palatul Topkapi, a fost palatal principal al sultanilor până la 1856. Palatul este gazda multor expoziții extraordinare, inclusiv colecția de arme care conține și celebra sabie a lui Ștefan cel Mare.
Din grădinile palatului vom admira o splendidă priveliște asupra Bosforului și a Cornului de Aur.
După prânz vom vizita Hagia Sofia, una dintre cele mai importante clădiri istorice ale lumii. A fost catedrală în timpul Imperiului Bizantin și transformată în moschee în perioada otomană. Veți fi impresionați să vizitați acest loc cu peste 1500 de ani vechime.
Programul se va încheia cu vizita Marelui Bazar, cel mai mare bazar din lume având mai mult de 4000 de magazine.
Cazare la același hotel

Hagia Sofia
Moscheea Albastra
Marele Bazar

Ziua 3. Istanbul. Tur privat

Cornul de Aur
Biserica Chora - interior

O nouă zi de city break la Istanbul. Astăzi vom avea un tur al unor locuri unice și speciale din Istanbul dar care sunt dificil de vizitat pe cont propriu. Vom începe cu vizitarea originilor orașului istoric, a obiectivelor din patrimoniul bizantin și otoman. Aceste locuri sunt în afara zonelor turistice astfel că veți vedea și aspecte din viața curentă a localnicilor.
Prima oprire este la Moscheea Suleymaniye, construită de arhitectul turc Sinan, la ordinul celebrului sultan, Suleyman Magnificul, în perioada 1550-1557. Moscheea este modelată în parte ca și o bazilică bizantină.
Vom continua de-a lungul zidurilor orașului până la una dintre cele mai vechi și importante obiective – Biserica Chora, cunoscută pentru minunatele fresce reprezentând viața lui Isus Cristos. Este un loc bun pentru a vedea artizanii locali și produsele lor.
Vom continua cu o cafea sau un ceai servite într-una dintre cele mai renumite locații din Istanbul - Pierre Loti, cu o vedere uluitoare la Cornul de Aur.
Excursia va continua pe malurile Cornului de Aur către cartierele Fener și Balat, locuite în trecut de comunitățile grecești și evreiești. 
După prânz vom vizita Palatul Dolmabahce, ultima reședință a sultanilor, având 365 de camere și peste 20 de saloane. Palatul este renumit pentru colecția de antichități europene, mobilă și un candelabru de 4,5 t. 
Cazare la același hotel.

Dolmabahce

Ziua 4. Istanbul

Spices Bazaar
Food tour
Food tour

Zi liberă la dispoziția dvs. Cazare la același hotel.
Opțional. Vă invităm la un program și o experiență culinară deosebită.
De la kebab la baklava, la dulciuri, mâncarea turcească este renumită în toată lumea. Deși oricine a gustat dintr-un kebab, bucătăria turcească înseamnă mult mai mult și veți descoperi acest lucru. Acest tur vă va scoate de pe căile bătătorite de turiști și veți experimenta gustul adevăratului Istanbul și a delicateselor orientale. 
După plecarea de la hotel vom vizita Bazarul de mirodenii, de unde localnicii iși cumpără mirodeniile de sute de ani. Vom merge pe jos de la Podul Galata la Karakay unde vom servi un mic dejun turcesc cu specialități locale (omletă sucuklu, menemen turcesc, caimac și miere). Apoi vom lua metroul până la Pera și ne vom plimba pe celebra stradă Istikal. Oprire pentru un ceai și un joc de table.
După amiază vom traversa cu feribotul în partea asiatică la Kadikoy, unde vom gusta o specialitate numită ”Mersin tantuni” sau pentru cei aventuroși un wrap cu ficat. Vom continua în piața de pește. Veți mânca scoici umplute și trase la tigaie și veți încerca murăturile locale. Un tur gastronomic nu ar fi complet fără o cafea și un desert.
Apoi ne vom întoarce cu feribotul în partea europeană și vom încheia tururul la hotel.
Preț: 75 euro/persoană
Servicii incluse: • ghid local privat vorbitor de limbă engleză; • degustări conform program; • bilete transport în comun conform program

