Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Dunarea si Oltenia lui Brancusi.

4 zile
Romania,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

Dunărea și Oltenia lui Brâncuși sunt indisolubil legate prin vecinătatea geografică și prin cea istorică, socială și economică.

Highlights

Baile Herculane, Hobița, Tg Jiu, Pades, Cazanele Dunării, Porțile de Fier I

Prețuri

Detalii Preț
Prețul personalizat în funcție de perioadă și nr de persoane.
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

Cazare cu mic dejun.

Nu este inclus în preț

Orice altă cheltuială neinclusă în preț.

Inclus în preț

Cazare cu mic dejun.

Nu este inclus în preț

Orice altă cheltuială neinclusă în preț.

Condiții speciale

Excursia se poate achita folosind și Tichete de Vacanță.

Ziua 1 Domiciliu - Baile Herculane

În funcție de ora la care ajugeți vă cazați și apoi vă familiarizați cu stațiunea și cu locurile.
Cazare Vila Hera sau similar.

dunarea
ceramica
manastirea hurezi

Ziua 2 Băile Herculane – Porțile de Fier 1- Mănăstirea Vodița - Manastirea Sf Ana din Orsova – Cazanele Dunării (Dubova)

Astăzi de dimineață după micul dejun pornim să explorăm zona pe traseul de mai sus. Prima oprire la Mănăstirea Vodița, care este cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar si, totodată, primul așezământ monahal din țara noastră administrat autonom, după regulile specifice Bisericii Ortodoxe, stabilite în canoane de Sfântul Vasile cel Mare. Închinată Nașterii Maicii Domnului și Sfântului Antonie cel Mare, mănăstirea așezată la numai un kilometru distanță de apele Dunării, în județul Mehedinți, este situată la o distanță de 17 kilometri vest de orașul Drobeta Turnu Severin și la aproximativ opt kilometri est de Orșova; în dreptul mănăstirii, pe drumul principal, se află așezată o troiță de lemn. 
Îndreptându-ne către Drobeta Turnu Severin o să ne oprim la Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier I ca să vedem această mare opera inginerească românească. De aici, pornim spre Cazanele Mari ale Dunării aflate pe raza localității Dubova. Pe drum ne oprim la Orșova să vedem orașul și Mănăstirea Sf Ana. Mănăstirea Sfânta Ana este situată în orașul Orșova pe defileul Dunării, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din țara noastră. Ea este așezată pe coama Dealului Moșului, care domină orașul Orșova. A fost ctitorită de către ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, care a luptat în zona Orșovei în calitate de sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie în Primul Război Mondial.
OPTIONAL: Astăzi putem să facem o plimbare cu barca pe Dunăre la Cazanele Mari, Tabula Traiana. Pentru acest lucru trebuie să ne anunțați din timp ca să putem face rezervare.

manastirea vodita
cazanele dunarii
portile de fier

Ziua 3 Băile Herculane – Târgu Jiu – Hobița - Mănăstirea Tismana – Padeș (Cula Tudor Vladimirescu) – Băile Herculane

Astăzi explorăm partea dinspre munți a Băilor Herculane. Prima oprire o vom face la Tg. Jiu pentru a vizita Complexul Constantin Brâncuși. Plecând de aici ne vom îndrepta spre Hobița ca să vizităm Casa Memorială a marelui sculptor român. 
Următoarea oprire la Mănăstirea Tismana La aproximativ 30 de kilometri de Târgu Jiu printre păduri și stânci abrupte este se găsește Mănăstirea Tismana sau cum o numesc oamenii locului „inima Olteniei”. Aceasta este amplasată pe muntele Stârmina și impresionează orice turist cu zidurile sale medievale și bastioanele în colțuri. În anul 1970 pe când au avut loc lucrări arheologice în zonă la patru metri de biserica mare au fost descoperite ruinele unui vechi lăcaș de cult probabil existent din perioada ocupației romane.

Cuviosul Nicodim, un călugăr venit tocmai de pe meleaguri macedonene este cel care a început construirea mănăstirii cu ajutorul domnitorului Radu Negru-Vodă. Așadar în anul 1377 pe data de 15 august a fost sfințită biserica primind hramul „Adormirea Maicii Domnului”. După moartea domnitorului edificiul a trecut sub protecția fiilor săi Dan I Basarab între anii 1384 respectiv 1386 și mai apoi Mircea cel Bătrân între 1387 până la 1418. Fiind amplasată într-un punct strategic și bine fortificată chiar la hotarele Țării Românești, Mănăstirea Tismana a fost păzită de localnicii din zonă de-a lungul timpului pentru că aceștia în schimbul muncii nu mai dădeau biruri și dijme.
Următoarea oprire va fi la Padeș locul de pornire a lui Tudor Vladimirescu în revoluția sa de la 1821. Aici vom vizita cul marelui revoluționar român.
După vizită ne vom întoarce la Băile Herculane.

baile herculane
brancusi
tismana

Ziua 4 Băile Herculane - Domiciliu

Astăzi excursia dvs se încheie. Vă dorim drum bun spre casă.

dunarealacazane

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Orice excursie organizata printr-o agentie va ofera posibilitatea sa vedeti lucrurile esentiale dintr-o zona. Aveti deasemneea avantajul ca veti primi de la noi un ghid turistic al Romaniei care va va ajuta si in alte excursii prin tara cu detalii ale obiectivelor turistice. O sa beneficiati de experienta noastra de peste 15 ani in inoming si ne dorim ca aceasta sa va ofere o excursie buna si relaxanta. O excursie prin Oltenia de Sud vă va dezvălui geniul creator al poporului român adunat în operele brâncușiene și în complexul energetic de la Porțile de Fier, vă va arăta frumusețea și profunzimea artei bizantine ortodoxe din mănăstirile aflate aici. O să descoperiți o replică la Bisericile Fortificate din Transilvania în culele boierilor olteni. Frumoasele cule, reședințe fortificate ale boierilor pământeni centre de rezistență a țării împotriva dușmanilor ce își trag numele de la cuvântul turcesc „kule=turn” . Dintr-o astfel de culă a pornit Revoluția lui Tudor Vladimirescu la 1821 care a premers mișcările revoluționare de la 1848 și mica unire de la 1859 arătând românilor că e momentul să miște țara și să-și schimbe soarta.