Brasov, Romania +40 744 693 232, +40 770 919 909
Blog vacanțe și excursii

Best of Maroc.

10 zile / 9 nopți
Maroc,
Individual / Privat
Pachet de vacanță cu zbor charter.,

Maroc este o țară pe care am vizitat-o și unde m-aș întoarce oricând cu plăcere. Mi-a plăcut tot ceea ce am văzut. Mi-a plăcut mâncarea, mi-au plăcut bazarurile din fes și marakesh, mi-au plăcut vestigiile vizitate, măslinii plantați pe vremea lui Ștefan cel Mare, ospitalitatea și dăruirea personalului care ne-a primit și ne-a arătat frumusețile țării.

Highlights

casablanca, marakesh, fes, munții atlas

Prețuri

Detalii Preț
PREȚURI în jur de 1790 de euro / persoana. Vom face o ofertă personalizată în funcție de fiecare cerere.
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

Transport cu autovehicule dotate cu aer condiționat. Cazare în hoteluri de 4 stele cu demipensiune. Prânzuri la restaurant de-a lungul excursiei. Ghid vorbitor de limba engleză pentru toată excursia INtrări la monumentele turistice. Ghizi locali la orașele imperiale

Nu este inclus în preț

Bacșișul pentru ghizi și șofer Bacșișul ospătarilor Bacșilul hamalilor de la hoteluri Apa din autobuz. Băuturi pe durata mesei.

Inclus în preț

Transport cu autovehicule dotate cu aer condiționat. Cazare în hoteluri de 4 stele cu demipensiune. Prânzuri la restaurant de-a lungul excursiei. Ghid vorbitor de limba engleză pentru toată excursia INtrări la monumentele turistice. Ghizi locali la orașele imperiale

Nu este inclus în preț

Bacșișul pentru ghizi și șofer Bacșișul ospătarilor Bacșilul hamalilor de la hoteluri Apa din autobuz. Băuturi pe durata mesei.

ZIUA 1 SOSIRE ÎN CASABLANCA.

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international. 

La sosirea pe aeroportul din Casablanca vei fi intampinat de reprezentantul local dupa care vei transferat la hotel.

Regim mese - Cina

casablanca

ZIUA 2 CASABLANCA

Vei face un tur al capitalei economice a Marocului. Pe traseu vei vedea Piata Centrala, Piata Mohamed al V-lea si Cartierul rezidential Anfa. 

Vei vizita Moscheea Hassan al II-lea si te vei plimba apoi in districtul Habous, situat in partea de sud a orasului, langa Palatul Regal, zona ce abunda in moschei, bai turcesti, piete, hoteluri si restaurante si unde vei admira arhitectura traditionala islamica in combinatie cu cea moderna.

Regim mese - Mic dejun, Cina

casablanca2

ZIUA 3 CASABLANCA - MARRAKECH

Transfer din Casablanca la Marrakech. 

Vei vizita faimoasa Piata Jemaa El Fna, una dintre cele mai importante atractii din Marrakech, inima orasului, locul de intalnire al comerciantilor si al fierarilor, al muzicantilor si al imblanzitorilor de serpi.

Regim mese - Mic dejun, Cina

marakesh

ZIUA 4 MARRAKECH

Vei face un tur al orasului Marrakech, al doilea oras imperial ca vechime, numit pe buna dreptate Perla Sudului. 

Vei putea admira Moscheea Koutoubia, una dintre cele mai reprezentative constructii in stil maur, care combina simplitatea cu luxul. 

Minaretul sau inalt de 77 metri este cu siguranta unul dintre obiectivele turistice impresionante din Marrakech. 

Mai apoi vei vizita Palatul Bahia dupa care vei vizita Gradinile Majorelle, gradini create de artistul francez Jacques Majorelle in anul 1923 si faimoase pentru nuantele de albastru apreciate si de faimosul designer Yves Saint Laurent, proprietar al domeniului in anii ’80.

