Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii
OCEANUL INDIAN

Maldive sau Insulele Maldive, oficial Republica Maldive, este o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conține 1 192 de insule din care 250 sunt locuite.

Highlights

Reciful de Corali HP, Lankan Manta Point, Mormântul lui Medhu Ziyaaraiy,

Atracții turistice

Muzeul Național al Maldivelor din Male, rezervația Biosferei Atolului Baa, Vechea Moschee de Vineri, Piața de Pește din Male, Utheemu Ganduvaru, Reciful Banana, Plaja Artificiala din Atolul Male de Nord

Sfaturi călătorie

Atunci cand vizitezi capitala Male sau alte insule ale localnicilor, iti recomandam sa te imbraci modest si sa te asiguri ca cel putin umerii si coapsele sunt acoperite. A face plaja topless este interzis prin lege. In Maldive, obiceiurile religioase manifestate in public ale unei alte religii in afara islamului sunt ilegale, chiar si pentru vizitatori si se sanctioneaza cu inchisoarea. Locuitorii mananca traditional cu mana. Daca doresti sa intri in atmosfera traditionala tine cont de faptul ca este considerat un gest ofensator atingerea mancarii cu mana stanga. Maldivienii utilizeaza salutul islamic „Assalaam Alaikum” pentru a intampina atat prietenii cat si strainii. „Shukuriyya” inseamna multumesc. Fii constient de mediul natural delicat in care te afli. Nu atinge/culege corali. MONEDA Moneda oficiala este Rufiyaa (MVR) divizata in 100 laari. Bancnotele aflate in circulatie sunt de 5, 10, 20, 50, 100 si 500 MVR Conversie: 1 USD=15 MVR; 1 euro= 17 MVR BANCI & CASE DE SCHIMB VALUTAR Iti recomandam sa ai la tine dolari americani pentru schimburile valutare; poti plati in USD la marea majoritate a magazinelor, dar vei primi restul in rufiyaa. CARTI DE CREDIT & ATM Cardurile acceptate in mod uzual sunt: Visa, Amex, MasterCard. ATM-urile sunt destul de putin raspandite, cele mai multe fiind in capitala Male. BACSISUL Restaurantele din Male si o parte dintre resorturi adauga un procent de 10% la toate notele de plata, pentru servicii. Desi turistii nu sunt obligati sa lase bacsis, aceasta practica fiind chiar descurajata de catre guvern, ca peste tot in lume serviciile de calitate se pot rasplati in acest fel, fara ca cineva sa se simta ofensat sau sa faca diferente in calitatea servirii. Pentru personalul hotelier poti oferi 1-5 USD/bagaj, pentru alte persoane din staff-ul resortului unde esti cazat 10-20 USD/saptamana, iar pentru serviciile de spa sau croaziera 5-10 USD/serviciu. PRETURI Preturile sunt destul de mari in Maldive astfel ca tariful unui meniu a-la-carte se situeaza in jurul a 50 USD/persoana, iar o sticla de 1,5 litri de apa minerala costa in jur de 3 USD avand in vedere ca aproape toate produsele sunt importate.

De ce să călătorești în această țară?

Atât pentru pasionații de scufundări, cât și pentru cei care preferă să plutească de-a lungul suprafeței, Maldivele oferă o gamă largă de vieți marine. Majoritatea stațiunilor au un centru de scufundări cu ghizi și instructori profesioniști și oferă formare de bază în scufundări în apă deschisă, precum și cursuri de perfecționare și specifice.

Reciful casei din jurul hotelului dvs. va găzdui probabil aceleași specii ca și în alte zone, dar puteți alege, de asemenea, să vă alăturați unei excursii cu barca la site-urile de scufundări din jurul insulelor, unde puteți face scufundări sau snorkeling. Într-o călătorie recentă la Baros, am făcut snorkeling direct de pe plajă și am fost răsplătit cu unele dintre cele mai bune observații marine pe care le-am experimentat vreodată.

Înotând peste lagună, reciful cade brusc în jos, iar din bărcile dhoni scufundate care se întind pe fundul mării au venit broaște țestoase, o caracatiță și un curcubeu de pești de culori vii.

Vacanțe în Maldive