Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii
Europa

România este o perlă încă incomplet descoperită a turismului european. Nu o spunem doar noi, o spun cel mai bine vizitatorii noștri care sunt uimiți de varietatea și autenticitatea obiectivelor din România. Acum, mai mult decăt oricănd credem că este timpul să vizităm mai mult România și șă ne petrecem vacanța în România. Alegeți dintr-o gamă largă de vacante in Romania.

Highlights

Transilvania, Bucovina, Maramures, Banat, Crisana, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Cluj Napoca, Delta Dunării, Castelul Bran, Palatul Peles, Manastirea Voronet, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Humor, Manastirea Agapia, Salina Turda, Salina Cacica, Castelul Corvinilor, Cimitirul Sapânța, Biserica de la Desești.

Atracții turistice

Transilvania, Bucovina, Maramures, Banat, Crisana, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Cluj Napoca, Delta Dunării, Castelul Bran, Palatul Peles, Manastirea Voronet, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Humor, Manastirea Agapia, Salina Turda, Salina Cacica, Castelul Corvinilor, Cimitirul Sapânța, Biserica de la Desești.

Top destinații turistice în Romania

bistrita

Bistrița

Bistrița este unul din orașele constituite în jurul coloniștilor sași aduși aici de regalitatea maghiară în sec al XIII-lea. Bistrița este acum un oraș românesc important pentru economia țării și pentru turismul ei, placă turnantă între TRansilvania, Moldova și Maramureș.

Moisei

Moisei

Satul Moisei este situat în partea de sud-est a județului Maramureș, la 136 de km față de Baia Mare, la 5 km de Borșa și la 7 km de orașul Vișeu de Sus. Este traversat de două artere principale, DN17 și DN18. Moiseiul se află în Depresiunea Maramureșului, pe valea Vișeului, la poalele Munților Rodnei, având Pietrosu, la sud, și Munților Maramureșului la nord. Tot aici se varsă Izvorul lui Dragoș și Izvorul Negru în râul Vișeu.

bogdan v

Bogdan Vodă

Localitatea este situată pe Valea Izei, în partea de sud-est a județului Maramureș, la 87 km de municipiul Baia Mare înspre Vest, si 43 km de municipiul Sighetu Marmației, și frontiera cu Ucraina înspre Nord, înspre Nord prin DJ188 drum județean care traversează localitatea.

dragomiresti

Dragomirești

Prima atestare documentara la 1373. Localitatea este cel mai nou oraș din județul Maramureș. Este situat pe Valea Izei în aropierea comunei BOgdan Vodă, pe șoseaua ce leagă localitatea Săcel de Vadu izei.

bisericaieud

Ieud - Maramureș

Ieudul este așezat pe Valea Izei, între Sighet, Vișeu și Borșa. A fost atestat documentar în anul 1365. Fost domeniu al voievodului Balc, nepotul lui Dragoș Vodă. La Ieud, biserica bătrână din deal a fost construită de familia nobilă locală Balea la începutul secolului XVII. Biserica este cu un secol mai veche decât biserica de lemn din șes, a doua biserică de lemn din sat, și una dintre cele mai vechi păstrate în Maramureș.

barsana

Bârsana

Comuna Bârsana este situată pe Valea Izei, fiind formată din satele Bârsana și Nănești. Este cunoscută în Românoa pentru mănpstirea de maici existentă aici.

Sfaturi călătorie

Planifica-ți-vă cu atenție traseul, sau lăsa-ți-ne pe noi să o facem. Ideea e să nu vizitați mai mult de 4 obiective pe zi și în orice caz nu mai mult de 3 din aceeași categorie fiindcă va surveni plictiseala. Lăsa-ți-vă loc pentru masa de prânz și neapărat odihnă seara. Nu e nici o șmecherie să alergi toată ziua pe la obiective fiindcă ajungi seara acasă obosit și nici nu mai știi pe unde ai fost și ce ai văzut. Important e ca ceea ce vedeți, să vă rămână în minte iar ceea ce nu puteți vedea atunci, nota-ți-vă și reveniți anul următor. Țara nu se mută. Rămâne tot acolo. Ah, și un sfat foarte important: vizitați Harghita și Covasna. Peisajele sunt superbe, mâncarea delicioasă, pălinca...nu mai spun, iar ungurii sunt niște oameni extrem de ospitalieri. Mergeți și vă convingeți. Conduceți cu grijă și bucura-ți-vă de frumuețile țării noastre.

De ce să călătorești în această țară?

Vă îndemnăm să călătoriți prin România ca să vă cunoașteți țara. Asta fiindcă înainte de a vedea străinătatea trebuie să știm ce avem în propria ogradă. Astfel, atunci când veți ajunge prin alte locuri nu veți mai cădea în admirație în fața frumuseților străinătății spunând o propoziție complet greșită : „ia uite ce au ăștia și noi nu avem așa ceva”.
Dacă v-ați cunoaște țara ați spune ca mine când călătoresc în străinătate: „e frumos, dar avem și noi” sau „e frumos dar noi avem lucruri pe care ei nu le au”.
Eu sunt ghid de turism, așa că știu ce spun. O să știți și dumneavoastră să vă apreciați frumusețile României dar să nu uitați că România nu înseamnă doar Marea Neagră. Ea înseamnă și Maramureșul, Bucovina, Crișana, Delta Dunării și cu voia domniilor voastre Transilvania. Înseamnă mult mai mult decât puteți vedea. O să spuneți că nu avem drumuri. Vă contrazic: avem drumuri foarte bune. 
Știți că străinii pe care-i conduc prin România de 15 ani se arată plăcut surprinși de calitatea drumurilor noastre și nu o dată mi-au spus că România e o țară foarte curată ?
Este că deja vedeți România cu alți ochi ? Vă îndemn să ne vizitați site-ul,să ne citiți blog-ul,și apoi să alegeți una din excursiile noastre și să porniți să vă cunoașteți patria, ca să vă mândriți cu ea, cu trecutul ei și să știți prin voi și copii voștri să-i făuriți un viitor la fel de mare ca trecutul. 
Avem unde merge, să ne cunoaștem, să ne iubim țara.

Vacanțe în Romania