Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Vinurile Basarabilor

4 zile
Romania,
Excursie de grup
Cultura & Natura,

Această excursie își propune să vă poarte prin teritoriile deținute de vechea dinastie a Basarabilor din care se trag învingătorul de la Posada, Mircea, Vlad și toți străluciții lor urmași care au descălecat pământurile de la nord de Dunăre și de lângă mare, așa cum scrie și în titlul de domnie al lui Mircea, „pe amândouă părţile pe toată Podunavia, încă până la marea cea mare şi stăpânitor al cetăţii Dârstorului”. Intenționăm să ne oprim la crame vechi și noi, ale căror vii își trag seva din cel mai vechi pământ al României, producând strugurii, pe care oamenii locului i-au transformat încă de acum 2500 de ani în vinuri de soi. Vom alătura vinurilor, bucatele potrivite pentru ca împreună să bucure inima oaspeților noștri. Vă invităm să fugiți de acasă împreună cu noi bucurându-vă de aromele și taninurile vinurilor dobrogene pentru a reveni acasă plini de energie și veselie.

Highlights

crama Măcin, crama Murfatlar, Crama Histria, crama Rasova

Prețuri

Detalii Preț
Preț personalizat în funcție de perioadă și nr de persoane.
Nu există prețuri.
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

transport, ghid, cazare cu mic dejun, degustări, excursie în Delta Dunării

Nu este inclus în preț

prânzurile, cinele

Inclus în preț

transport, ghid, cazare cu mic dejun, degustări, excursie în Delta Dunării

Nu este inclus în preț

prânzurile, cinele

Ziua 1 Brașov – Pietroasele – Sărata Monteoru – Tulcea

Ne pornim pe cale spre Tulcea. Oprim mai întâi la Pietroasele pentru o scurtă încălzire cu vinurile din regiunea Buzăului. Prânzul îl mîncăm la Sărata Monteoru la restaurantul Casa cu Tei. De aici ne continuăm drumul spre Tulcea unde ne vom caza pe malul Dunării la  Hotel Delta****

pietroasele3
pietroasele2
casacutei

Ziua 2 Tulcea – Crama Delta Dunării – Măcin – Tulcea – Delta Dunării -Tulcea

Astăzi avem o zi plină de evenimente. Vom începe prin a ne deplasa la Sodova, la Crama Delta Dunării. Vom vizita crama și apoi vom trece la degustara a 5 sau 6 tipuri de vin la care vom alătura preparate din peste afumat, marinat, rapane, icre cât și brânzeturi de capră și de oaie, acompaniate de roșii, măsline și placinta dobrogeana. 

După vizită și degustare ne vom continua drumul spre Măcin pentru a proba calitatea vinurilor de aici. Ne așteaptă o degustare de 5 vinuri cu pesmet și cașcaval lângă.


Ne vom întoarce la Tulcea pentru prânz. Seara vom vedea apusul de soare pe o barcă în Delta Dunării.
Cazare Hotel Delta****

cramadelata1
macin
delta1

Ziua 3 Tulcea – Crama Histria – Crama Gabai – Crama Murfatlar – Constanța

După micul dejun ne continuăm periplul dobrogean spre Constanța. Ne așteaptă o nouă zi plină de arome. Prima oprire la Crama Histria, ude ne așteaptă o degustare cu Mirachi Sauvignon, Blanc Mirachi  Rose și Mirachi Cabernet Sauvignon lângă care se vor servi o placinta locala cu branza si praz și 3 tipuri de cascaval (produs local).

Vom continua de aici spre Constanța oprind în Valul lui Traian mai întâi la Crama Gabai unde vom vizita via, crama,degustând mai apoi 5 vinuri asezonate cu un platou cu brânzeturi, salamuri și fructe uscate.

De aici ne vom muta la celebrii lor vecini din Crama Murfatlar unde ne vom delecta simțul gustativ cu  5 vinuri tinere și un platou de brânzetui și fructe.

Ultima oprire a zilei va fi la Constanța, chiar pe malul mării în zona portului turistic.  Hotel Continental Forum****

histria
gabai2
murfatlar

Ziua 4 Constanța – Cernavodă - Crama Rasova – Brasov

Ultima zi a excursiei ne va duce către Brașov. Vom pleca spre cernavodă unde la Crama Rasova ne așteaptă ultima degustare a acestei minunate călătorii. Tocmai pentru ca amintirea să fie cât mai pregnantă, vom bea 6 vinuri din care două baricate, din gamele Sur Mer, Tortuga, Imperfect și Dulce nebunie.

rasova1
rasova2
rasova 3

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Vă invităm să alegeți acest tur, pentru că sunteți bărbați, pentru că vă place să mâncați și să vă răsfățați cu un vin bun, pentru că vreți să fiți cu cei asemenea vouă și pentru că vă doriți să vă creați o amintire nepieritoare: