Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Biserica Sf. Francisc din Quito

Ecuador

Biserica se află la intersecția dintre străzile Benalcazar, Bolivar, Sucre și Cuenca. Se află la câteva străzi distanță de Biserica La Compania. Este cel mai mare complex arhitectonic dintre cele existente în America de Sud.

Highlights

biserica în sine

Bis Sf Francisc din Quito

sf francisco

Biserica se află la intersecția dintre străzile Benalcazar, Bolivar, Sucre și Cuenca. Se află la câteva străzi distanță de Biserica La Compania. Este cel mai mare complex arhitectonic dintre cele existente în America de Sud. Construcția bisericii a început în anul 1550 pe terenurile înveinate pieței unde se făcea trocul de produse. Construcția era în sarcina franciscanilor lui Jodoco Rique. Biserica finalizată până în anul 1680, este rezultatul combinării armonioase al stilului mudejar, manierist și baroc. Frații franciscani, au fost primul ordin catolic ce s-a stabilit în Quito. La această biserică există multe elemente de arhitectură care atrag privirile datorită frumuseții lor, dar dintre ele ies în evidență  altarul principal, capelele și amvonul. În altarul principal se află imaginea fecioarei din Quito , sculptată de Bernardo de Legarda, maestru al școlii de pictură din Quito.

Legenda spune că un indian pe nume Cantuna și-a luat angajamentul de a construi biserica. Fiindcă nu-i ajungea timpul să o termine la termen, și-a vândut sufletul Dracului. La finalul lucrării ridicat de drăcușori, s-a dus la Fecioara din Quito și a rugat-o să-l salveze. Atunci când diavolul a venit săi ia sufletul a descoperit că lipsea o piatră din construcție ceea ce însemna că dracul nu-și ținuse învoiala așa că înțelegerea nu a mai fost valabilă și indianul a scăpat. Se spune că acest Cantuna era familia numită Atahualpa, al cărei reprezentant este îngropat în interiorul lăcașului de cult.