Istorie si meșteșuguri la Brașov
Această excursie este o modalitate foarte bună de a oferi elevilor o excursie relaxantă și plină de informații utile. Astfel vor vizita un sat săsesc păstrat în condiții foarte bune ca acum 200 de ani, vor învăța despre meșteșugul potcovarilor, despre cum se fac papucii din pâslă, și despre organizarea socială și economică a sașilor transilvăneni. Ghidul însoțitor al grupului le va oferi copiilor detalii despre arhitectura militară și civilă a zonei motiv pentru care vom vizita Biserica Fortificată de la Prejmer și centrul istoric al orașului Brașov.
Highlightsfierarul din Viscri, Biserica Fortificată din Viscri, Lichiul din Viscri, Biserica Fortificată de la Prejmer, centrul istoric al orașului Brașov, cumpărarea de mini potcoave de la fierar.
Prețuri
Detalii
Preț
Preț / copil la un grup de minimum 30 de copii.
227
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț
Nu este inclus în preț
Inclus în preț
Transport cu autocar, ghid însoțitor, bilete de intrare la Biserica Fortificată Viscri, Biserica fortificată Prejmer, Biserica Neagră, atelier de fierărie, atelier de papuci din pîslă, prînz la Viscri.
Nu este inclus în preț
transportul cu trenul București - Brașov- București, cheltuieli personale,
Inclus în preț
Transport cu autocar, ghid însoțitor, bilete de intrare la Biserica Fortificată Viscri, Biserica fortificată Prejmer, Biserica Neagră, atelier de fierărie, atelier de papuci din pîslă, prînz la Viscri.
Nu este inclus în preț
transportul cu trenul București - Brașov- București, cheltuieli personale,
Condiții speciale
Art.1 — Pe durata deplasării spre/dinspre destinație, toți elevii care participă la excursie au următoarele obligații:
a) să respecte condițiile de siguranță pe parcursul deplasărilor în grup cu trenul/autocarul/avionul;
b) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursiei/expediției;
c) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursie/expediție;
d) să se comporte civilizat și să nu distrugă bunuri;
e) să se conformeze comenzilor cadrelor didactice
însoțitoare și ghidului însoțitor al agenției.
Art.2 — Pe durata participării la excursie, toți elevii au următoarele obligații:
a) să verifice condițiile de siguranță ale spațiului de locuit/camerei;
b) să utilizeze, cu responsabilitate, mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului.
c) să nu deterioreze mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului.
d) să înștiințeze cadrul didactic însoțitor cu privire la defecțiunile mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației;
e) să nu recurgă la remedierea defecțiunilor mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației;
f) să utilizeze, în siguranță, spațiile locației (să nu sară peste scări, să nu coboare pe balustradă, să nu sară pe geam etc.)
g) să nu aducă și să nu utilizeze materiale/produse inflamabile sau cu risc inflamabil;
h) să utilizeze, în siguranță, produsele/aparatele de uz personal (deodorante, aparate de bărbierit etc.);
i) să nu aducă și să nu consume tutun, alcool, droguri și alte substanțe care îi pot pune în pericol pe ei ori pe ceilalți participanți sau care pot determina alterarea percepției realității;
j) să nu consume alimente alterate sau păstrate în condiții neadecvate;
k) să manifeste un comportament responsabil față de propria persoană și față de ceilalți participanți la tabără;
l) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul șederii în tabără/excursie/expediție;
m) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților la tabără/excursie/expediție;
n) să respecte comenzile cadrului didactic însoțitor pe perioada taberei/excursiei/expediției;
o) să nu părăsească grupul/locația activității fără acordul cadrului didactic însoțitor.
Art.3 Orice nerespectare a regulilor înscrise va avea drept consecință activarea responsabilității legale a elevului care a produs pagubele, a celor care i-au fost complici, cît și a părinților acestuia (acestora), în conformitate cu prevederile art 1372 din Codul Civil, privind răspunderea părinților pentru faptele copiilor lor minori.
Detalii | Preț |
---|---|
Preț / copil la un grup de minimum 30 de copii. | 227 |
Inclus în preț
Transport cu autocar, ghid însoțitor, bilete de intrare la Biserica Fortificată Viscri, Biserica fortificată Prejmer, Biserica Neagră, atelier de fierărie, atelier de papuci din pîslă, prînz la Viscri.
Nu este inclus în preț
transportul cu trenul București - Brașov- București, cheltuieli personale,
Inclus în preț
Transport cu autocar, ghid însoțitor, bilete de intrare la Biserica Fortificată Viscri, Biserica fortificată Prejmer, Biserica Neagră, atelier de fierărie, atelier de papuci din pîslă, prînz la Viscri.
