Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Villa de Leyva

Columbia

Villa de Leyva este un oraș turistic colonial situat în Provincia Ricaurte ( numită după Antonio Ricaurte) Orașul este situat la 37 de km de capitala departamentală, Tuja. Se află la aproape 2 ore pe șosea de capitala Bogota.

Highlights

Piața orașul

Despre Villa de Leyva

villa2

Villa de Leyva este un oraș turistic colonial situat în Provincia Ricaurte ( numită după Antonio Ricaurte)  Orașul este situat la 37 de km de capitala departamentală, Tuja. Se află la aproape 2 ore pe șosea de capitala Bogota. Antonio Ricaurte a fost un patriot și un luptător pentru independență din Columbia și Venezuela și căpitam al armatei lui Simon Bolivar. Este amintit pentru martiriul său din bătălia de la San Mateo când a aruncat în aer o fortăreață a dușmanului cu el cu tot.

Situată la distanță de principalele rute comerciale, la mare altitudine, valea semi deșertică, fără depozite minerale de exploatat, orașul a stat nedescoperit aproape 400 de ani. În consecință este unul din cele câtva orașe din Columbia care și-a păstrat bine stilul colonial al clădirilorȘ străzile centrale și piața sunt încă pavate cu piatră cubică multe clădiri fiind datate în sec al XVI-lea.. Ca rezultata, orașul este una din principalele atracții turistice ale țării.

Centrul orășensc al Villa de Leiva este situat într-o vale montană la altitudinea de 2149 metri. Zona a fost locuită din cele mai vechi timpuri, descoperirile arheologice evidentiind acest lucru. Muisca au fost lcouitorii zonei dintotdeauna. Orașul a fost înființat la 12 iunie 1572 fiind numit astfel după Guvernatorul noului regat al Granadei, Andres Diaz Venero de Leiva.
În acest oraș avem câteva festivaluri  ținute peste an, inclusiv un festival gastronomic în Noiembrie, un festival ala apei, festivalul arborilor, festival de Jazz, festival de lansat zmee, sau festival al luminilor pe 7 decembrie.

Atracția orașului o reprezintă PIața Centrală care are 14000 de metri pătrați fiind cea mai mare din Columbia și cea mai mare din toată America de Sud pavată cu piatră cubică. Fiu celebru al orașului este Antonio Ricaurte care a fost un patriot și un luptător pentru independență din Columbia și Venezuela și căpitam al armatei lui Simon Bolivar. Este amintit pentru martiriul său din bătălia de la San Mateo când a aruncat în aer o fortăreață a dușmanului cu el cu tot. Acest oraș le-a fost casă altor două figuri binecunoscute ale istoriei Columbiei: Antonio Narino cunoscut pentru că a atradus în limba spaniolă Drepturile Omului, și s-a bătut pentru independența țării, murind aici în Villa Leiva. Luis Alberto Acuna este unul din cei mai importanți artiști columbieni din sec XX care deasemenea și-a petrecut ultimii ani de viață aici.

Câțiva kilometri de oraș se găsește observatorul astronomic al civilizației Muisca, făcut din falusuri imense de piatră, lucru care i-a oripilat pe cuceritorii spanioli care le-au urat indigenilor Muiscasăa se ducă în iad pentru reprezentările lor obscene. Pentru acest motiv locul se mai cheamă și „Iadulețul”
La nord est de Villa de Leyva se află o așa numită pădure de nori, în fapt o serie de cascade numite La Periquera. Tot în appropiere de oraș se găsește o fosilă de dinozaur răamasă pe locul unde a fost descoperită, oamenii construind un muzeu în jurul ei.