Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Hamleys

Marea Britanie

Hamleys este un magazin multinațional britanic de jucării, cu vânzare cu de-amănuntul, este cel mai vechi și cel mai mare din lume, deținut de compania indiană Reliance Retail. Bazele magazinului au fost puse în anul 1760 de William Hamley în High Holborn din Londra și era cunoscut ca „Arca lui Noe”.

Highlights

Hamleys

Hamleys3

Hamleys este un magazin multinațional britanic de jucării, cu vânzare cu de-amănuntul, este cel mai vechi și cel mai mare din lume, deținut de compania indiană Reliance Retail. Bazele magazinului au fost puse în anul 1760 de William Hamley în High Holborn din Londra și era cunoscut ca „Arca lui Noe”. Se mută în locația actuală de pe Strada rRegent în anul 1881. Acest magazin de vîrf al Londrei, se află răspândit pe cele 7 etaje ale aceleași clădiri având în vânzare mai mult de 50000 de tipuri de jucării la vânzare. Londonezii și turiștii îl consideră una din principalele atracții turistice ale orașului fiindcă-i trec pragul anual în jur de 5 milioane de vizitatori. Lanțul Hamley deține 15 astfel magazine în Marea Britanie și peste 90 de francize în lume.

în anul 1938, Regina Maria, soția Regelui George al V-lea a oferit magazinului titlul de Furnizor al Casei Regale. Pe timpul Celui de-al Doilea Război Mondial Strada Regent a fost bombardată de 5 ori. În anul 1955, regina Elisabeta a II-a a oferit un al doilea titlu de Furnizor al Casei Regale pentru jucării și produse sportive. În anul 2003 Hamleys a fost cumpărat de Baugur Group o companie de investiții din Islanda. Când compania islandeză a falimentat, magazinul a trecut în proprietatea unei bînci din Islanda, Landsbanki. În septembrie 2012 grupul Ludendo cu sediul în Franța și magazine prin Belgia, Spania și Elveția a cumpărat Hamleys pentru 60 de milioane de Lire Sterline. Peste 3 ani și o lună, în octombrie 2015 grupul francez discuta vânzarea magazinului către o companie din Hong Kong ce era deținută de o rudă a magazinelor Casa Fraser. Până la urmă l-a cumpărat o firmă chinezească care produce și comercializa pantofi și produse de modă.

În Mai 2019 compania Indiană cu sediul la Mumbai, Reliance Retail,  anunța cumpărarea lanțului Hamleys pentru suma de 67 de milioane de Lire Sterline banii jos.

Magazinul Hamleys are 5000 de metri pătrați în suprafață ocupați de jocuri și jucării. Parterul magazinului este ca întotdeauna destinat jucăriilor de pluș de diferite forme și mărimi. Accesul la magazin se face din stația de metrou Oxford Circus.

 

Hamleys2
Hamleys1