Food tour
food tour
Food tour

Ziua 5. Istanbul

Turnula Galata

Zi liberă la dispoziția dvs. Cazare la același hotel.
Opțional. Vă invităm la o croazieră exclusivă cu yacht privat pe strâmtoarea Bosfor și o plimbare în zona Pera.
Întâlnire cu ghidul dimineța la hotel și veți începe turul dvs. privat. Transport privat cu microbuzul în zona Taksim, cunoscută ca Pera, fiind un important centru comercial din Istanbul. Pe strada Istikal sunt numeroase magazine de haine, restaurante, cafenele și pub-uri. Este cel mai bun loc pentru viața de noapte din Istanbul.
Plimbarea noastră ne va duce la Turnul Galata, unul dintre primele turnuri fortificate construite în Europa. Vom vizita turnul și ne vom bucura de panorama de 360 grade asupra Istanbulului.
Transfer cu microbuz privat la Kabatas unde ne vom îmbarca pe yachtul privat. Cea mai bună metodă de a admira frumusețiile Istanbulului este o crozieră pe Bosfor, apa care desparte Europa de Asia. Croaziera este de 2 ore. Veți putea vedea casele și palatele otomane, podurile peste Bosfor, moscheile Ortakay și Buyuk Mecidiye, Palatul Ciragan, Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Academia navală, fortărețele Rumeli și Anadolu și multe altele.
După croziera pe Bosfor veți fi conduși înapoi la hotel.
Preț: 110 euro/persoană
Servicii incluse: • ghid local privat vorbitor de limbă engleză; • bilete intrare la Turnul Galata; • crozieră privată pe Bosfor (2 ore); • transport privat cu microbuz

Croaziera yact  la Istanbulprivat

Ziua 6. Zbor Istanbul – București

Este ultima zi de city break la Istanbul. Dimineța timp liber. Check-out din hotel la maxim ora 11.00. Conform orarului de zbor vă vom transfera la aeroport.

Personalizează pachetul de City Break Istanbul

Dacă dorești să faci modificări la pachetul nostrum astfel ăncât sa fie mai aproape de dorințele tale, nu ezita sa ne contactezi. Putem modifica itinerariul, hotelurile, serviciile incluse, numărul de nopți, etc pentru ca tu să ai o vacanță perfectă.
Folosiți formularul ”Rezervă / solictă” sau trimite-ne un email la office@vacante-excursii.ro.

Condiții generale City Break Istanbul

• Acte necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara. 
• Cerințele speciale cauzate de Covid 19 care vor fi actualizate și veți fi informați in timp real.
• Recomandăm achiziționarea unei polite de asigurare medical și de asigurare storno care să includă asigurarea în caz de Covid19.
 
Condiții de plată:
Rezervarea este considerată validă cu condiția plății unui avans de minim 25% din valoarea pachetului. Diferența de plată se achită cu cel puțin 30 de zile înainte de plecare.

Condiții de anulare:
• fără penalități pentru anulări cu mai mult de 30 de zile înainte de plecare
• 25% penalitate pentru anulări făcute între 8-30 de zile înainte de plecare
• 50% penalitate pentru anulări cu mai puțin de 8 zile înainte de plecare.

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Este un city break la Istanbul inedit și vă garantăm servicii profesionale de calitate. Majoritatea celor care vizitează Istanbulul aleg un circuit de grup sau un fac o excursie pe cont propriu. Noi vă oferim o modalitate de a explora și înțelege acest minunat oraș oferinu-vă tururi private cu ghid local, vorbitor de limbă engleză. Acești ghizi experimentați vă vor dezvalui istoria dar și secretele orașului, legende locale, tradiții într-o manieră individualizață. Vă vor recomanda cele mai bune locuri pentru petrecerea timpului liber, shopping, restaurante, etc. Vă vor răspunde la toate întrebările. De asemenea veți avea access prioritar la principalele obiective, care de obicei sunt foarte aglomerate. Aveți transferurie de la aeroport incluse și vă va scuti de transortul în comun sau de taxi.
În acest city break veți avea și timp liber să explorați părți din oraș după pofta inimii, să mergeți la cumpărături, să descoperiți fermecătoare restaurante sau taverne sau sa gustați viața de noapte.
Rezervați o excursie la Istanbul de vis!