Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Peru în 12 zile

11nopți / 12 zile
Peru,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

Către sfârșitul călătoriei vom vizita orașul imperial Csco din unții Anzi, unde casele coloniale și bisericile sunt martori tăcuți ai trecutului glorios. Descoperim sate și piețele indienilor din împrejurimile orașului Cusco, înaninte de alua trenul spre Machu Picchu, unde așa cum spunea Pablo Neruda , „Bate inima Americii Latine”

Highlights

Prețuri

Detalii Preț
Preț personalizat în funcție de perioadă și nr de persoane.
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

Cazare în cameră dublă în hotelurile menționate sau similare cu mic dejun tip bufet suedez incluse la care se adaugă toate mesele menționate în program. Transferuri private. Excursiile menționate cu intrările incluse și ghid vorbitor de limba engleză inclus pe timpul întregii excursii. Plimbare cu barca tradițională pe Lacul Titicaca. Excursie cu trenul între Ollanaytambo/Machu Picchu/Poroy Bacșișuri pentru hamalii de bagaje la hoteluri și aeroporturi pentru 4 pasageri 1 bagaj de persoană.

Nu este inclus în preț

Zborurile internaționale Zborurile interne Lima/Arequipa - Cusco/Lima USD$382.00 Bacșișuri în restaurante, pentru ghizi, și șofer Băuturile, Orice serviciu nemenționat ca fiind inclus

Inclus în preț

Cazare în cameră dublă în hotelurile menționate sau similare cu mic dejun tip bufet suedez incluse la care se adaugă toate mesele menționate în program. Transferuri private. Excursiile menționate cu intrările incluse și ghid vorbitor de limba engleză inclus pe timpul întregii excursii. Plimbare cu barca tradițională pe Lacul Titicaca. Excursie cu trenul între Ollanaytambo/Machu Picchu/Poroy Bacșișuri pentru hamalii de bagaje la hoteluri și aeroporturi pentru 4 pasageri 1 bagaj de persoană.

Nu este inclus în preț

Zborurile internaționale Zborurile interne Lima/Arequipa - Cusco/Lima USD$382.00 Bacșișuri în restaurante, pentru ghizi, și șofer Băuturile, Orice serviciu nemenționat ca fiind inclus

Condiții speciale

• Biletele de avion de la companiile aeriene LATAM sunt emise electronic. • Trebuie să trimitem la compania aeriană, numărul pașaportului, numerele biletelor internaționale și numele pasagerilor cu 45 de zile înainte de data plecării internaționale. Din acest motiv, solicităm să ne trimiteți în perioada respectivă, numărul pașaportului tuturor pasagerilor, în caz contrar, biletele nu pot fi emise, iar sistemul de rezervare va anula automat rezervările. • Vă rugăm, de asemenea, să VERIFICAȚI că numărul pașaportului corespunde cu numele complet al fiecărui pasager. În caz de nepotrivire, pasagerii vor avea probleme la momentul îmbarcării. • În cazul în care compania aeriană nu are numărul pașaportului și numerele biletelor internaționale la data solicitată, fiecare nouă emisie este supusă disponibilității și va avea un cost suplimentar de 85 USD pentru fiecare rută per persoană. • Am aprecia să respectăm și să respectăm aceste condiții. • Dacă aceste condiții nu sunt respectate, nu vom putea asuma niciun supliment.

Ziua 1 LIMA

Sosire la aeroportul Jorge Chavez. Bun venit, primirea și cazarea la hotel. 


Lima este capitala și cel mai mare oraș din Peru. Lima este al cincilea cel mai mare oraș din America de Sud .  
 

Noaptea o vom petrece la hotelul  JOSE ANTONIO LIMA**** sau SIMILAR.

 

Lima jos

ZIUA 2 LIMA

lima conventul

Cunoscut și ca orașul regilor, LIma a fost întemeiat în anul 1535 de către cuceritorul spaniol Francisco PIzarro. Lima este unul din puținele orașe sud americane care-și păstrează trecutul colonial iar în anul 1991, centrul său vechi, în stil colonial a fost decșarat parte a patrimoniului mondial UNESCO. 
 
