Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Expeditie la Pescuit Arctic

6 zile / 5 nopți
Norvegia,
Individual / Privat
Natura & Aventura,

Invităm pasionații de pescuit la o experiență unică – o excursie la pescuit în zona Arctică din nordul Norvegiei. Este un pachet exclusiv, cu barca și asistență la dispozția dvs. O vacanță activă în care vă veți bucura de pasiunea dvs. pentru pescuit, veți explora zona și viața sălbatică a fiordurilor și ținutului arctic. Veți folosi bărci și echipamente profesionale și asistență specializată.

Highlights

Pescuit in zona Arctica

Prețuri

Detalii Preț
Preț personalizat în funcție de perioadă și nr de persoane.
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

5 nopți cazare. Transferuri aeroport Tromso – locație cazare – aeroport Tromso. 3 partide private de pescuit cu barcă și ghid local / asistență (durata 5 ore). Croazieră la miezul nopții (4-5 ore). Taxe de pescuit.

Nu este inclus în preț

Zbor international București – Tromso – București. La momentul rezervării vom căuta cea mai buna variantă. Prețuri de la 330 euro/persoană. Mese

Inclus în preț

5 nopți cazare. Transferuri aeroport Tromso – locație cazare – aeroport Tromso. 3 partide private de pescuit cu barcă și ghid local / asistență (durata 5 ore). Croazieră la miezul nopții (4-5 ore). Taxe de pescuit.

Nu este inclus în preț

Zbor international București – Tromso – București. La momentul rezervării vom căuta cea mai buna variantă. Prețuri de la 330 euro/persoană. Mese

Condiții speciale

Acestă excursie este disponibilă în perioada 1 mai – 15 septembrie. Rezervarea este considerată validă cu condiția plății unui avans de minim 30% din valoarea pachetului. Diferența de plată se achită cu cel puțin 35 de zile înainte de plecare. Condiții de anulare și penalități: 0% penalitate pentru anulări cu mai mult de 60 de zile înainte de plecare. 30% penalitate pentru anulări comunicate cu 31-59 de zile înainte de plecare. 50% penalitate pentru anulări comunicate 15-30 de zile înainte de plecare. 100% penalitate pentru anulari comunicate cu 14 sau mai puține zile înainte de plecare. IMPORTANT! În caz că autoritățile norvegiene introduc restricții de acces cauzate de COVID 19, nu se percep penalități pentru anulările comunicate cu minim 48 de ore înainte de startul sejurului. Se percep doar taxele bancare pentru rambursarea sumelor plătite. .

Detalii despre expediția la pescuit

Pescuit Arctic

Zona propusă pentru această vacanță este NV Norvegiei, în zona orașului Tromso. Veți beneficia de partide private de pescuit, barca charter special echipată si asistența unui ghid specializat. Asistența și echipamentele sunt oferite de partenerul nostrum local, cu o experiență de peste 15 ani în excursii la pescuit și care vă împărtășeste pasiunea pentru pescuit. Înainte de fiecare partidă de pescuit veți discuta și stabilii împreună cu ghidul dvs, ce specii de pește doriți să prindeți, Puteți opta pentru o anumită specie sau să aveți ca țintă capturarea căt mai multor specii diferite. Se pot folosi diferite tehnici care sunt eficiente în aceste ape. Pescuitul în mările din nordul Norvegiei este foarte solicitant și de aceea se folosesc numai echipamente performante, majoritatea marca Shimano.
În timpul pescuitului se întâmplă des să întâlnim și să admirăm fauna marină: balene, foci, vidre, vulturi pescari, etc.
Perioadele de pescuit sunt intre 1 mai si 15 septembrie

Specii de pești

Zona este foarte cunoscută pentru pescuitul de halibut, capturi de peste 100 kg fiind întâlnite în fiecare an. Cod mare și cod negru se pescuiesc tot timpul sezonului. De asemenea sunt multe zone pentru pescuit de lup de mare, eglefin, molva molva, redfish, macrou, etc.

Vacanta la pescuit
Vacanta la pescuit
Vacanta la pescuit

Securitatea pe barcă

Barca pescuit arctic

Vom începe călătoria cu un scurt instructaj de Securitate. Echipamentul obligatoriu este compus din: costum impermeabil de pescuit, bocanci, căciulă, mănuși. Expediția se desfășoară cu o barcă  charter Kloster Patrol de 10,5m, special construită pentru expediții și pescuit. Barca este complet echipată oferind o navigație sigură, stabilă și comfortabilă. Beneficiază de o punte cu 10 locuri și loc suficient de mare pentru pescuit. Timoneria este echipată cu sisteme moderne de navigație, 10 locuri și toaletă. Carena este dotată cu un supliment nescufundabil cu elemente de plutire.
Bărcile Kloster Patrol sunt printre cele mai sigure bărci construite în Europa și au trecut cu brio cele mai dure teste de siguranță din Norvegia.
Barca de pescuit are o capacitate maximă de 6 pasageri.

