Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Taramul manastirilor

Plecări din Brasov în 2023: 21.04; 28.04; 05.05; 12.05; 19.05;26.05; 02.06; 09.06; 16.06; 23.06; 30.06; 07.07; 14.07; 21.07; 28.07; 04.08;11.08; 18.08; 25.08;
Romania,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

Mănăstirile din Bucovina nu sunt frumoase și interesante doar findcă sunt pictate cu culori frumoase care se compltează armonios una pe cealaltă. Pictura mănăstirilor ascunde povești și vechi simboluri de credință creștină vechi de sute de ani. O să înțelegeți cum sunt construite, cum sunt pictate, ce simbolizează picturile, de ce sunt pictate în acel mod și nu altfel, de ce avem influențe ale stilului gotic de arhitectură la construcția lor, precum și multe alte lucruri.

Highlights

manastirea moldovița, manastirea voronet, manastirea humor, biserica arbore, manastirea putna, manastirea neamt, cetatea neamtului, humulesti, muzeul mastilor de la tarpesti

Prețuri

Detalii Preț
Preț de la 1709 lei/ pers.
Pret in lei / pers. Grup de min 4 persoane max 7 cazare in single. Plecare la cererea clienților. 2406
Pret in lei / pers. Grup de min 4 persoane max 7 cazare in dublă. Plecare la cererea clienților. 2109
Preț în Lei/pers. Grup de min 9 persoane. Cazare in single. Plecare conform program. 2006
Preț în Lei/pers. Grup de min 9 persoane. Cazare in dublă. Plecare conform program. 1709
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

cazare cu Mic Dejun, transport, ghid insotior

Nu este inclus în preț

tot ce nu este inclus in pret.

Inclus în preț

cazare cu Mic Dejun, transport, ghid insotior

Nu este inclus în preț

tot ce nu este inclus in pret.

Condiții speciale

Se poate plati cu tichete de vacanta.

Ziua 1 Brasov – Lacul Roșu - Piatra Neamț- Gura Humorului

Astăzi ajungem în Gura Humorului din ținutul mănăstirilor unde ne cazăm la Hildes Residence sau similar.

hilde residence

Ziua 2 Gura Humorului – Moldovita – Sucevita – Putna- Arbore – Gura Humorului

Astăzi vă invităm să explorați ținutul mănăstirilor. Nu uitați să luați cu dvs ghidul de turism al României pe care vi l-am oferit fiindca el vă va ajuta să înțelegeți mai ușor și să vă bucurați de picturile în frescă ale mănăstirilor bucovinene. Prima este  Mănăstirea Moldovița. Apoi vom merge cativa km în apropiere de mănăstire la muzeul oului pictat să vedem operele de artă ale doamnei Lucia Condrea iar de aici, ne vom îndrepta către Sucevița. Când veți ajunge la mănăstire va fi prânzul așa că dacă doriți, înainte de a vizita mănăstirea vă recomand Popasul Turistic Bucovina din Sucevița pentru masă(Calea Movilestilor, Nr. 305,). După prânz și viztarea mănăstirii vă sugerez să vă opriți la Marginea la Centrul de Cermică ca să vedeți meșterii olari lucrând vase în atelier apoi să vă îndreptați spre Putna ca să vizitați Mănăstirea Putna unde-și doarme somnul de veacuri marele Ștefan Voievod. Venind spre Gura Humorului aveți ocazia sa vă opriți la Arbore unde există o biserică superbă ce a aparținut familiei Arbore. De aici, revenim la Gura Humorului la pensiunea Hilde”s Residence. Aici, ne vom caza peste noapte.

arbore
putna
manasrirea sucevita

Ziua 3 Gura Humorului – Tg Neamt – Cetatea Neamtului – Manastirea Neamt– Muzeul Mastilor de la Tarpesti – Humulesti – Gura Humorului

Astăzi avem o zi lungă. Ne îndreptăm spre Tg Neamț orașul aflat în centrul plimbărilor noastre de azi. Prima oprire la Cetatea Neamțului. O să aveți de urcat pe jos până la cetate dar va merita efortul. De aici, facem doi pași până la Mănăstirea Neamț aflată în apropiere. Lânga mănăstire aveți rezervația de zimbri Dragoș Vodă și noua biserică a seminarului Paisie de la Neamț proaspăt pictată și pe dinafară așa încât arată extraordinar. Trebuie să o vedeți. De la mănăstirea Neamț o luăm spre Târpești la Muzeul Măștilor și ne abatem puțin pe la Humulești la casa memorială Ion Creangă cât și la Muzeul Tematic al Amintirilor din Copilărie.
Ziua se încheie la Gura Humorului.

cetatea neamtului
manastirea neamt
manastirea neamtului

Ziua 4 Gura Humorului – Lacul Roșu - Brașov

Astăzi ne întoarcem acasă.

spre casa

Conditii Speciale

• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului. Agentia poate anula, reprograma sau recalcula circuitul, daca grupul minim necesar nu s-a realizat. 

Condiții de plată: • Rezervarea este considerată validă cu condiția plății unui avans de minim 35% din valoarea pachetului. Diferența de plată se achită cu cel puțin 20 de zile înainte de plecare. Plata se poate face și cu tichete de vacanță. 

Condiții de anulare • 15% penalitate pentru anulări cu mai mult de 30 de zile înainte de plecare • 50% penalitate pentru anulări făcute între 5-20 de zile înainte de plecare • 100% penalitate pentru anulări cu mai puțin de 5 zile înainte de plecare.

 

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Plata se poate face și cu tichete de vacanță.

Excursiile noastre sunt împărțite în două categorii:

Categoria 1 dedicată grupurilor de prieteni sau familiilor care doresc o excursie personalizată, în care să aibă doar grija fotografiilor, de restul ocupându-se ghidul/sofer care va însoți grupul.

Categoria 2 este dedicată grupurilor mai mari având plecări stabilite în anumite zile ale lunii, dacă se formează grupul minim de turiști.

Acest tur vă va dezvălui lucruri necunoscute turiștilor români. Nu fiindcă ar fi ascunse sau tăinuite de cineva. Pur și simplu pentru că ghidul turistic pe care vi-l vom da, o să vă ajute să înțelegeți mult mai bine lucrurile pe care le veți vedea.