Vizităm Catedrala din Lima. Construită în anul 1625 și reconstruită în anul 1940 după cutremurul ce a lovit orașul. Fațadă simplă a bisericii ascunde frumoase capele și splendide sculpturi în lemn. Vom continua vizitând Mănăstirea San Francisco, ce este construită într-o frumoasă combinație arhotecturală în care regăsim curți interioare și fresce inspirate din viața sfântuluiși frumoase plăci de faianță seviliană. Librăria extrem de mare cât și catacombele folosite ca și cimitir pe timpul ocupației spaniole sunt atracțiile cele mai importante ale mănăstirii. 
 
Prânzul îl vom mânca la restaurantul Cafeneaua Muzeului.  
Vom vizita și Muzeul Larco Herrera  care prezintă mai mult de 45000 de piese din colecția particulară a lui Rafael Larco Herrera  (1901-1966), tatăl unuia din cei mai importanți arheologi din Peru. Fiul său a clasificat a selectat și a construit această expoziție care ne oferă o imagine excelentă a culturilor pre hispanice. Muzeul deține o importantă colecție de ceramică din culturile anterioare culturii Inca, giuglgiuri mortuare de o deosebită frumusețe, alături de multe alte obiecte cât și o colecție de bijuterii din aur.  

Colecția de artă a acestui muzeu este spectaculoasă. Înainte de a părăsi clădirea muzeului vă invităm să vedeți expoziția de figuri erotice aparținând culturii Mochica. Cina pe contul dvs.Peste noapte la același hotel.  
 

ZIUA 3 LIMA - AREQUIPA ( cu avionul )

arequipa

Transfer către aeroport și zbor spre Arequipa (LA 2125  08h00/09h25  - Subject to modification). Sosire și transfer la hotel.  
 
Turul orașului Arequipa începe de la punctul de belvedere Carmen, pentru a admira peisajul agricol și terasele, continuând spre cartierul Yanahuara aflat la distanță de 2 km de centrul orașului. În acest cartier se află una dintre cele mai importante biserici construite după modelul de artă locală. De la punctul de belvedere vom vedea frumoasa vedere a orașului și a vulcanilor din împrejurimi. Vom continua vizita către centrul orașului considerat unul dintre cele mai frumoase din această țară. Catedrala pe care o vom vizita doar pe dinafară a fost construită în secolul 20 dupa un incendiu care a distrus-o în anul 1844.  
 
Vom vizita biserica și mănăstirea Compañia de Jesus considerată imaginea perfectă a arhtecturii religioase din sec al XVII-lea aparținând stilului baroc. 
 
Vizita la Mănăstirea Santa Catalina. Maria de Guzman a venit aici cu o comunitate monahală pe care, a înconjurat-o cu ziduri înalte, fondând aici Mănăstirea Dominicană având hramul Sfintei Ecaterina din Sienna. Construcția acestei mănpstiri începe undeva în sec XVI pe o suprafață mai mare de 20,000 de metri pătrați. Este un adevărat oraș în interiorul orașului Arequipa.

Căile de comunicație din interiorul mănăstirii sunt înguste și au nume castillene, fântâni construite din piatră vulcanică, grădini și biserica. Micile case de pe aceste străduțe au fost construite de către primii locuitori ai acestei mănăstiri. Mănăstirea a fost deschisă publicului după 400 de ani în anul 1970 după o vizită a Papei în acest oraș iar astăzi este una din cele mai importante atracții turistice al orașului Arequipa. 
Prânzul pe cont propriu. 
 
Vom vizita Muzeul Sanctuarelor Andine unde este expusă Juanita, o tânără fată incașă care a fost sacrificată în anul 1450 și îngropată în vulcanul Ampato (6,380 m) 
 
Cina pe cont propriu. 
Noaptea o petrecem la hotel. 

ZIUA 4 AREQUIPA - CHIVAY (pe sosea)

canionul colca

Plecăm spre Chivay prin Valea Colca, trecând ptr-un peisaj incredibil de frumos.

Drumul trece prin  Pampa Cañahua unde pe drum o să vedem alpaca și lame iar cu ceva noroc poate vom vede și turme de vicunas. Vom putea admira deasemenea vulcanii Misti, Chachani și alții.

Pe lacurile din zonă vom vedea păsările migratoare odihnindu-se .  
 
Prânzul îl vom mânca la un restaurant local. 

Ajungem la Chivay și ne transferăm la hotel. 
 
Cina pe cont propriu.  

Noaptea la hotelul EL REFUGIO**** sau SIMILAR. 