Regim mese - Mic dejun, Cina

marakesch3

ZIUA 5 MARRAKECH - OUARZAZATE - BOUMALNE DADES

Vei fi transferat catre Boumalne Dades iar pe traseu vei traversa Muntii Atlas trecand prin Pasul Tizin’Tichkapass (2.260 m) si prin “calea celor 1000 de kasbah-uri” (satele fortificate din sudul Marocului). 

Pe traseu te vei opri si vei vizita Ait Benhaddou, cea mai spectaculoasa fortareata din sudul Marocului, unde s-au turnat multe filme, cum ar fi Laurence of Arabia sau Gladiator, astazi inscrisa in patrimoniul UNESCO. 

Ait Benhaddou se afla pe Souss-Massa-Draa, pe o colina ce strajuieste raul Ouarzazate, pe fostul drum al caravanelor dintre Sahara si Marrakech.

Regim mese - Mic dejun, Cina

Ait benhaddoou

ZIUA 6 BOUMALNE DADES - ERFOUD

Vei calatori spre Erfoud, trecand prin spectaculoasele Chei Todra si observand vechile sisteme de irigatie. 

Vei traversa cea mai ingusta parte a acestei zone, lata de doar 5 metri si marginita de pereti stancosi inalti de 300 metri si vei putea admira asezarile situate in oaze. Dupa amiaza vei ajunge in Erfoud.

Regim mese - Mic dejun, Cina

cheile todra

ZIUA 7 ERFOUD - MIDELT - FEZ

Vei fi transferat astazi catre Fes. 

Vei trece prin Azrou, un important centru de arta populara si Ifrane, o frumoasa statiune de ski cu arhitectura frantuzeasca.

Regim mese - Mic dejun, Cina

fezul vechi

ZIUA 8 FEZ

Vei explora orasul vechi Fez. Vei vizita Medina Fez el Bali, impresionanta pentru splendoarea si rafinamentul cladirilor sale. 

Vei descoperi aici cele mai frumoase sculpturi artizanale in lemn, gravuri in bronz, sculpturi policrome in piatra, moucharabies, coloane si decoratiuni sculptate. 

Dupa pranz te vei plimba si prin Souk Nejjarine, renumita piata unde se poate vedea si fantana cu acelasi nume cat si prin Mellah - cartierul evreiesc, considerat a fi cel mai mare din Maroc si avand cladiri in stil neoclasic. 

Vei vizita Medersa Attarine, locatia unei scoli islamice, ce dateaza din secolul XIV si impresioneaza prin curtile interioare decorate cu coloane din marmura si alabastru.

Regim mese - Mic dejun, Cina

eturiafez

ZIUA 9 FEZ - VOLUBILIS - MEKNES - RABAT

Vei pleca spre Meknes, vechea Medina inconjurata de trei randuri de metereze, unde poate fi admirata Poarta Bab Mansour. 

Pe traseu vei poposi la ruinele romane de la Volubilis. Vei vizita cele mai bine conservate ruine romane din aceasta parte a Africii de Nord - situl arheologic de la Volubilis, declarat patrimioniu UNESCO in 1997. 

Construit in secolul al III-lea i.e.n peste o veche asezare cartagineza, orasul Volubilis a fost centrul administrativ al provinciei romane numite Mauretania Tengitana. Astazi la Volubilis se pot vedea unele din cele mai bine conservate mozaicuri romane, situl fiind faimos si pentru romane ce deserveau orasul, Templul lui Jupiter si Arcul de Triumf ce dateaza din secolul al III-lea e.n. 

Vei face un tur al orasului Meknes, care va cuprinde Medina, cartierul evreiesc dar si spectaculoasa Poarta Bab Mansour. Vei continua calatoria spe Rabat. 

Vei face un tur al orasului Rabat in care vei vedea Mechouar - fortareata ce adaposteste Palatul Regal, Kasbahul Oudaya, splendidul Mausoleu Mohamed al V-lea si Turnul Hassan.

Regim mese - Mic dejun, Cina

meknes

ZIUA 10 RABAT – ROMÂNIA

Vei fi transferat la aeroportul din Rabat.
Regim mese - Mic dejun

rabat eturia

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?