Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Salento

Columbia

Salento este un municipiu columbian cunoscut ca leaganul Arborelui Național din Columbia Arborele de Ceara. În apropierea acestui oraș se afla Valea Cocora unde se gasește un peisaj natural deosebit. Orașul de distinge prin arhitectira pieței sale și prin casele vechi, prin amabilitatea și ospitalitatea locuitorilor, pentru frumoasele peisaje și prin clima deosebita.

Highlights

împrejurimile

Despre Salento

salento

Salento este un municipiu columbian cunoscut ca leaganul Arborelui Național din Columbia Arborele de Ceara. În apropierea acestui oraș se afla Valea Cocora unde se gasește un peisaj natural deosebit.

Orașul de distinge prin arhitectura pieței sale și prin casele vechi, prin amabilitatea și ospitalitatea locuitorilor, pentru frumoasele peisaje și prin clima deosebita.
istoria orașului începe pe 5 ianuarie 1830 când eliberatorul Simon Bolivar a trecut prin zona petrecând noaptea într-o casa de paie. Puțim mai târziu Bolivar a dat ordin de reprare și de largire a acestei cai importante pentru Columbia. 12 ani mai tâzrziu Președintele Republicii, a creat Colonia Judiciara în Valea Boquia fondând astfel satul.Mulți ani mai târziu în septembrie 1865, , locuitorii din satul Boquia au decis sa transfere populația numit Barcinales ( actualul centru al orașului). Așadar noul oraș, a capatat numele de Salento în amintirea prosperului oraș Salento din Creta.

S-au ridicat primele case în „Piața Mosquera” cum s-a numit actuala piața prima data în cinstea președintelui Mosquero, iar orașul dispunea de 14 mil de hectare pe care a ridicat multe sate pentru ca în anul 1903 sa se transforme în district.
În 1999 un cutremur a zguduit orașul  dar a trecut peste el devenind un pucnt de interes turistic al zonei.
Astazi, Salento s-a transformat într-un centru turistic și cultural important al țarii.

Valea Cocora

cocora

Cocora înseamnă stea de apă și era inițial fiica unui rege Quimbaya. La ănceputuri zona era numită Canionul din Quindio. În anul 1890 Valeriano Marulanda Arango a ajuns aici, a modelat muntele cu un grup de peoni (clăcaș) înființînd ferme pe care apoi le-a înregistrat în Cartea Funciară locală. Valea Cocora se află situată între cursurile de apă ale Râului Quindio, care este principalul fluviu din zonă și se află la o distanță de 24 de kilometri de capitala ținutului, numită Armenia. Având ca obiectiv prevenirea exploatării Palmierului de Ceară, care este arborele național al Columbiei și ale speciilor endemice din Valea Cocora, guvernul lui Belisario Betancur a propus crearea unei rezervații naturale în anul 1985


Pentru a preveni exploatarea palmierului de ceară și a amenințării împotriva speciilor endemice dependente de palmierul acesta, în principal datorită sărbătorilor Duminicii de Flori, guvernul Belisario Betancur a propus crearea unui sanctuar pentru animale sălbatice și păstrarea palmei de ceară ca națională simbol al Columbia. Legea 61 din 1985 a fost ratificată la 16 septembrie 1985 cu următorii termeni:

    "1. Specia cu denumirea științifică ceroxylon quindiuense și cunoscută în mod obișnuit ca palmierul de ceară este declarată a fi arborele național și simbolul Columbia."
    "2. În conformitate cu planurile și programele de dezvoltare, Guvernul național este autorizat să efectueze tranzacțiile financiare corespunzătoare, să obțină împrumuturi și să semneze contractele necesare, în scopul achiziției de terenuri în Cordillera Centrală care nu este deținută de națiune, pentru a crea unul sau mai multe parcuri naționale sau sanctuare pentru animale sălbatice, cu scopul de a păstra acest simbol național și de a menține mediul său natural. "
    "3. Tăierea palmierului de ceară este interzisă și pedepsită cu amendă, care poate fi transformată în arest în municipalitatea unde s-a comis infracțiunea, în conformitate cu Decretul-lege 2811 din 1974."
    "4. Prezenta lege intră în vigoare de la data sancțiunii sale."

Valea Cocora se caracterizează prin vremea temperată, datorită altitudinii sale. Vânturile dominante din vestul Oceanului Pacific sunt oprite de munții andini, creând un mediu umed favorabil creșterii pădurii de nori la altitudini mai mari: ploaia cade aproape zilnic. Temperaturile variază dramatic, chiar și într-o zi. Temperatura medie anuală este de 15 ° C (59 ° F), cu maxim 25 ° C (77 ° F) și minim 12 ° C (54 ° F).

Sistemul de clasificare a climei Köppen-Geiger clasifică climatul său ca fiind un teren subtropical (Cfb)