ZIUA 5 CHIVAY- CRUZ DEL CONDOR - CHIVAY - PUNO

canipnul colca

Plecă dimineața de-a lungul Canionului Colca ca să ajungem la Canionul Colca ca să ajungem la Crucea Condorului.

În acest loc locul de belvedere oferă o imagine superbă.

Dedesubt se văd meandrele râului Colca.

Abisul măsoară 1200 metri adâncime.

Prin alte locuri pereții canionului depășesc 3000 de metri.

Cu puțin noroc putem vedea condorii zburând pe deasupra noastră.

Aceste păsări cu avengura aripilor de 5 metri ies dimineața după hrană.. 
 
Prânzul pe cont propriu. 

Plecăm spre Puno 

Sosire și cazare. 
 
Cina pe cont propriu. 

Noaptea la hotelul ECO INN PUNO*** sau SIMILAR. 

ZIUA 6 PUNO

Vom vizita insula plutitoare a indienilor Uros ca să vedem cum trăiesc, să le admirăm costumele, tradițiile, și felul de viață.

Ei locuiesc în mici case de paie, făcute din același material ca bărcile lor trăind din pescuit și vânătoare.  
 
Continuăm către Insula Taquile, aflată la 35 de km depărtare de Puno.

Cincizeci si patru de trepte neregulate separă satul de zona de sosire, dar pentru vizitatori a fost aranjat un mod mai ușor de a junge sus.

Pe drum o să vă impresioneze peisajul fiindcă Lacul Titicaca arată ca un ocean înconjurat de munți.  

Pe Lacul Titicaca o să mergeți împreună cu localnicii care sunt excelenți vâslași. 
 
Prânzul la un restaurant local.  

Reântoarcere la PUno 
 
Cina pe cont propriu..  

uros jos

ZIUA 7 PUNO - CUZCO

ruta puno cusco

Plecare spre Cusco. Frumusețea peisajului justifică această călătorie . În timpul acesteia o să puteți admira munți Anzi și platoul acestora. O să trecem prin câteva sate andine cum sunt urcos, San Pedro, Tinta și Sicuani. Cel mai înalt pas montan al acestei călătorii este La Raya (4312 m) care este, deasemenea limita între platoul anzilor și munți.  
 
Vizităm Pucara aflată la 106 km la nord de Puno. Pucara este celebru pentru ceramica sa în special pentru Toritos de Pucara (micii tauri de Pucara). Acest loc are platforme piramidale și temple cu curți semi îngropate.          
 
Prânzul va fi mâncat la un restaurant local.  
 
Vom vizita situl arheologic Racchi. Acest sit este foarte întins este compus din mai multe clădiri făcute din chirpici unde cea mai importantă clădire este Templul lui Wiracocha.  Vom vizita deasemenea Andahuaylillas, a cărui atracție principală este biserica sa barocă cunoscută ca Capela Sixtină a Americii din cauza frescelor extrem de frumoase, care decorează pereții. Sosire și cazare la hotel. 
  
*De la 10 pasageri în sus autocarul va include o vizită la Mormintele Silustani în loc de Pukara 
 
Aici vom vizita Chullpas of Sillustani. Acesta e localizat la 30 de minute depărtare de Puno. Aici există turnuri circulare având mai mult de 12 metri înălțime care au fost construite de collas, vechii locuitori ai regiunii. Aceste turnuri au fost utilizate la morminte pentru nobili. Acest sit arheologic este dominat de munții care înconjoară Lacul Umayo.  
 
Cina pe cont propriu.  
Noaptea la hotel  ECO INN CUSCO**** sau SIMILAR. 

punoul
silustani
viracocha

ZIUA 8 Cusco - Chinchero - Maras - Ollantaytambo - Aguas Calientes

chinchero market

Transfer spre Valea Sacră unde vom vizita Piețele Chinchero. În fiecare duminică oamenii fac troc de produse. Tradițiile zonei sunt păstrate în costumu popular ceea ce oferă piețelor o imagine extrem de colorată. Vom vizita vechiul oraș incaș și frumoasa biserică colonială construită pe ruinele Palatului Yupanqui Tupac. O să avem ocazia să vizităm un centru de textile și să învățăm despre tradiționalele tehnici de țesut, tors și împletit.  
 
