Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Maramureșul istoric

Plecari din Brasov la cererea clientului
Romania,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

O excursie în Maramureș este o ocazie excelentă pentru a vă reconecta cu tradițiile și cu trecutul nostru de 3 ori milenar. Maramureș este regiunea țării din care a plecat Bogdan vodă spre Moldova ca să descalece țara și s-o transforme într-un voievodat românesc. Satul Botiza este cel în care vom sta pentru trei nopți pentru a asculta liniștea și a ne încărca bateriile. Vom trece prin Bârsana ca să vedem noua mănpstire dar și vechea biserică pictată în stil rococco, ceea ce constituie un unicat în bisericile noastre ortodoxe și ne vom opri la Cimitirul Vesel din Săpânța unde biserica de aici a devenit o quintesență a artei ortodoxe, Vim vedea multe locuri și monumente excepționale și veți avea ocazia de a călători cu Mocănița.

Highlights

manastirea barsana, biserica din rozavlea, biserica din ieud, muzeul tarancii romane din dragomiresti, biserica barana, cimitirul vesel din sapanta, biserica din desesti, complexul de tehnica populara, manastirea botiza, botiza, mocanita.

Prețuri

Detalii Preț
1873 lei / persoana
RON / persoană/sejur/ 1873
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

transport cu minivan, cazare cu demipensiune, ghid turistic insotitor

Nu este inclus în preț

toate cheltuielile nespecificate ca fiind incluse în preț

Inclus în preț

transport cu minivan, cazare cu demipensiune, ghid turistic insotitor

Nu este inclus în preț

toate cheltuielile nespecificate ca fiind incluse în preț

Condiții speciale

Se poate plăti cu tichete de vacanță

Ziua 1 Domiciliu - Bistrița - Dragomirești – Botiza

Veți ajunge la Botiza după amiază la Pensiunea Dorina. O să mâncați cina în pensiune gustând totodată din horinca locală. După cină puteți să vă plimbați prin sat și să vă obișnuiți cu minunatele locuri ale Maramureșului.

bistrita
muzeultarancii
Botiza pensiunea

Ziua 2 Botiza – Bârsana – Săpânța – Sighetu Marmației – Desești – Budești – Sârbi – Călinești – Rozavlea – Botiza

Astăzi vizităm partea de vest a regiunii istorice în care ne aflăm. Prima oprire la preafrumoasa mănăstire de la Bârsana. De aici ne vom opri, după ce trecem prin Sighetu Marmației, la Săpânța pentru a vizita Cimitirul Vesel. Lângă Săpânța avem cea mai înaltă construcție de lemn din Europa, la Săpânța Peri. De la Săpânța, vă îndemn să reveniți la Sighet pentru a vedea cuiul de care se agață harta pe perete, și mai ales pentru a vizita muzeul Memorialul Durerii. După vizită, se poate lua prânzul la Restaurantul Casa Iurca de Călinești sau oriunde altundeva. De aici, ne continuăm ziua spre Desești unde vom vizita biserica Sf. Parascheva, cu cea mai bine păstrată pictură din Maramureș. După vizită ne vom îndrepta către Budești spre a vizita o altă frumoasă și specială biserica de lemn, iar de aici vom merge să vizităm Ansamblul de arhitectură tehnică populară din satul Sârbi, condus de Gheorghe Opriș. Găsim aici vâltoare, batoză, horincie si lângă casa lui puțin mai în spate, casa meșterului ce face clopuri.

desesti
memorialul durerii
manastirea barsana

Ziua 3 Botiza – Viseu de Sus – Valea Vaserului – Botiza

Această zi este dedicată unei excursii cu Mocănița pe Valea Vaserului. Un moment pe care orice român trebuie să-l încerce măcar odată.

Mocanita
Mocanita pe vale
mocanita pe Vaser

Ziua 4. Botiza - Domiciliu

Astăzi vă reîntoarceți acasă sau vă continuați vacanța pe alte coordonate.

maramures

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Această excursie este o bună ocazie de a afla lucruri noi despre o parte a României ce păstrează monumente de arta și cultură românească vechi de secole. Desigur , despre maramureș fiecare dintre noi știm câte ceva. Unii am auzit de trenul cu aburi Mocănița, alții am auzit de porțile de lemn, majoritatea despre bisericile de lemn, cei mai mulți despre păstrarea tradițiilor și majoritatea covârșitoare știm că Ștefan Hrușcă e născut la Ieud în Maramureș. Se pare că toți românii știu despre Maramureș dar, de fapt , până nu veți ajunge acolo nu știți nimic. Trebuie să mergeți vara în Maramureș să vedeți locurile scăldate în soare, verdele crud strălucind peste tot, turlele piramidale acoperite cu șindrilă ale bisericilor,  ridicându-se zvelte asemeni unor turnuri de catedrale gotice peste tot. Coborându-vă privirile spre pământ o să observați porțile meșteșugite ale caselor, sculătate în basoreliefuri superbe cu motive, geometrice, vegetale, animale, cosmice vorbind despre hărnicia oamenilor, protecția divinității, căldura soarelui, fecunditatea pământului și credința creștină autentică a românilor de aici.