Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

O zi in orașul lui Vlad Țepeș.

Plecări din Brasov, în 2023: 21.04; 28.04; 05.05; 12.05; 19.05;26.05; 02.06; 09.06; 16.06; 23.06; 30.06; 07.07; 14.07; 21.07; 28.07; 04.08;11.08; 18.08; 25.08;
Romania,
Excursie de grup
Cultura & Natura,

Această excursie la Sighișoara vă da ocazia să aflați lucruri pe care nu le știați despre viața și cultura sașilor transilvăneni. Vom vizita Sighișoara, orașul a două mari personalități europene: voievodul român Vlad Țepeș care s-a născut aici și savantul Herman Oberth care e declarat inventatorul rachetei spațiale de către comunitatea științifică. }n orasul Sighisoara, o sa puteti vedea și Turnul cu Ceas, fortificațiile cât și Biserica din Deal, depozitara unor unicate ale artei europene. Orasul medieval din Transilvania se mai numeste si Perla Transilvaniei. Din orasul Sighisoara, vom merge la Biertan unde există cea mai mare biserică fortificată din Transilvania și o ușă ce datează din 1515, premiată la expoziția mondială de la Paris. Ultimul punct al vizitei îl constituie vIzIta în celebrul sat Viscri, unde vom vizita biserica fortificată. Bisericile fortificate sau cetatile fortificate, au fost construite de catre sasi ca sa se protejeze de atacurile tatarilor si mai tirziu ale turcilor,

Highlights

Dintre lucrurile cele mai importante care trebuie vizitate neaparat la Sighisoara, am sa enumar, Biserica din Deal si Turnul cu Ceas. Nu voi lasa deoparte nici formidabilul sistem de fortificatii de la Sighisoara si nici frumoasele turnuri medievale existente aici. Transilvania medievala era bine aparata de munti dar, cu toate astea, avea nevoie de cetati si biserici bine fortificate impotriva tatarilor sau turcilor care, uneori treceau pasurile montane in cautare de pradă.

Prețuri

Detalii Preț
Prețuri începând de la 165 de lei/persoană
Preț în lei pentru grup de min 4 pana la 7 persoane. Plecare la cererea clientului. 306
grup de min 9 pana la 14 pers. 274
grup de min 15 pana la 18 persoane 165
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

Transport, ghid însoțitor

Nu este inclus în preț

orice alte cheltuieli neincluse

Inclus în preț

Transport, ghid însoțitor

Nu este inclus în preț

orice alte cheltuieli neincluse

Condiții speciale

• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului. Agentia poate anula, reprograma sau recalcula circuitul, daca grupul minim necesar nu s-a realizat. Condiții de plată: • Rezervarea este considerată validă cu condiția plății unui avans de minim 35% din valoarea pachetului. Diferența de plată se achită cu cel puțin 20 de zile înainte de plecare. Plata se poate face și cu tichete de vacanță. Condiții de anulare • 15% penalitate pentru anulări cu mai mult de 30 de zile înainte de plecare • 50% penalitate pentru anulări făcute între 5-20 de zile înainte de plecare • 100% penalitate pentru anulări cu mai puțin de 5 zile înainte de plecare.

Traseu: Brașov -Sighisoara – Biertan – Viscri – Brasov

turnul cu cea

Vom pleca dimineața la ora 8 din Brașov spre Sighișoara unde vom ajunge în jurul orei 10. Vom urca pe jos în orașul vechi, spre a vizita Turnul cu Ceas, ( interior) de unde vom porni într-un tur al cetății dimpreună cu ghidul însoțitor al agenției noastre care vă va spune lucruri noi și necunoscute despre locul vizitat inițiîndu-vă în tainele orașului.

Vom urca apoi, prin cimitirul vechi al cetății medievale, una din puținele existente în Europa care mai este locuită și vom intra în Biserica din Deal, unde veți vedea vechi monumente de artă medievală unicat în Europa.

De aici, vom coborî folosind Scara acoperită a școlarilor și vom vedea școala unde a studiat Herman Oberth inventatorul rachetei spațiale și primul care a studiat mișcarea acesteia în spațiu.

După o jumătate de oră pe cont propriu, ne vom deplasa la Biertan, unde se află cea mai mare Biserică Fortificată din Transilvania cât și o ușă din anul 1515 care se blochează în 15 puncte, ce a cîștigat un premiu internațional la Paris din această cauză.

După vizita la Biertan ne vom îndrepta spre Brașov oprindu-ne pe drum la Viscri satul pe care l-a făcut celebru Regele Charles al VII-lea al Marii Britanii, pe când era doar Prințul Charles. Aici vom vizita Biserica Fortificată și vim merge la fierarul satului ca să ne arate cum se modelează metalul după tehnicile străvechi.

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Dacă dorești să îți îmbogățești cunoștințele despre zona de sud-est a Transilvaniei, să vezi unicate ale artei românești și să observi metoda tradițională de prelucrare a metalului, vino cu noi pentru o zi.

Excursiile noastre sunt împărțite în două categorii:

Categoria 1 dedicată grupurilor de prieteni sau familiilor care doresc o excursie personalizată, în care să aibă doar grija fotografiilor, de restul ocupându-se ghidul/sofer care va însoți grupul.

Categoria 2 este dedicată grupurilor mai mari având plecări stabilite în anumite zile ale lunii, dacă se formează grupul minim de turiști.