Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Pe urmele stramosilor

Plecări din Brașov la cererea clientului.
Romania,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

Este o excursie de 4 zile care vă va trece prin toate marile momente ale istoriei naționale: dacii, romanii, perioada migrațiilor, evul mediu timpuriu, colonizarea sașilor la Sibiu, rezistența antiotomană prin Iancu de Hunedoara, unirea lui Mihai Viteazul, răscoala și sacrificiul lui Horea, Cloșca și Crișan, Marea Unire de la 1918. veți vedea toate aceste locuri importante în doar 4 zile.

Highlights

Ulpia Traiana Sarmisegetusa, Râul de Mori, Sântămărie Orlea, Densuș, Hațeg, Hunedoara, Sibiu, Alba Iulia, Sarmisegetusa Regia.

Prețuri

Detalii Preț
PREȚURI LA CERERE ÎN FUNCȚIE DE GRUP SI PERIOADA.
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

Cazare, Transport, ghid însoțitor

Nu este inclus în preț

orice alte chletuieli neincluse în preț

Inclus în preț

Cazare, Transport, ghid însoțitor

Nu este inclus în preț

orice alte chletuieli neincluse în preț

Condiții speciale

• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului. Agentia poate anula, reprograma sau recalcula circuitul, daca grupul minim necesar nu s-a realizat. Condiții de plată: • Rezervarea este considerată validă cu condiția plății unui avans de minim 35% din valoarea pachetului. Diferența de plată se achită cu cel puțin 20 de zile înainte de plecare. Plata se poate face și cu tichete de vacanță. Condiții de anulare • 15% penalitate pentru anulări cu mai mult de 30 de zile înainte de plecare • 50% penalitate pentru anulări făcute între 5-20 de zile înainte de plecare • 100% penalitate pentru anulări cu mai puțin de 5 zile înainte de plecare.

Ziua 1 Domiciliu- Hunedoara

În funcție de ora la care veți sosi de acasă vă recomandăm să vă cazați la hotel și apoi să vă dedicați timpul unei plimbări prin oraș pregătindu-vă pentru zilele ce vor urma.

castelul hunedoara
la castel

Ziua 2 Hunedoara – Hateg – Sântămărie Orlea – Râu de Mori – Densus – Hunedoara

Astăzi vom parcurge zona de la sud de Hunedoara pentru a face cunoștință cu unele din cele ai importante obiective turistice ale zonei. Astfel avem Rezervația de zimbri de la Hațeg, și Cetatea de la Râu de Mori. Biserica cnezilor din familia Cândea de la Sântămărie Orlea a fost descoperită pria data datoritã cercetãtorilor epocii romane (sec. XVIII), iar cea dintâi descriere o datorãm vicarului greco-catolic Ștefan Moldovan (1853). 

Sãpãturile arheologice (1996) au definit componentele și etapele de construcție, cu partea cea mai importantã a vechiului monument medieval. La aceste ultime cercetãri s-a relevat faptul cã prima bisericã a Ostrovului hațegan a fost un mic edificiu uninavat (5, 20 x 4, 50 m, cu grosimi ale zidãriei de 0, 90 m) cu mic altar rectangular (1, 90 x 2, 20 m), la ridicarea cãruia s-au folosit din plin spolii romane - blocuri mari sau mai mici, fasonate (la baza elevațiilor), dar și multã cãrãmidã. 

Altarul primei biserici a fost ulterior demolat, iar latura de nord a navei a fost înlocuitã parțial de un alt zid. Douã portaluri permiteau accesul în lãcaș: unul de vest (parțial utilizat și astãzi), sub care ne întâlnim cu un timpan pictat; altul spre sud, închis de un ancadrament care imitã un lintel pe console (astãzi astupat), surmontat de o nișã de hram, încheiatã cu arcadã semicircularã., și, cetatea de la Râu de Mori a aceleași familii de cnezi români Cândea. Această cetate, numita Cetatea dateazǎ de la începutul sec al- XIV-lea, când a fost ctitoritǎ de cneazul Cândea. Ulterior, Cândea a trecut la religia catolicã și și-a schimbat numele în Kendefy. Cetatea se aflǎ pe teritoriul satului Suseni, Hunedoara pe Dj 686, la intrarea pe valea Rausorului si la 3 km distanțǎ de satul Râu de Mori.

