Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Alausi

Ecuador

Pe timpul ocupației spaniole a Ecuadorului, orașul Alausi, era numit San Pedro de Alausi. Mai târziu orașul s-a numit simplu Alausi și a făcut parte din regiunea Quito.

Highlights

biserica, monumentele, carnavalul

Alausi

alausi

Pe timpul ocupației spaniole a Ecuadorului, orașul Alausi, era numit San Pedro de Alausi. Mai târziu orașul s-a numit simplu Alausi și a făcut parte din regiunea Quito. În anul 1810 când Quito a început mișcarea de eliberare de sub dominația spaniolă, orașul , a recunoscut noua conducere și l-a numit pe căpitanul Jose Antonio Ponton ca reprezentant al său și membru al noului guvern format. Când prima uniune a orașelor independente a fost alcătuită în anul 1811, Căpitanil Jose Antonio Ponton a avut împuternicirea orașului de asemna în numele său Carta Statului Quito din anul 1812. Ca o recunoaștere a patriotismului și fidelității sale, orașul Alausi a fost ridicat la statutul de Villa.

Orașul Alausi este nod de transport către și dinspre multe destinații din Ecuador. Stația de autobuz din oraș este situată la câteva străzi distanță de stația de cale ferată. De aici, autobuzele pornesc spre destinații ca Quito, Cuenca sau Guayaquill. Deasemenea, orașul Alausi este punct de plecare pentru trenul ce merge către Nasul Dracului. Această rută montană este unul din cele mai îndrăznețe proiecte din zona munților Anzi.

În oraș, monumentele cel mai numeroase se găsesc prin parcuri și prin zonele istorice. Fără îndoială, monumentul cel mai important este Monumentul Sf. Petre, protectorul orașului, construit de către artistul ecuadorian Eddie Crespo. Monumentul este situat în Loma de Lluglli și poate fi văzut din orice parte a orașului, din cauza dimensiunilor sale cât și a localției strategic aleasă.
Cea mai importantă biserică a orașului este La Matriz, așezată în fața Parcului 13 Noiembrie. Biserica a fost construită în sec al XVIII-lea cu piatră extrasă din minele de la Chiripungo, aflate la 2 kilometri în afara orașului.

Carnavalul din Alausi este un eveniment important al comunității și este sărbătorit cu o defilare specială la care iau prte atât cetățenii orașului cât și ai comunităților învecinate. În afara acestuia mai există festival al alergării taurilor sau coride cu amatori.