Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Weekend medieval

3 zile
Romania,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

Această excursie de sfârșit de săptămână este gândită special pentru cei care doresc un sfârșit de săptămână în zona Brașovului. Nu am să vă invit la schi și nici într-o pensiune de la Bran, ci într-un weekend medieval în care să explorați vestigiile construite acum 800 de ani pe aceste meleaguri. Tot ce trebuie să faceți este să vă cumpărați bilet de tren, ca să evitați aglomerația de pe Valea Prahovei și să faceți fotografii de calitate pentru a le posta pe Facebook sau Instagram, iar de restul ne vom ocupa noi.

Highlights

Brasov, Biserica Fortificata de la Prejmer, Sighișoara, Castelul Bran.

Prețuri

Detalii Preț
PREȚURI LA CERERE ÎN FUNCȚIE DE GRUP SI PERIOADA.
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

Transport cu minivan, ghid / șofer, cazare în apartament.

Nu este inclus în preț

Transport cu trenul până la Brașov, mic dejun, prânz și cină, alte cheltuieli personale, taxe foto / video, bilete de intrare la obiectivele vizitate.

Inclus în preț

Transport cu minivan, ghid / șofer, cazare în apartament.

Nu este inclus în preț

Transport cu trenul până la Brașov, mic dejun, prânz și cină, alte cheltuieli personale, taxe foto / video, bilete de intrare la obiectivele vizitate.

Ziua 1 BUCUREȘTI – BRAȘOV.

brasov

Porniți cu trenul din București către Brașov unde veți ajunge spre seară fiind așteptați de reprezentantul agenției noastre cu un microbuz, pentru a vă transporta la apartamentele în care vă veți caza.

Acestea sunt situate într-unul din cele mai noi cartiere ale orașului, sunt moderne, curate, și dotate cu cele necesare unui sejur relaxant departe de agitația orașelor din care veniți.

Vă veți odihni și vă veți pregăti pentru a doua zi.

Ziua 2 BRAȘOV – PREJMER – SIGHIȘOARA – BRASOV

Vom porni în excursie la ora 9 dimineața. Prima destinație este Biserica Fortificată de la Prejmer, construită de Cavalerii Teutoni în perioada pe care au petrecut-o aici mai exact, 1211-1225.

Ghidul însoțitor, care vă va fi și șofer vă va explica totul despre organizarea comunităților săsești, despre construcția bisericii și vă va însoți prin interiorul zidului spre a vedea sistemele de apărare în caz de atac.

De aici, ne vom îndrepta spre Sighișoara, unde vom vizita orașul medieval fortificat, unul dintre puținele din Europa încă locuit și păstrat în proporție de peste 85%. Vom vizita Turnul cu Ceas, sistemul de fortificații, și Biserica din Deal unde se află o frescă unicat pe continentul nostru cât și alte picturi de o mare valoare istorică și artisitică, însoțiți de explicațiile ghidului care vă va dezvălui secretele cetății.

Este orașul unde s-a născut voievodul Vlad Țepeș și inventatorul rachetei, sasul Hermann Oberth.

După vizita, veți putea mânca prânzul chiar în casa unde s-a născut domnitorul român cunoscut și sub numele de Dracula întoarcându-ne la Brașov unde vom ajunge după orele 17:00.

prejmer 1
sighisoara
sighi1

Ziua 3 BRASOV – CASTELUL BRAN – BRAȘOV

brancastle

După așa o zi plină, astăzi, înainte de a vă reîntoarce la București, vom porni de dimineață, tot la ora 9:00 spre Castelul Bran, cunoscut drept Castelul lui Dracula, dar și reședință a Reginei Maria, pentru a-i afla secretele.

La terminarea vizitei, ne vom întoarce la Brașov, unde ghidul însoțitor vă va conduce într-un tur al centrului istoric al orașului, spunându-va toate lucrurile pe care nu le știați despre istoria lui.

Vom porni din Piața Sfatului, continuând spre Biserica Neagră în care vom intra pentru vizită, apoi pe strada Sforii spre Bastionul Țesătorilor și de aici către Prima Școală Românească unde veți descoperi o adevărată comoară culturală națională, ba chiar europeană îndrăznesc să spun.

Odată terminată vizita, în funcție de ora la care aveți trenul veți fi conduși înapoi la gară.

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Această excursie a fost gândită pentru grupurile de prieteni care vor să petreacă un weekend departe de aglomerația orașului. Apartamentele în care vă veți caza sunt incluse în circuitul hotelier și sunt dotate cu tot ceea ce e nevoie pentru un sejur confortabil. Astfel, vă puteți pregăti micul dejun și cina în bucătăria perfect utilată a acestora după gustul personal. Veți beneficia de transport și asistență turistică din partea unor ghizi autorizați de înaltă calificare, având la activ sute de excursii private, alături de turiștii străini care ne vizitează țara. Nu am inclus în preț biletele de intrare la monumente, gândindu-ne că e alegerea dumneavoastră dacă doriți sau nu să le vizitați.

Deasemenea, ne-am gândit să veniți la Brașov pe calea ferată evitând în acest fel aglomerația de pe Valea Prahovei.

În concluzie, vă propunem un tur privat, care vă va oferi satisfacția de a vedea tot ce am inclus în itinerariu fără a fi nevoiți să găsiți singuri drumul spre obiectivele turistice.