Următorul obiectiv de astăzi este Biserica de la Densuș. 
Aflat in apropierea ruinelor fostei capitale a Daciei romane - Colonia Ulpia Traiana Augusta Sarmizegetusa - acest ciudat edificiu al Tarii Hategului a fost obiectul multor controverse iscate intre diferiti oameni de stiinta, dornici de a-i stabili originea. Unii au considerat ca la inceput biserica a fost mausoleul generalului roman Longinus Maximus, ucis de daci, altii vorbeau de un fost templu roman al zeului Marte; Nicolae Iorga plaseaza construirea monumentului in secolul al Xvi-lea, iar istoricul de arta Vataseanu, in ultimul sfert al secolului al Xiii-lea. 
S-au facut numeroase investigatii. Dar monumentul continua sa-si pastreze cu indaratnicie taina. Se presupune ca biserica veche din Densus a suferit mari modificari de-a lungul timpului si, in special, la sfârsitul secolului al Xiii-lea. 
Construita din bolovani de râu, caramida cu inscriptii romane, capiteluri, pietre funerare, tuburi de canalizare, etc. , luate desigur din Ulpia Traiana, biserica din Densus are un aspect straniu, stârnind totodata admiratie si uimire. 
In semiintunericul care stapâneste interiorul acestei masive constructii se disting cu greu fragmente de pictura ramase peste ani. 
Picturile de pe registrele superioare ale peretilor naosului ca si de pe altar apartin zugravului Stefan. Semnatura cu care acesta si-a pecetluit opera se poate vedea si azi. Profilate pe un fond ultramarin, figurile executate vadesc realele calitati artistice ale mesterului.

OPȚIONAL: vă puteți abate pe la Ulpia Traiana Sarmisegetusa capitala Daciei Romane

De aici ne întoarcem la Hunedoara

santamarie orlea
colt rau de mori
biserica de la desnsus

Ziua 3 (varianta I) Hunedoara – Alba Iulia– Sibiu – Hunedoara

Ziua de astăzi vom vizita Cetatea de la Alba Iulia cel mai mare monument de arhitectură militară Vauban din România cât și orașul Sibiu.
La Alba Iulia avem de vizitat Catedrala Ortodoxă a Încoronării de la 1922 a Regelui Ferdinand și a soției sale Regina Maria,  Catedrala Romano – Catolică cât și Porțile Cetății, Traseul Celor Trei Fortificații și ruinele clădirii administrative a castrului roman.
La Sibiu, cele 3 piețe Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet, Catedrala Evanghelică, Muzeul de Istorie, Muzeul Bruckental, Catdrala Ortodoxă.
Ne întoarcem seara la Hunedoara.

castelul de la hunedoara
schimbarea garzii
sibiu

Ziua 3 (varianta a II-a) Hunedoara – Sarmisegetusa - Hunedoara

Astăzi toată ziua este dedicată vizitării cetății și ruinelor de la Sarmisegetusa capitala Daciei.

sarmisegetusa
iarna

Ziua 4 Hunedoara-Domiciliu

Astăzi ne întoarcem acasă.

spre casa

Conditii Speciale

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului. Agentia poate anula, reprograma sau recalcula circuitul, daca grupul minim necesar nu s-a realizat. 

Condiții de plată: • Rezervarea este considerată validă cu condiția plății unui avans de minim 35% din valoarea pachetului. Diferența de plată se achită cu cel puțin 20 de zile înainte de plecare. Plata se poate face și cu tichete de vacanță. 

Condiții de anulare • 15% penalitate pentru anulări cu mai mult de 30 de zile înainte de plecare • 50% penalitate pentru anulări făcute între 5-20 de zile înainte de plecare • 100% penalitate pentru anulări cu mai puțin de 5 zile înainte de plecare.

Plata se poate face și cu tichete de vacanță.

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Plata se poate face și cu tichete de vacanță.

Excursiile noastre sunt împărțite în două categorii:

Categoria 1 dedicată grupurilor de prieteni sau familiilor care doresc o excursie personalizată, în care să aibă doar grija fotografiilor, de restul ocupându-se ghidul/sofer care va însoți grupul.

Categoria 2 este dedicată grupurilor mai mari având plecări stabilite în anumite zile ale lunii, dacă se formează grupul minim de turiști.

Aceasta excursie este ocazia perfecta de a vedea locuri reale din istoria nationala si de a ale impartasi copiilor. Astfel, atât copii cât și adulții pot cerceta îndeaproape locurile care țin de antichitatea țării noastre de la Râu de Mori sau Cetatea de Colț a familiei Cândea până la  locurile unde Dacii s-au încleștat cu romanii pe viață și pe moarte. E fantastic pentru oricine să poată să se încarce cu energie direct de la strămoși. E bine să nu uităm de unde venim și cine suntem. E bine să nu batjocorim jertfa strămoșilor pentru că așa ne mint unii că trebuie să facem. Dincolo de toate mizeriile vieții sociale și politice rămâne gândul românilor la patria lor. E important ca să le transmitem copiilor iubirea de țară și hotărârea de a apăra ceea ce au primit de la noi fiindcă parafrazându-l pe Barbu Ștefănescu - Delavrancea în Apus de Soare, „România nu e noastră ci a urmașilor, urmașilor noștri în veacul vecilor”. Spuneți copiilor istoria acestei țări, purtați-i pe urmele strămoșilor nu doar aici, ci în toate colțurile patriei noastre, să vadă, să învețe, să țină minte și să nu uite niciodată.