Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Peștera lui Milodon

Chile

Monumentul natural Peștera lui Milodon este format din trei peșteri din zona de sud a Chile, unde au fost găsite resturi de milodoni, mamifere ierbivore de mari dimensiuni care au dispărut probabil la sfârșitul Pleistocenului adică acum 11.700 de ani.

Highlights

peștera Milodon

Despre Peștera Milodon

milodon1

Monumentul natural Peștera lui Milodon este format din trei peșteri din zona de sud a Chile, unde au fost găsite resturi de milodoni, mamifere ierbivore de mari dimensiuni care au dispărut probabil la sfârșitul Pleistocenului adică acum 11.700 de ani. Peștera s-a format din cauza retragerii progresive a enormului strat de gheață care acoperea planeta și mare parte din Patagonia vestică acum 20.000 de ani.

Peștera a fost descoperită în anul 1895 de către un marinal comerciant german Hermann Eberhard, în timp ce efectua o expediție de recunoaștere a terenului pe care-l primise în concesiune pentru a coloniza provincia Ultima Esperanza. Înauntrul peșterii Eberhard, cum a fost numită de atunci înainte peștera, au găsit piei , oase și resturi ale unui animal dispărut. Milodon-ul un urs de peșteră. Au mai găsit oase de oameni aparținând unei culturi umane care a locuit peștera acum 8000 de ani.

Peștera a devenit o mare atracție turistică a zonei pesntru frumosuol peisaj care o înconjoară ăi pentru că se află la 60 km sud de Parcul Național Torres del Paine care o transofmră în oprire obligatorie pentru cei ce merg în parc. La intrarea în peșteră veți vedea o replică a unui Milodon construită în anul 1978.