Brasov, Romania +40 744 693 232, +40 770 919 909
Blog vacanțe și excursii

Clasic Portugualia

7 zile
Portugalia,
Excursie de grup
Cultura & Natura,

Aici , o să aveți ocazia de a ajuge la Fatima, locul unde Fecioara Maria s-a arătat celor trei copii, cât și să cinați într-un restaurant pe acordurile muzicii de Fado, foarte asemănptoare cu Doina noastră, și cu atît mai familiar.

Highlights

Lisabona, Cascais, Porto, Obidos, Fatima, Nazare,

Prețuri

Detalii Preț
Perioada excursiei 28 apr 2021 - 05 mai 2021
Pret in Euro / persoana in cameră dubla. 1190
Pret in euro / persoana in camera dubla supliment pentru grup sub 20 de persoane. 140
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

• Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Porto, Lisabona - Bucuresti; • Cazare 7 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat: • Mesele mentionate in program: 7 Mic dejun; • Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program • Insotitor de grup din partea Eturia • Bacsis ghizi locali si soferi • Asigurarea complexa de calatorie

Nu este inclus în preț

Nu sunt incluse în preț cheltuielile personale și tot ce nu este specificat ca fiind cuprins în preț.

Inclus în preț

• Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Porto, Lisabona - Bucuresti; • Cazare 7 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat: • Mesele mentionate in program: 7 Mic dejun; • Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program • Insotitor de grup din partea Eturia • Bacsis ghizi locali si soferi • Asigurarea complexa de calatorie

Nu este inclus în preț

Nu sunt incluse în preț cheltuielile personale și tot ce nu este specificat ca fiind cuprins în preț.

Condiții speciale

Această excursie este organizată de agenția Eturia. Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la aceasta data. Eturia nu poate garanta disponibilitatea lor decat in momentul rezervarii. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare. Eturia este agentie specializata in vacante tailor made si concretizeaza sloganul design your holiday in gasirea celor mai potrivite solutii de vacanta, in acord cu visele si dorintele dumneavoastra. In spiritul acestei idei, programul prezentat mai sus este integral customizabil, in functie de dorintele dumneavoastra, spre a va oferi cea mai potrivita optiune. Astfel, se pot modifica urmatoarele optiuni: tipul de cazare si tipul de camere, serviciile incluse, adaugarea serviciilor optionale, vizitarea altor obiective decat cele mentionate, extinderea/scurtarea duratei sederii la fiecare locatie, includerea/excluderea anumitor locatii/obiective, scurtarea duratei turului si continuarea acestuia intr-o alta zona. Inainte de plecare, Eturia va pune la dispozitie brosuri personalizate in limba romana pentru excursie, cu detalii si fotografii despre toate obiectivele pe care le veti vizita pe durata circuitului, precum si informatii complete despre tara, bazate atat pe experienta personala cat si pe cea a partenerilor locali din tara de destinatie. Pe durata calatoriei veti avea la dispozitie 24/7 un numar de telefon pentru urgente, atat de la Eturia, cat si de la partenerii nostri locali. Va stam la dispozitie pentru orice informatie suplimentara.

Ziua 1 Sosire în Porto

Insotitor de grup 
Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Porto, Lisabona - Bucuresti; 

Transfer aeroport - hotel Porto 
Dupa sosirea pe aeroportul din Porto vei fi transferat la hotel.

porto S

Ziua 2  Porto - Braga - Guimaraes - Porto

braga S

Tur Braga & Guimaraes 
Vei incepe calatoria in provincia Minhos.Vei ajunge apoi Braga, odata capitala religioasa a Portugaliei, unde se poate vizita centrul orasului, Catedrala Bon Jesus do Monte situata pe culmile unui deal, la care se poate ajunge cu funicularul.

Vei continua cu Guimaraes unde vei vizita centrul istoric al orasului, aflat in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2001. Orasul este asociat istoric cu fondarea si identitatea nationalitatii portugheze.

Acesta impreuna cu alte orase a ajutat la consolidarea tarii, si datorita rolului sau in intemeierea acestuia, orasul mai este cunoscut sub numele de “Leaganul nationalitatii portugheze”.

Seara te vei intoarce in Porto.

Mese - Mic dejun

guimaraes S

Ziua 3 Porto

Tur de oras Porto 
Vei face un tur panoramic al orasului Porto, oras situat pe malul nordic al Raului Douro.

Cu aceasta ocazia vei traversa Rotunda da Boavista, vei vedea Casa da Música, Palácio de Cristal, Fortul São Francisco Xavier (Castelo do Queijo), Muzeul Tramvaiului, vechea inchisoare, Torre dos Clérigos, Libraria Lello, considerata una dintre cele mai frumoase din lume, manastirile Carmo si Carmelites, Manastirea Serra do Pilar dar si centrul vechi al orasului cu Rua de Santa Catarina (Café Majestic), Palatul Bursei si faimoasele crame cu vin de Porto.

(Nota: taxele de intrare la obiectivele turistice nu sunt incluse).

Mese - Mic dejun

portosss

Ziua 4 Porto - Aveiro - Bussaco - Coimbra

aveiro S

Transfer Porto - Aveiro 
Vei fi transferat catre Aveiro.

Vizita Muzeul Aveiro 
In Aveiro vei face o vizita la muzeul cu acelasi nume. Acesta este gazduit in fosta Manastire a lui Iisus, caminul unui ordin de maici, intre anii 1461 si 1834. Cateva trasaturi mai sunt vizibile si astazi: refectoriul, cu ziduri ce dateaza din secolul al XVII-lea acoperite cu dale si strana in stil manuelin, iar intreaga biserica este extravaganta, regasindu-se aici stilul baroc, poleit. La etaj, colectia principala a muzeului cuprinde picturi, sculpturi, lucrari in lemn, mobila si argintarie.