Apoi, vom vizita locurile de extracție a sării de la Maras pe care unii oameni le numesc „mine de sare” și care sunt formate din aproximativ 3000 de mici piscine cu o suprafață de 5 m pătrați construite pe o pantă a muntelui Qaqawinay. Oamenii umplu acetse „piscine” pe timpul sezonului secetos la fiecare 3 zile cu apă sărată ce iese dintr-un izvor natural aflat în vârful complexului astfel încât atunci când apa se evaporă sarea conținută de aceasta se va solidifica încet-încet.  
 
Prânzul la un restaurant local. 
 
Vom continua spre Ollantaytambo; Acesta este unul din ultimele situri construite de către incași înainte de sosirea cuceritorilor spanioli. O mare parte a sitului a rămas nefinalizată din cauza invaziei. Pietrele abandonate sunt martorea ale bătăliei dintre băștinși și invadatorii spanioli. După înfrângere incașii s-au dus în satul Vilcabamba mărturie stând faptul că fundațiile caselor străzile și tot ce e construit acolo provine din perioada incașă.  
 
Transfer către stația de tren Ollantaytambo pentru a lua trenul spre Aguas Calientes de unde vom merge către Macchu Picchu. Acolo ne vom caza.  
 
Cina la hotel EL MAPI *** sau SIMILAR. 
 
NOTA 1: În timpul sezonului ploios ( noiembrie – aprilie) o să înlocuim vizita la minele de sare din Maras cu o vizită la situl arheologic din Moray care constă în foarte multe terase ce le permiteau incașilor să practice agricultura.  
NOTA 2: Piețele Chinchero au loc doar Sâmbăta. În celelalte zile o să vizităm Piața Pisac.  
 
În tren, bagajele de mână sunt permise astfel > 5 kg / pasager cu dimensiunile 62/157 cm. Bagajele pe care nu le puteți căra cu dvs pot rămâne în paza hotelului din Vusco pe gratis. 
 

aguas calientes
salinele maras
ollantaytambo

ZIUA 9 Machu Picchu - Poroy - Cusco

macchu picchu

Urcăm cu minibusul până la Aguas Calientes pe un drum ce ne va conduce la situl arheologic. 

O să avem parte de o vizită ghidată la Machu Picchu, numit și „Orașul pierdut al incașilor” la 110 km de Cusco, descoperit in 1911 de Hiram Bingham. 

După multe săpături a descoperi frumusețea sitului și armonia construcției săpată în munte.

Ceva similar au construit Dacii în Munții Orăștiei.

Cetatea este considerată unul din cele mai importante monumente arhitectonice și arhitecturale ale planetei.

Aflat la 2400 m peste nivelul mării, Machu Picchu a construit pe un deal îngust mărginit de o prăpastie de 400 de metri, un canion al râului Urubamba.

Funcția acestei cetăți este un mister pe care arheologii nu au reușit să-l descifreze încă. 

Prânzul pe cont propriu. 

Plecăm cu trenul până la stația Poroy. De aici ne transferăm la Cusco  
 
Cina pe cont propriu. 

Peste noapte la hotel ECO INN CUSCO**** or SIMILAR. 

trenul spre macchu picchu

ZIUA 10 CUZCO

koricancha

Mic dejun. 
Vizităm orașul Cusco și unul din cele mai importante monumente ale sale: Qorikancha un templu celebru dedicat Zeului Soare.

Piața centrală unde conform legendei sceptrul de aur al lui Manco Capac a indicat singur locul unde să se construiască templul  și Catedrala construită pe unul din templeple lui Wiracocha.  
 
Plecăm să vizităm monumentele din jurul orașului Cusco: Kenko centru religios de formă semicirculară, în amfiteatru care are un idol in centru.

Vom mai vizita Tambopmachay, numit și Baia Incașilor sau Sacsayhuaman o fortăreață uriașă construită pentru a apăra Cusco de dușmani. Excursia aceasta se va încheia la Piața San Pedro.  
 
Prânzul pe cont propriu. 

După amiaza la dispoziția dumneavoastră. 
 
Cină festivă cu program folcloric la un restaurant local. 

sachashyuman
kenko
valea sacra

ZIUA 11 CUZCO - LIMA

Dimineața la dispoziția dvs apoi transfer la aeroport pentru zborul Lima.
 
 
Timp liber in LIma.

zborul spre Lima

ZIUA 12 LIMA - BUCURESTI

Transfer la aeroport pentru zborul spre casa.

AEROPORT LIMA

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?