Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Excursie în Argeș

1 zi. Plecare din Brașov.
Romania,
Excursie de grup
Excursie cu clasa,

Vom purcede la vizitarea locurilor istorice de pe pantele sudice ale Carpaților Meridionali, vizitînd Curtea Domnească de la Tîrgoviște cu Turnul Chindiei învățând despre istoria lui Mircea cel Bătrîn și a nepotului său Vlad Țepeș, apoi ne vom plimba pe ulițele satului din Muzeul de la Golești și întorcîndu-ne către Brașov vom adăsta într-un sat de meșteșugari pentru a afla lucruri inedite despre arta lor. Ne vom întoarce acasă prin pasul Rucăr Bran.

Highlights

curtea domnească de la Tîrgoviște, Muzeul Golești, Satul de meșteșugari,

Prețuri

Detalii Preț
Preț / elev la un grup minimum de 30 de elevi. 210
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

transport cu autocar, ghid insotitor, bilete de intrare la curtea domneasca din Tîrgoviște, bilete de intrare la Muzeul Golești, ateliere meșteșugărești.

Nu este inclus în preț

cheltuieli perosnale si mese

Inclus în preț

transport cu autocar, ghid insotitor, bilete de intrare la curtea domneasca din Tîrgoviște, bilete de intrare la Muzeul Golești, ateliere meșteșugărești.

Nu este inclus în preț

cheltuieli perosnale si mese

Condiții speciale

Art.1 — Pe durata deplasării spre/dinspre destinație, toți elevii care participă la excursie au următoarele obligații: a) să respecte condițiile de siguranță pe parcursul deplasărilor în grup cu trenul / autocarul / avionul; b) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursiei/expediției; c) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursie/expediție; d) să se comporte civilizat și să nu distrugă bunuri; e) să se conformeze comenzilor cadrelor didactice însoțitoare și ghidului însoțitor al agenției. Art.2 — Pe durata participării la excursie, toți elevii au următoarele obligații: a) să verifice condițiile de siguranță ale spațiului de locuit/camerei; b) să utilizeze, cu responsabilitate, mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului. c) să nu deterioreze mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului. d) să înștiințeze cadrul didactic însoțitor cu privire la defecțiunile mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației; e) să nu recurgă la remedierea defecțiunilor mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației; f) să utilizeze, în siguranță, spațiile locației (să nu sară peste scări, să nu coboare pe balustradă, să nu sară pe geam etc.) g) să nu aducă și să nu utilizeze materiale/produse inflamabile sau cu risc inflamabil; h) să utilizeze, în siguranță, produsele/aparatele de uz personal (deodorante, aparate de bărbierit etc.); i) să nu aducă și să nu consume tutun, alcool, droguri și alte substanțe care îi pot pune în pericol pe ei ori pe ceilalți participanți sau care pot determina alterarea percepției realității; j) să nu consume alimente alterate sau păstrate în condiții neadecvate; k) să manifeste un comportament responsabil față de propria persoană și față de ceilalți participanți la tabără; l) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul șederii în tabără/excursie/expediție; m) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților la tabără/excursie/expediție; n) să respecte comenzile cadrului didactic însoțitor pe perioada taberei/excursiei/expediției; o) să nu părăsească grupul/locația activității fără acordul cadrului didactic însoțitor. Art.3 Orice nerespectare a regulilor înscrise va avea drept consecință activarea responsabilității legale a elevului care a produs pagubele, a celor care i-au fost complici, cît și a părinților acestuia (acestora), în conformitate cu prevederile art 1372 din Codul Civil, privind răspunderea părinților pentru faptele copiilor lor minori.

Brașov - Sinaia - Tîrgoviște - Topoloveni - Golești - Coșești - Cîmpulung Muscel - Brașov

Vom porni de dimineață în excursie către Sinaia, de unde vom schimba direcția spre Curtea Domnească de la Tîrgoviște pentru a vizita ruinele acesteia și a le reaminti copiilor faptele celor care au fost Mircea cel Bătrîn și Vlad Țepeș.

De aici vom face o primă oprire la Topoloveni unde vom vizita fabrica de magiun iar copii vor avea posibilitatea dacă vor dori să-și cumpere un borcănel cu deliciosul produs. După vizitarea fabricii vom porni cale de 30 de minute la curtea boierească a familiei Golescu. Aici vom participa la un atelier de creațoe unde copii își vor putea decora sau chiar face un obiect pe care să-l ia cu ei acasă.

Apoi, vom vizita casa familiei învățind despre destinul uneia din cele mai importante familii de politicieni si boieri români pentru ca apoi să trecem în spatele casei unde se întinde un frumos muzeu al satului si unde copii vor putea afla despre arhitectura caselor întrebuințarea dependințelor și viața la țară în anii de demult.

De aici ne vom îndrepta spre casă nu înainte de a ne opri la Leicești în satul meșterilor populari pentru a vedea atelierele de, de dogari de butoaie si de cusut cămeși populare, celebrele ii.

Spre seară ne vom întoarce acasă prin culoarul Rucăr-Bran.

tirgoviste
golesti2
Golesti 3
manastirea dealu
Golesti

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

O excursie completă din care copii vor afla istoria acestor minunate plaiuri românești, vor afla despre arhitectura satului tradițional și despre meșteșugurile ancestrale. Grupul va beneficia pe tot parcursul excursiei de asistența unui ghid calificat al agenției noastre, care se va ocupa de coordonare grupului de-a lungul traseului împreună cu cadrele didactice și va oferi copiilor explicații despre obiectivele turistice vizitate mai puțin la ateliere unde meșterii ne vor împărtăși tainele meseriei lor.