Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii
Asia

Malaysia, după denumirea veche, Malaezia, este o țară în Asia de Sud-Est, care cuprinde două teritorii distincte: partea de sud și partea de nord cu insula Borneo. Sa cunoști Malaysia ăînseamnă să iubești Malaysia și atracțiile ei: multiculturalism, paradis gastronomic, minunațiile naturale, tradiții și obiceiuri străvechi.

Highlights

Kuala Lumpur, turnurile Petronas, orațul colonial Malacca, street food - George Town, Parcul Național Taman Negara, plantațiile de ceai din Cameron Highlands, plajele, insula Borneo

Atracții turistice

Kuala Lumpur, Peșterile Mulu, Centrul Sepilok, Insulele perehentian, Muntele Kinbalu, Taman Negara, George Town, Cameron Highlands, Râul Kinabatangan, Bako National Park, Rezervația naturală Semenggoh, orațul colonial Malacca, Peșterile Batu, Templul Kek Lok Si, insula Manukan, Borneo

Geografie

Malaysia este formată din două regiuni, una aflată în peninsula Malacca, cealaltă în nordul insulei Borneo. Cele două regiuni sunt separate de Marea Chinei de Sud, și se află la o distanță de 650 km una de cealaltă. Clima este caldă, umedă și ploioasă. Malaysia abundă de plaje aurii și păduri tropicale. Relieful este predomonant muntos, format din lanțuri altitudini ce ajung la 4100 m (muntele Kinabalu), cel mai înalt din Asia de Sud), care închid podișuri și câmpii. În sud peninsula Indochina, se îngustează tot mai mult și ajunge, prin intermediul peninsulei Mlacca, până aproape de Ecuator.
Țara este o federație compusă din 13 state (11 state sunt situate în Malaysia peninsulară, iar două – Sabah și Sarawak - sunt situate pe insula Borneo) și un district federal care cuprinde capitala Kuala Lumpur.

Istorie

Istoria Malaysiei se întinde pe mii de ani. Primele informații le avem din perioada sultanatelor hinduse, budiste și musulmane. Colonizarea europeană a început în secolul 15 și a culminat cu dominația engleză până la mijlocul secolului 20. Din anul 1963 a devenit un regat independent.

Economie & limbă

Malaysia este o țară cu un venit ridicat pe cap de locuitor, fiind unul dintre „tigrii asiatici”, datorită ritmului său rapid de dezvoltare economică. În 25 de ani, Malaysia a trecut de la stadiul de țară în curs de dezvoltare la stadiul de țară dezvoltată economic. Este una dintre cel mai dezvoltate țări din Asia de Sud-Est. Puterea economică a Malaysiei este bazată pe industrie, agricultuă, minerit și turism.
Moneda este ringitt -ul având valoarea aproximativ egală cu leul românesc. 
Limba oficială este malay dar foarte multe persoane vorbesc engleza.

Sfaturi călătorie

Sezonul recomandat pentru o excursie în estul Malaysiei și în Borneo este martie-septembrie. În vestul Malaysiei se poate călătorii în perioada noiembrie-martie. Cetățenii români nu au nevoie de viză.

De ce să călătorești în această țară?

O vacanță în Mlaysia trebuie să fie pe lista dvs de călătorii viitoare. Vă prezentăm doar căteva motive pentru a face acest lucru:
Multiculturalism. Foarte multe etnii asiatice s-au stabilit aici de-a lungul secleor și au creat un univers divers și armonios de cultură, tradiții și religii.
Gastronomie. Diversitatea se reflectă și in bucătăria acestei țări. Este un adevărat delciu al Asiei pe care călătorul este îmbiat să-l experimenteze.
Arhitectura. Malaysia îmbină tehnologia modernă în continuă dezvoltare cu minunatele construcții în stil colonial, multe dintre ele fiind include în Patrimoniul UNESCO.
Natură și viață sălbatică. Sunt foarte multe posibilități de drumeție (hiking) în junglă, zona muntoasă, regiunea de coastă sau pentru a explora și admira minunatele parcuri nationale și nenumăratele specii de animale existente. 
Plaje. Malaysia este o destinație de vis pentru cei care doresc un sejur de neuitat, relaxare și comfort.
Festivaluri și shopping. În fiecare sezon sunt organizate diverse și colorate festivaluri care vă vor prezenta viața, arta și cultura locului. Amatorii sau amataoarele de cumparaături se pot bucura de prețurile reduse la bunuri, de piețele de zi sau de nopate, o adevărată incursiune în vița asiatică.
 

Vacanțe în Malaysia