Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Excursie cu clasa la Viscri și la Rupea

1 zi. Plecare din Brasov.
Romania,
Excursie de grup
Excursie cu clasa,

Vom face o excursie care îmbină vizitarea obiectivelor turistice cu atelierele, pentru a da copiilor posibilitatea de a învăța cum se fac anumite meșteșuguri. Viscri este un străvechi sat săsesc, înființat de primii coloniști germani aduși aici prin sec al XII-lea de către regalitatea maghiară. Satul este celebru prin papucii de lână fabricați aici, prin biserica fortificată cât și prin casa Regelui Charles al Marii Britanii. Deasemenea, vom vizita Cetatea de la Rupea unde copii vor putea afla lucruri noi despre tehnicile militare de construcție și despre tacticile de apărare ale evului mediu.

Highlights

fierarul , papucii de lînă, biserica fortificată din Viscri

Prețuri

Detalii Preț
Pret in lei pe copil, calculat pentru un grup de min. 30 de copii. 110
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

transport, ghid insotitor, Lichiu, Atelier fierar, atelier papuci, bilet de intrare la Bis fortificată Viscri, Bilet de intrare la Cetatea Rupea.

Nu este inclus în preț

orice cheltuială neprecizată ca fiind inclusă.

Inclus în preț

transport, ghid insotitor, Lichiu, Atelier fierar, atelier papuci, bilet de intrare la Bis fortificată Viscri, Bilet de intrare la Cetatea Rupea.

Nu este inclus în preț

orice cheltuială neprecizată ca fiind inclusă.

Condiții speciale

Art.1 — Pe durata deplasării spre/dinspre destinație, toți elevii care participă la excursie au următoarele obligații: a) să respecte condițiile de siguranță pe parcursul deplasărilor în grup cu trenul/autocarul/avionul; b) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursiei/expediției; c) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursie/expediție; d) să se comporte civilizat și să nu distrugă bunuri; e) să se conformeze comenzilor cadrelor didactice însoțitoare și ghidului însoțitor al agenției. Art.2 — Pe durata participării la excursie, toți elevii au următoarele obligații: a) să verifice condițiile de siguranță ale spațiului de locuit/camerei; b) să utilizeze, cu responsabilitate, mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului. c) să nu deterioreze mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului. d) să înștiințeze cadrul didactic însoțitor cu privire la defecțiunile mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației; e) să nu recurgă la remedierea defecțiunilor mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației; f) să utilizeze, în siguranță, spațiile locației (să nu sară peste scări, să nu coboare pe balustradă, să nu sară pe geam etc.) g) să nu aducă și să nu utilizeze materiale/produse inflamabile sau cu risc inflamabil; h) să utilizeze, în siguranță, produsele/aparatele de uz personal (deodorante, aparate de bărbierit etc.); i) să nu aducă și să nu consume tutun, alcool, droguri și alte substanțe care îi pot pune în pericol pe ei ori pe ceilalți participanți sau care pot determina alterarea percepției realității; j) să nu consume alimente alterate sau păstrate în condiții neadecvate; k) să manifeste un comportament responsabil față de propria persoană și față de ceilalți participanți la tabără; l) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul șederii în tabără/excursie/expediție; m) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților la tabără/excursie/expediție; n) să respecte comenzile cadrului didactic însoțitor pe perioada taberei/excursiei/expediției; o) să nu părăsească grupul/locația activității fără acordul cadrului didactic însoțitor. Art.3 Orice nerespectare a regulilor înscrise va avea drept consecință activarea responsabilității legale a elevului care a produs pagubele, a celor care i-au fost complici, cît și a părinților acestuia (acestora), în conformitate cu prevederile art 1372 din Codul Civil, privind răspunderea părinților pentru faptele copiilor lor minori.

Brasov-Viscri-Rupea-Brasov

Vă invităm într-o excursie de neuitat la Viscri !

Grupul de copii va beneficia de ghid însoțitor din partea agenției noastre, care se va ocupa atât de coordonare cât și de explicarea obiectivelor turistice.

Vom ajunge în Viscri în jurul orei 10 dimineața, deplasîndu-ne către atelierul de fierărie. Aici, vom vedea cum se fac potcoavele pentru cai, folosind tehnica straveche si vom putea chiar sa ne cumparam ca suvenir o mica potcoavă.

După această lecție, soția fierarului ne va arăta cum se produc celebrii papucii de lînă din Viscri.

Localitatea Viscri a fost fondată de coloniștii sași aduși aici de către regele Ungariei ca să dezvolte meșteșugurile și comerțul din zonă.

Vom parcurge pe jos drumul de la fierar spre Biserica fortificată, oprindu-ne la punctul gastronomic din sat pentru a degusta o felie din deliciosul "Lichiu" săsesc, o plăcintă cu brânză dulce.

In timp ce copii vor mînca, ghidul le va spune despre civilizatia si organizarea sasilor, iar dupa aceeea vom urca la biserica fortificată unde vom afla si alte lucruri despre viața acestora de acum 800 de ani.

Dupa vizitarea bisericii, ne vom indrepta spre Cetatea Rupea care a fost construită de aceeași coloniști sași pentru apărarea oamenilor din așezarea de aici, cât și a drumului comercial dintre Brașov și Sighișoara, unul foarte important în economia acelor vremuri.

 După terminarea vizitei ne vom întoarce acasă unde vom ajunge in jurul orei 16:00

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Acest tur este organizat de o agenție de turism care are o experiență de 18 ani în acest fel de activitate. Grupul de copii va fi condus de ghidul însoțitor, o persoană calificată  în urma unui curs agreat de Asociatia Natională de Calificări care știe cum să gestioneze un grup de turiști, chiar dacă aceștia sunt școlari și are cunoștințele necesare pentru a le explica celor mici detaliile obiectivelor turistice vizitate.

Alegând acest tur al agenției noastre, aveți certitudinea că elevii dumneavoastră vor exploata la maximum excursia oferită și vor acumula noi cunoștințe pe care le vor putea folosi în procesul de învățământ și veți ușura activitatea profesorilor ce vor însoți deasemenea grupul.