Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Obidos

Portugalia

Obidos este o statiune de lux a aristocratiei portugheze, un fel de Sinaia noastra există și un castel medieval. Odinioară aceasta supraveghea marea înainte de colmatarea zonei. Castelul maur de aici a fost făcut cadou de nună lui Isabel de Aragon de sotul ei Regele Dinis I.

Highlights

Castelul

Castelul Obidos

castelul

Această tradiție a fost repetată de toți viitorii regi până în 1833. Castelul are o structură trapezoidală și este situat la înălțimea de 79 de metri peste nivelul mării. Arhitectura castelului are elemente romanice, gotice, baroce și manueline. Regina Ecaterina de Austria construiește în sec al XVI-lea un apeduct care să aducă apă în oraș din munții Usseira.

La 1950 a fost transformat într-un han de stat. Astăzi, găsim aici 114 biserici și capele, și magazine de meșteșugari. Ne putem plimba pe metereze cale de 1500 de metri. Eroina satului este o pictoriță care se stabilește aici între 1630 - 1684 câteva din picturile ei fiind găsite în biserica renascentistă Santa Maria la dreapta altarului. La capătul de sud al orașului găsim poarta principală decorată cu azulejos din sec al XVIII-lea. Deasemenea din iunie în septembrie au loc concerte într-un amfiteatru din afara zidurilor.

Numele de Obidos este derivat din celticul Eburobricio. Regiunea Obidos s-a extins de la Oceanul Atlantic către interiorul Provinciei Extremadura. Castelul Obidos a fost construit prima dată pe timpul regelui Dinis I adică prin 1290. Construcția a fost elaborată în sec XIV de către Regele Fernando Prin 1535 castelul este reconstruit iar cu ocazia cutremurului din 1755 suferă distrugeri de structură.