Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Abydos

Egipt

Abydos este unul din cele mai vechi orașe din Egiptul Antic. El se află la 11 km vest de râul Nil lângă orașul el-'Araba el Madfuna and al-Balyana. Orașul este considerat unul din cele mai importante locuri din Egipt și din cauza mormintelor unde s-au îngropat primii faraoni.

Highlights

templul

Despre Abydos

Abidos

Astăzi, Abydos este vizitat pentru mormântul lui Seti I, care conține inscripții din acele vremuri cunoscute astăzi ca Lista regelui din Abydos unde se găsesc toți faraonii de dinaintea lui Seti I , inclusiv tatăl său Ramses I.

Spuneam că aici s-au îngropat regii care au constituit prima dinastie egipteană inclusiv primii doi Narmer și fiul său Aha. Începând cu a Cincea Dinastie, zeitatea Khentiamentiu, a început să fie văzută ca o manifestare a lui Osiris. Astfel numele hentiamentiu a ajuns să fie un epitet al lui Osiris, regele Menhotep II, a fost primul care a construit o capelă regală. În cea de a  -a dinastie, un mormîânt gigantic a  fost tăiat în roca de către faraonul Senusret III. Asociat acestui mormânt a fost un cenotaf, un templu și un mic oraș numit Wah-Sut. Alături de cenotaf au fost îngropați doi dintre regii celei de al 13-a dinastii (Cenotaf este un monument funerar ridicat în amintirea unei persoane decedate, ale cărei oseminte se găsesc în alt loc sau au dispărut. De regulă, este un mormânt simbolic, făcut în memoria unei persoane care a murit în altă parte)

Alte noi construcții au fost construite de-a lungul celei de a 18-a dinastii ( ocapelă dedicată lui Ahmose cât și o piramidă din care nu a mai rămas mare lucru) cât și pe timpul lui Tutmes al II-lea care a construit un templu și un cimitir în apropiere.
În cea de a 19-a dinastie, Seti I a fondat un teomplu la sudul orașului, în cinstea faraonilor din primele dinastii,. templul a fost terminat de Ramses al II-lea care a construit un alt templu pe cheltuiala sa.
Ultima clădire adăugată a fost templul lui Nectanebo I construit în cea de a 30-a dinastie.
Exceptând lista faraonilor despre care am pomenit deja și un panegiric al lui Ramses II, subiectele inscripțiilor din temple sunt religioase nu istorice, dedicate transformării regelui după moarte. decorațiile templelor sunt rafinate și delicate îmbinând arhaismul primelor dinastii cu reliefurile vibrante ale dinastiei a XVIII-a.