Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Excursie cu clasa la Salina Turda

2 zile. Plecare din Brasov.
Romania,
Excursie de grup
Excursie cu clasa,

Această excursie de două zile ne va purta spre Salina de la Turda, poartă spre inima Transilvaniei spre a cunoaște modul în care sarea era extrasă acum 300 de ani, și despre modul în care trăiau oamenii de atunci. Nu vom vizita doar Salina Turda, deși ea ne fa fi punctul central al excursiei, ci ne vom opri și la Muzeul Astra de lângă Sibiu pentru a învăța despre arhitectura caselor țărănești și despre cum funcționau aparatele mecanizate inventate de meșteșugari. Un alt punct important al vizitei va fi Cetatea Alba Carolina construită în stil Vauban, și plină de simboluri minunate și de construcții străvechi. A doua zi ne vom întoarce acasă vizitând Biserica Fortificată de la Biertan și învățând despre civilizația sașilor.

Highlights

Muzeul Astra Sibiu, Cetatea Alba Carolina, Salina Turda, Biserica Fortificată Biertan.

Prețuri

Detalii Preț
501 Lei / copil. Prețul e calculat pentru un grup de minimum 30 de copii. 501
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

Transport, cazare cu cină și mic dejun în tabăra de la Ighiu lângă Alba Iulia, ghid însoțitor din partea agenției noastre, pachet cu mâncare pentru ziua a doua (o sticlă de apă de 500 ml, un fruct și două sandwich-uri) atelier de făcut gogoși la „Povestea Calendarului” bilete de intrare la Muzeul Dumbrava din Sibiu, bilete de intrare pe „Traseul Celor Trei Fortificații” din Cetatea Alba Iulia, bilete de intrare la Salina Turda și Biserica Fortificată Biertan și discotecă cu DJ în tabără.

Nu este inclus în preț

cheltuieli personale, taxe foto si video, tot ce nu este prevăzut ca fiind inclus în preț.

Inclus în preț

Transport, cazare cu cină și mic dejun în tabăra de la Ighiu lângă Alba Iulia, ghid însoțitor din partea agenției noastre, pachet cu mâncare pentru ziua a doua (o sticlă de apă de 500 ml, un fruct și două sandwich-uri) atelier de făcut gogoși la „Povestea Calendarului” bilete de intrare la Muzeul Dumbrava din Sibiu, bilete de intrare pe „Traseul Celor Trei Fortificații” din Cetatea Alba Iulia, bilete de intrare la Salina Turda și Biserica Fortificată Biertan și discotecă cu DJ în tabără.

Nu este inclus în preț

cheltuieli personale, taxe foto si video, tot ce nu este prevăzut ca fiind inclus în preț.

Condiții speciale

Art.1 — Pe durata deplasării spre/dinspre destinație, toți elevii care participă la excursie au următoarele obligații: a) să respecte condițiile de siguranță pe parcursul deplasărilor în grup cu trenul/autocarul/avionul; b) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursiei/expediției; c) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursie/expediție; d) să se comporte civilizat și să nu distrugă bunuri; e) să se conformeze comenzilor cadrelor didactice însoțitoare și ghidului însoțitor al agenției. Art.2 — Pe durata participării la excursie, toți elevii au următoarele obligații: a) să verifice condițiile de siguranță ale spațiului de locuit/camerei; b) să utilizeze, cu responsabilitate, mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului. c) să nu deterioreze mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului. d) să înștiințeze cadrul didactic însoțitor cu privire la defecțiunile mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației; e) să nu recurgă la remedierea defecțiunilor mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației; f) să utilizeze, în siguranță, spațiile locației (să nu sară peste scări, să nu coboare pe balustradă, să nu sară pe geam etc.) g) să nu aducă și să nu utilizeze materiale/produse inflamabile sau cu risc inflamabil; h) să utilizeze, în siguranță, produsele/aparatele de uz personal (deodorante, aparate de bărbierit etc.); i) să nu aducă și să nu consume tutun, alcool, droguri și alte substanțe care îi pot pune în pericol pe ei ori pe ceilalți participanți sau care pot determina alterarea percepției realității; j) să nu consume alimente alterate sau păstrate în condiții neadecvate; k) să manifeste un comportament responsabil față de propria persoană și față de ceilalți participanți la tabără; l) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul șederii în tabără/excursie/expediție; m) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților la tabără/excursie/expediție; n) să respecte comenzile cadrului didactic însoțitor pe perioada taberei/excursiei/expediției; o) să nu părăsească grupul/locația activității fără acordul cadrului didactic însoțitor. Art.3 Orice nerespectare a regulilor înscrise va avea drept consecință activarea responsabilității legale a elevului care a produs pagubele, a celor care i-au fost complici, cît și a părinților acestuia (acestora), în conformitate cu prevederile art 1372 din Codul Civil, privind răspunderea părinților pentru faptele copiilor lor minori.

