Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii
Asia

Filipine este o țară tropicală localizată în Sud_estul Asiei în Oceanul Pacific. Este formată din peste 7500 de insule. Fiind o fostă colonie spaniolă, Filipine este singura țară catolică din Asia și locul în care majoritatea populației vorbește limba engleză. Este un paradis al naturii, faunei și vegetației exotice.

Highlights

Explorați Insula Palawan și El Nido, plajă în insula Boracay, vizită capitala Manila, scufundări, crozieră cu barca în lagună sau Râul Subteran, drumeții montane.

Atracții turistice

Boracay, El Nido, Chocolate Hills, Insula Cebu (scufundări și snorkeling), Studlon National Park, Vigan, Manila, Philipinne Eagle Center, Sagada, Baguio, Puerto Princesa,

Geografie

Fiipine este un arhipelag de aprox. 7100 insule, situat in Asia de Sud-Est, în Oceanul Pacific. Cele mai importante grupuri de insule sunt Luzon, Mindoro și Palawan la nord și vets, Bohol, Cebu, Leyte, Negros, Panay ți Samar la sud. Climatul este unul tropical, de jungla tropicală. În medie, temperaturile din timpul zilei sunt în jurul valorii de 26 de grade Celsius.

Istorie

Navigatorul portughez Fernando Magellan a ajuns pentru prima dată în Insulele Filipine pe 16 martie 1521. Aflat în serviciul regelui Spaniei, el a fost trimis în Asia, pornind în drumul său tocmai din Europa. Deține titluri precum primul european care a navigat în Oceanul Pacific și totodată este primul om care conduce o expediție în jurul lumii. Din păcate, acesta nu supraviețuiește mult pe țărmurile descoperite, deoarece moare în luptele cu băștinașii.
După 50 de ani de la marea cucerire spaniolă (1571), se formează orașul Manila, care ulterior devine capitala Insulelor. În momentul de față, acesta este unul dintre cele mai cosmopolite orașe, fiind centrul industrial, economic și cultural al țării. În 1898 au loc două evenimente semnificative pentru Filipine și anume declararea independenței ca stat și cedarea arhipelagului Statelor Unite. Acest lucru se întâmplă în urma tratatului de pace de la Paris.
Câțiva ani mai târziu, în 1935, este ales primul președinte al țării (Manuel Luis Quezón). În acest moment Filipine devine o comunitate care se auto-guvernează. El avea sarcina de a pregăti țara pentru independență însă lucrurile nu se întâmplă exact la fel, deoarece în 1942, în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, Insulele Filipine sunt ocupate de către Japonia. În 1946 își redobândesc independența, luptând împreună cu trupele americane.

Economie & alte

Economia țării se bazează în mare parte pe agricultură și industrie. Trendul său este unul ascendent, existând și scăderi uneori, însă din 2002 aceasta s-a bucurat de un procent mult mai mare comparativ cu anii anteriori (5% pe an). În prezent Insulele Filipine se confruntă cu un deficit bugetar, datoria externă fiind destul de mare. Alte dificultăți semnificative ale țării în momentul de față sunt: creșterea demografică mare, gradul de sărăcie crescut și prețurile ridicate.

Moneda este peso filipinez.

Top destinații turistice în Filipine

El Nido

El Nido

El Nido este un paradis tropical, localizat în Palawan. Este tot ce se poate visa la o vacanță exotică în Filipine. Vegetație luxuriantă, ape cristaline de smarald, faună și floră tropicală, insule misterioase, plaje izolate cu nisip fin, pesteri și lagune ascunse. El Nido este perla ascunsă a Asiei.

Sfaturi călătorie

Perioada recomandată de călătorie este Noiembrie - Mai, iar vârful de sezon este Martie-Mai. Este recomandat să evitați călătoria în sezonul uraganelor Iulie-Octombrie. Nu este necesară viza pentru cetățeni români. Perioada maximă de ședere este 1 lună.

De ce să călătorești în această țară?

Filipine este un paradis al Asiei incomplet descoperit. Este o combinație de insule tropicale, vegetație și animale sălbatice, plaje cu nisip alb, ape de culoarea smaraldului, peșteri ascunse, cultură, tradiții și nu în ultimul rând o experiență culinară asiatică.

Vacanțe în Filipine