Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Transilvania medievală

Plecări din Brașov la cererea clientului.
Romania,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

Această excursie de 2 zile cu plecare din Brasov în Transilvania de vest are drept scop, vizitarea celor mai importante orașe de zici, cât și a monumentelor istorice. Vom trece prin Sighisoara, Alba Iulia, Sibiu pentru a ne opri seara la Hunedoara .

Highlights

alba iulia, sibiu, Hunedoara, piscina

Prețuri

Detalii Preț
PREȚURI LA CERERE ÎN FUNCȚIE DE GRUP SI PERIOADA.
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

Transport, ghid insotitor, cazare cu mic dejun.

Nu este inclus în preț

orice altceva nu este insclus in pret.

Inclus în preț

Transport, ghid insotitor, cazare cu mic dejun.

Nu este inclus în preț

orice altceva nu este insclus in pret.

Condiții speciale

• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului. Agentia poate anula, reprograma sau recalcula circuitul, daca grupul minim necesar nu s-a realizat. Condiții de plată: • Rezervarea este considerată validă cu condiția plății unui avans de minim 35% din valoarea pachetului. Diferența de plată se achită cu cel puțin 20 de zile înainte de plecare. Plata se poate face și cu tichete de vacanță. Condiții de anulare • 15% penalitate pentru anulări cu mai mult de 30 de zile înainte de plecare • 50% penalitate pentru anulări făcute între 5-20 de zile înainte de plecare • 100% penalitate pentru anulări cu mai puțin de 5 zile înainte de plecare.

Ziua 1 Brașov – Sighișoara – Biertan – Sibiu – Hunedoara (350 KM)

Vom porni la orele 8 dimineața și ajungem la Sighișoara în jur de ora 10. Vom urca de la parcarea de autocare, pe jos până în cetate, unde vom face un tur complet al fortificației. Astfel vom vedea prin exterior, Turnul Croitorilor, Piața Cetății, Turnul cu Ceas, Casa Vlad Dracul, Scara Școlarilor, Cimitirul vechi, Biserica din Deal. Ghidul însoțitor vă va da explicațiile necesare pentru fiecare obiectiv în parte.

De la Sighișoara plecăm spre Biertan unde vom vizita Biserica Fortificată. Biserica Fortificată de aici este ce mai mare dintre cele de felul său din Transilvania, având 3 rânduri de ziduri. Aici vom vizita Închisoarea matrimonială, și interiorul bisericii, primind explicațiile cuvenite de la ghidul însoțitor. De la Biertan, ne îndreptăm spre Sibiu iar pe drum trecem prin Mediaș unde s-a născut Hermann Oberth inventatorul rachetei.

Următoarea oprire va fi la Sibiu. Aici, vom vizita orașul cu cele trei piețe ale sale, Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet, intrând spre vizitare la Catedrala Evanghelică unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din România. recent renovată, catedrala pune mai bine în valoare vestigiile trecutului său.

La finalul zilei vom ajunge la Hunedoara.

Cazare : Hotel Rusca

biertan
sighisoara
sibiu

Ziua 2 Hunedoara – Alba Iulia – Cîrța – Brașov (308 km)

Dimineață la ora 9 pornim spre Castelul Corvinilor pentru vizită. Vom intra în castel, unde ghidul însoțitor vă va spune tot ceea ce trebuie să știți despre cel mai mare castel medieval din România. De aici vom continua spre Alba Iulia unde vom vizita Cetatea Vauban ascultând explicațiile ghidului însoțitor. Cetatea Vauban, a fost construită pe locul unui castru roman și al unei cetăți medievale, cuprinzând în interiorul ei, Catedrala Romano Catolică unde este înmormântat Iancu de Hunedoara, Catedrala Reîntregirii unde s-au încoronat Ferdinand si Maria ca regi ai României Mari, ruinele clădirii administrative a castrului roman sau locul unde a fost închis Horea.

De aici plecăm spre casă cu o oprire la Mănăstirea Cisterciană Cârța prima contrucție ecleziastică de tip gotic din România. După vizită spre Brașov.

Finalul excursiei !

hunedoara
alba iulia
alba iulia

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Plata se poate face și cu tichete de vacanță.

Acest tur este unul special, întrucât mulțimea și varietatea obiectivelor turistice pe care le cuprinde este una desoebită, având laolaltă: un castel medieval, o Biserică fortificată, o cetate construită în stil Vauban, un oraș medieval fortificat și prima construcție bisericească gotică din România.

Excursiile noastre sunt împărțite în două categorii:

Categoria 1 dedicată grupurilor de prieteni sau familiilor care doresc o excursie personalizată, în care să aibă doar grija fotografiilor, de restul ocupându-se ghidul/sofer care va însoți grupul.

Categoria 2 este dedicată grupurilor mai mari având plecări stabilite în anumite zile ale lunii, dacă se formează grupul minim de turiști.