Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Excursie cu clasa la Viscri și la Rupea

Romania,
Excursie de grup
Cultura & Natura,

Vom face o excursie care îmbină vizitarea obiectivelor turistice cu atelierele, pentru a da copiilor posibilitatea de a învăța cum se fac anumite meșteșuguri. Viscri este un străvechi sat săsesc, înființat de primii coloniști germani aduși aici prin sec al XII-lea de către regalitatea maghiară. Satul este celebru prin papucii de lână fabricați aici, prin biserica fortificată cât și prin casa Regelui Charles al Marii Britanii. Deasemenea, vom vizita Cetatea de la Rupea unde copii vor putea afla lucruri noi despre tehnicile militare de construcție și despre tacticile de apărare ale evului mediu.

Highlights

fierarul , papucii de lînă, biserica fortificată din Viscri

Prețuri

Detalii Preț
90 lei / copil la grup de min 30 de copii
Pret in lei pe copil, calculat pentru un grup de min. 30 de copii. 90
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

transport, ghid insotitor, Lichiu, Atelier fierar, atelier papuci, bilet de intrare la Bis fortificată Viscri, Bilet de intrare la Cetatea Rupea.

Nu este inclus în preț

orice cheltuială neprecizată ca fiind inclusă.

Inclus în preț

transport, ghid insotitor, Lichiu, Atelier fierar, atelier papuci, bilet de intrare la Bis fortificată Viscri, Bilet de intrare la Cetatea Rupea.

Nu este inclus în preț

orice cheltuială neprecizată ca fiind inclusă.

Brasov-Viscri-Rupea-Brasov

Vă invităm într-o excursie de neuitat la Viscri !

Grupul de copii va beneficia de ghid însoțitor din partea agenției noastre, care se va ocupa atât de coordonare cât și de explicarea obiectivelor turistice.

Vom ajunge în Viscri în jurul orei 10 dimineața, tocmai bine pentru a vedea cum se introduce în cuptor Lichiul, un desert săsesc specific satului. Localitatea Viscri a fost fondată de coloniștii sași aduși aici de către regele Ungariei ca să dezvolte meșteșugurile și comerțul din zonă. Până ce acesta se va rumeni cum se cuvine vom urca la Biserica Fortificată unde vom afla totul despre viața sașilor de acum 800 de ani.

Ne vom întoarce apoi la brutărie pentru a mânca desertul și a căpăta forțe pentru călătoria spre marginea satului unde fierarul ne va arăta cum se prelucra fierul pe vremuri, iar sotia lui le va demonstra copiilor cum se fac celebrii papuci de pâslă de aici, copii putind să participe activ la producerea acestora.

În jurul prânzului vom pleca spre Rupea unde, ne vom opri să vizităm cetatea, ascultând explicațiile ghidului însoțitor. Cetatea Rupea a fost construită de aceeași coloniști sași pentru apărarea oamenilor din așezarea de aici, cât și a drumului comercial dintre Brașov și Sighișoara, unul foarte important în economia acelor vremuri.

 După terminarea vizitei ne vom întoarce acasă unde vom ajunge in jurul orei 16:00

papuci
lichiu
rupea

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Acest tur este organizat de o agenție de turism care are o experiență de 18 ani în acest fel de activitate. Grupul de copii va fi condus de ghidul însoțitor, o persoană calificată  în urma unui curs agreat de Asociatia Natională de Calificări care știe cum să gestioneze un grup de turiști, chiar dacă aceștia sunt școlari și are cunoștințele necesare pentru ale explica celor mici detaliile obiectivelor turistice vizitate.

Alegând acest tur al agenției noastre, aveți certitudinea că elevii dumneavoastră vor exploata la maximum excursia oferită și vor acumula noi cunoștințe pe care le vor putea folosi în procesul de învățământ și veți ușura activitatea profesorilor ce vor însoți deasemenea grupul.