Ziua 1. BRAȘOV – SIBIU – ALBA IULIA - IGHIU

Vom pleca de dimineață la ora 8:30 din fața instituției de învățământ. Prima oprire va fi la Porumbacu de Sus, unde vom participa la un atelier organizat de „Povestea calendarului”.  Prima oprire va fi tocmai la Muzeul Dumbrava, lângă Sibiu unde ne vom plimba prin Muzeul Satului, ascultând explicațiile ghidului însoțitor despre felul în care se construiau casele, despre rolul instalațiilor mecanice țărănești și despre felul în care era organizată viața satului.

Următoarea oprire va fi la Alba Iulia, unde vom vizita Cetatea Vauban construită deasupra castrului roman al legiunii XIII-a Gemina și a cetății medievale Bălgrad cum o numeau românii, trecând pe traseul Celor Trei Fortificații la finalul acestuia vizitând celula unde a fost închis Horea.

Ghidul însoțitor le va explica copiilor originea numelui Alba Iulia, apoi vom intra în Catedrala Reîntregirii unde Regele Ferdinand și Regina Maria s-au încoronat ca regi ai tuturor românilor în oct 1922 cît și în Catedrala Romano Catolică unde se află înmormântat Iancu de Hunedoara

De aici vom porni către Complexul Turistic "Terra Mythica 3*, situat la 10 km de Alba Iulia în localitatea Ighiu, unde ne vom caza și ne vom pregăti pentru cină și pentru discoteca ce va urma.

 

muzeul dumbrava
alba iulia
tabara de la ighiu

Ziua 2 IGHIU – SALINA TURDA – BLAJ – BIERTAN – SIGHIȘOARA – BRAȘOV

Vom pleca din tabără, după ce vom mânca micul dejun, în jurul orei 9, pentru a ajunge pe la 10 la Salina Turda. Aici vom coborî în mina de sare pentru a afla tainele exploatării acesteia și a ne bucura de priveliște.

Din subteran vom ieși după aproape două ore, pornind spre următorul punct al călătoriei noastre Biserica fortificată de la Biertan. Vom ajunge acolo trecând prin Blaj, Axente Sever și Copșa Mică, povestindu-le copiilor despre civilizația sașilor ce au locuit aceste meleaguri, unde au fost colonizați de regalitatea maghiară la sfârșitul sec. al XII-lea.

Biserica Fortificată de la Biertan este cea mai mare de acest fel din Transilvania fiind reședință episcopală pentru 300 de ani. Aici copiilor li se va prezenta și explica sistemul de fortificații, simbolurile pictate din biserică, vor asculta povestea Reformei lui Martin Luther și vor admira ușa sacristiei premiată la expoziția mondială de la Paris de la începutul sec XX.

Opțional: Pe drumul spre casă, vom avea posibilitatea să oprim pentru o scurtă plimbare prin Sighișoara, dacă copii vor considera că doresc.

Vom sosi la Brașov în jurul orei 18.

salina turda
salina turdei
biertan

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Acest tur este o ocazie deosebită pentru copii de a fi împreună pentru două zile, de a socializa, de a învăța lucruri noi și de a se distra așa cum se cuvine la vârsta aceasta. De aceea, am organizat totul astfel încât micii noștri turiști să aibă toate condițiile pentru o excursie de neuitat. Pentru ca totul să fie coordonat și organizat în bune condiții și pentru ca elevii să primească cele mai competente și complete informații despre obiectivele vizitate, grupul va fi însoțit de unul dintre ghizii agenției noastre, a cărui experiență va conta mult în economia turului pe care ni-l dorim a fi „mai presus de cuvinte” așa cum spune și sloganul agenției noastre.