Nu este inclus în preț
transportul cu trenul București - Brașov- București, cheltuieli personale,
Condiții speciale
Art.1 — Pe durata deplasării spre/dinspre destinație, toți elevii care participă la excursie au următoarele obligații: a) să respecte condițiile de siguranță pe parcursul deplasărilor în grup cu trenul/autocarul/avionul; b) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursiei/expediției; c) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților pe parcursul deplasării spre/dinspre tabără/excursie/expediție; d) să se comporte civilizat și să nu distrugă bunuri; e) să se conformeze comenzilor cadrelor didactice însoțitoare și ghidului însoțitor al agenției. Art.2 — Pe durata participării la excursie, toți elevii au următoarele obligații: a) să verifice condițiile de siguranță ale spațiului de locuit/camerei; b) să utilizeze, cu responsabilitate, mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului. c) să nu deterioreze mobilierul, obiectele sanitare, echipamentele electrice și electronice din dotarea locației sau autocarului. d) să înștiințeze cadrul didactic însoțitor cu privire la defecțiunile mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației; e) să nu recurgă la remedierea defecțiunilor mobilierului, ale obiectelor sanitare, ale echipamentelor electrice și electronice din dotarea locației; f) să utilizeze, în siguranță, spațiile locației (să nu sară peste scări, să nu coboare pe balustradă, să nu sară pe geam etc.) g) să nu aducă și să nu utilizeze materiale/produse inflamabile sau cu risc inflamabil; h) să utilizeze, în siguranță, produsele/aparatele de uz personal (deodorante, aparate de bărbierit etc.); i) să nu aducă și să nu consume tutun, alcool, droguri și alte substanțe care îi pot pune în pericol pe ei ori pe ceilalți participanți sau care pot determina alterarea percepției realității; j) să nu consume alimente alterate sau păstrate în condiții neadecvate; k) să manifeste un comportament responsabil față de propria persoană și față de ceilalți participanți la tabără; l) să nu recurgă la acte de violență pe parcursul șederii în tabără/excursie/expediție; m) să nu pericliteze siguranța și securitatea participanților la tabără/excursie/expediție; n) să respecte comenzile cadrului didactic însoțitor pe perioada taberei/excursiei/expediției; o) să nu părăsească grupul/locația activității fără acordul cadrului didactic însoțitor. Art.3 Orice nerespectare a regulilor înscrise va avea drept consecință activarea responsabilității legale a elevului care a produs pagubele, a celor care i-au fost complici, cît și a părinților acestuia (acestora), în conformitate cu prevederile art 1372 din Codul Civil, privind răspunderea părinților pentru faptele copiilor lor minori.
București - Viscri - Brasov - Bucuresti
Veți pleca din București cu un tren de dimineață cun un tren CFR care pleacă la ora 8:20 astfel încît să ajungeți la Brasov în jurul orei 10:45. Propun călătoria cu trenul deoarece e mai ieftină și mai rapidă decît cea cu autocarul ținând cont de aglomerația de pe Valea Prahovei. Odată ajunși la Brașov, veți fi întâmpinați în gară de ghidul agenției noastre care vă va însoți pe tot parcursul zilei. Vă veți urca în autocar și veți porni spre Viscri unde veți ajunge în jurul orelor 12. Localitatea Viscri a fost fondată de coloniștii sași aduși aici de către regele Ungariei ca să dezvolte meșteșugurile și comerțul din zonă.
Coborînd din autocar ne vom deplasa exclusiv pe jos, mai întîi către atelierul de fierărie. Aici, vom vedea cum se fac potcoavele pentru cai, folosind tehnica straveche si vom putea chiar sa ne cumparam ca suvenir o mica potcoavă.
După această lecție, soția fierarului ne va arăta cum se produc celebrii papucii de lînă din Viscri, după care vom parcurge pe jos drumul de la fierar spre Biserica fortificată, oprindu-ne la punctul gastronomic din sat pentru a mînca prînzul și a degusta la desert o felie din tradiționalul „Lichiu” săsesc.
In timp ce copii vor mînca, ghidul le va spune despre civilizatia si organizarea sasilor, iar dupa aceeea vom urca la biserica fortificată unde vom afla si alte lucruri despre viața acestora de acum 800 de ani.
Dupa vizitarea bisericii, ne vom întoarce spre Brașov pentru a vizita centrul vechi al orașului și a afla multe detalii interesante despre acesta.
La finalul vizitei ne vom îndrepta spre Gara Brașov ca să prindeți trenul de seară spre București
De ce să alegi acest tur?
Acest tur va fi pentru copii și pentru cadrele didactice o excursie altfel fiindcă vor avea un ghid însoțitor din partea agenției noastre. Acesta se va ocupa de coordonarea grupului de-a lungul traseului, va oferi explicații copiilor despre obiectivele vizitate și despre zona prin care se vor deplasa, preluînd o mare parte din sarcinile cadrului didactic. Copii vor beneficia de explicații profesioniste și complete oferite de ghizi naționali autorizați în urma unui curs de calificare de 9 luni. Vă veți relaxa și veți învăța lucruri noi pe care copii să le poată folosi în cadrul orelor de la școală.