Transfer Aveiro - Coimbra 
Din Aveiro, pasii te vor purta catre Coimbra, al treilaea oras ca marime din Portugalia si prima capitala a tarii.

Mese - Mic dejun

coimbra S

Ziua 5 Coimbra - Batalha - Nazare - Alcobaca - Fatima

fatimaS

Transfer Coimbra - Fatima 
Astazi vei porni din Coimbra si te vei indrepta spre Fatima, iar pe traseu vei vizita mai multe atractii.

Vizita Batalha 
Prima oprire va fi in Batalha, localitatea este cunoscuta pentru manastirea sa, Mosterio da Baltha, o constructie impozanta, cea mai importanta constructie sacrala gotica din Portugalia. A fost construita intre secolele XIV – XVI, in amintirea victoriei regelui portughez Joao in batalia de la Aljubarrota, pe data de 14 august 1385, contra trupelor regelui spaniol de Castilia. Costructie este inclusa in patrimoniul mondial UNESCO din anul 1983.

Vizita Nazare 
Vei continua apoi calatoria spre sud catre Nazare, aproape pe malul oceanului Atlantic. Nazare este cea mai populara statiune de pe tarmul vestic al Portugaliei. Numele localitatii provine de la o statuie din lemn ce o intruchipa pe Fecioara Maria, adusa de catre un calugar, din Nazaret, Israel. Nazare pastreaza aerul unui sat tipic pescaresc unde iti recomandam sa degusti din preparatele din peste prezente in toate restaurantele.

Vizita Alcobaca 
Urmatoarea oprire va fi in Alcobaca. Aici vei avea ocazia sa vizitezi prima si cea mai mare biserica in stil gotic din Portugalia. Fondata de primul rege portughez, Manastirea Alcobaca a fost in stransa legatura cu regalitatea Portugaliei pe tot parcursul istoriei. Fiind prima si cea mai impunatoare biserica in stil gotic din Portugalia, aici se gasesc mormintele regale, cel al lui Dom Pedro si al amantei sale, Ines de Castro.

Mese - Mic dejun

nazare S

Ziua 6  Fatima - Obidos - Sintra - Cascais - Estoril - Lisabona

obidos

Transfer Fatima - Lisabona 
Astazi te vei indrepta spre Lisabona, iar pe traseu vei vizita mai multe atractii.

Vizita Obidos 
Vei vizita Obidos, oras fortificat ce te va impresiona cu siguranta. Orasul Obidos domina imprejurimile de pe dealul pe care este amplasat, impresionand cu zidul de aparare fortificat ce il inconjoara. Vechiul oras medieval cu strazi, piete, case si fortificatii tipice Evului Mediu fac din Obidos o atractie tuiristica frecvent vizitata. Vedeta orasului este impresionantul castel al orasului ce are acum si un hotel iar Praia del Rey este o destinatie de top pentru amatorii de golf. Renumelui orasului i se adauga si vestitul lichior de cirese - Ginjinha.

Vizita Sintra 
Vei vizita Sintra, un orasel situat in apropierea capitalei inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita arhitecturii deosebite in stil Romantic, datand din secolul al XIX-lea. In continuare vei putea admira cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca.

Vizita Cascais 
O alta oprire va fi in centrul vechi al orasului Cascais unde te vei putea plimba pe stradute inguste, fermecatoare sau te poti relaxa si admira frumusetea decorului. In afara plajelor din apropiere, tarmul este pe alocuri stancos, creand forme spectaculoase, adevarate minuni naturale, precum Boca do Inferno (Gura Iadului).

Vizita Estoril 
Vei pleca catre Estoril, orasul in care s-au refugiat presedintii si regii Europei in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial si in care vei vedea cel mai mare cazino din Europa dar si frumoasele gradini din vecinatatea sa.

Mese - Mic dejun

cascais222

Ziua 7 Lisabona

lisabona S

Tur de oras Lisabona 
Vei face un tur de oras al capitalei Portugaliei prilej cu care vei descoperi unele dintre cele mai importante obiective turistice ale sale. Vei incepe turul de oras in Santa Maria de Belém, districtul cel mai incarcat de istorie si cultura al Lisabonei, care era in secole XV-XVI punctul de plecare si sosire al exploratorilor portughezi plecati in cautare de teritorii noi. Vei admira Monumentul Descoperirilor (Padrão dos Descobrimentos), construit pentru a celebra 500 de ani de la moartea Printului Henric Navigatorul.

Urmatoarea vizita va fi la Monasteiro dos Jerónimos, manastirea cunoscuta pentru arhitectura unica in care este construita, Manueline, un amalgam de stiluri cum ar fi cel gotic, renascentist dar si stiluri externe Europei aduse aici de exploratori. Mai apoi te vei plimba pe stradutele stramte din Alfama, cel mai vechi cartier al Lisabonei si vei ajunge in cartierul Baixa pentru a vizita cele mai importanta piete din capitala lusitana - Praça do Comércio; Piata Rossio si Piata Restauradores. In continuare vei merge pe Bulevardul Libertatii pana la Piata Marquês de Pombal, admirand statuia celui care a pus bazele reconstructiei Lisabonei dupa devastatorul cutremur din 1755.

Mese - Mic dejun

lisabona 2

Ziua 8 CAIRO – ROMÂNIA

Zborul spre casă la ora programată pe biletul de zbor.

aeroportul

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

O excursie in Portugalia, este o bună ocazie de a vizita o țară asemănptoare cu a noastră dar cu atîtea lucruri particulare.