Ziua 1. Zbor Bucuresti – Tromso

Zbor București-Tromso, cu escală. Itinerariul de zbor va fi stabilit în funcție de zborurile disponibile la data în care doriți să călătoriți. Transfer aeroport - locație de cazare.

Ziua 2 – Ziua 4. Partide de pescuit în zona arctică

Vacante la pescuit
Vacante la pescuit
Vacante la pescuit

Bucurați-vă de 3 zile uimitoare de pescuit.
Partidele de pescuit durează aproximativ 5 ore. Veți fi preluați de la hotel din zona Tromso si transferați la barca. Dupa un scurt instructaj vă veți îmbarca și bucura de o experiență de neuitat. 

Vacante la pescuit
Vacante la pescuit
Vacante la pescuit

Ziua 5. Croazieră la miezul nopții

croaziera firoduri nopatea

Timp liber de dimineața. Puteți vizita Tromso, excursii opționale în natură, pescuit individual de pe țărm.
Seara vă oferim un program special: “Midnight sun and fjord cruise”. O croazieră privată în timpul căreia puteți admira “Soarele de la miezul nopții”, peisaje încântătoare, fiordurile impresionante și viața sălbatică din zona arctică prezentă în jurul insulei Kvaloya.
În timpul călătoriei, ghidul local, vă va oferi informații despre istoria locurilor, mici sate și comunități, despre insule, fiorduri și fauna din Kvaloya. Veți observa caracteristicile insulei Haja după forma căreia s-a construit Catedrala Arctică din Tromso.
Ersjjord, Skamtind și Sommaroya sunt alte atracții ale croazierei. Ne vom apropia și vom observa fauna locală: balene, foci, vulturi de mare și multe alte specii de păsări.
Croaziera este o excelentă oportunitate pentru iubitorii fotografiei. Veți avea ocazia să faceți niște fotografii excepționale care vor rămâne mereu în amintirea dvs.
Vă vom prelua la ora 20.00 de la locația de cazare. Croaziera durează 4-5 ore.

Croaziera fiorduri
Crozaieră fiorduri nopatea
Crozaieră fiorduri nopatea

Ziua 6.

Transfer la aeroportul din Tromso pentru zborul spre casă.

Cazare:

Cazare la pescuit Norvegia

În varianta standard vă propunem o cazare în cabane de pescuit, localizate pe malul apei, la aprox. 35 km distanță de Tromso.
Cabanele sunt construite din lemn, în stil traditional norvegian, cu încălzire electrică, fiind deosebit de comfortabile și în cele mai reci perioade. Fiecare cabană dispune și de o terasă exterioară și au o capacitate de maxim 6 persoane. 
La parter, se află o bucătarie complet echipată, zonă de luat masa, TV lounge, baie cu duș, WC și un dormitor cu pat single (120cm), zonă de depozitare și uscare.
La etaj se află două dormitoare cu 3, respectiv 2 paturi de 90 cm fiecare și o baie cu duș, wc. 
Internet WI-fi este disponibil gratuit la proprietate.
Locația nu oferă servicii de masa dar există mai multe variante de catering disponibile.
De asemenea transferul de la aeroport la această locație include și o oprire la supermarket în care vă puteți aproviziona.
Există și varianta unor transferuri la Tromso sau închirierea unei mașini pentru aprovizionare pe parcursul șederii.

Opțional: puteți opta pentru cazare în Tromso la hoteluri de 3-5 stele. Prețul variază în funcție de varianta aleasă.

Cazare la pescuit Norvegia
Cazare la pescuit Norvegia
Cazare la pescuit Norvegia

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

O vacanta la pescuit este o experiența unică pentru pescari și iubitorii de natură. Veți beneficia de un pachet exclusiv, cu barcă echipată, ghid însoțitor și tot echipamentul necesar pescuitului în nordul Norvegiei. Pentru cei care își doresc o vacanță activă este o alegere excelentă. În afara pescuitului veți putea admira peisajele spectaculoase ale fiordurilor și ale zonei arctice sau să observați viața sălbatică specifică locului. Expeditia la pescuit în zona arctică este o modalitate de relaxare și detașare față de cotidian, într-o zonă izolată și o provocare în a prinde pești din specii cu care sunteți mai puțin obișnuiti, un pescuit într-o zonă extrem de spectaculoasă. Pozele facute aici vor fi mărturia performanțelor dvs. dar și amintiri de neuitat.