Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Splendorile nordului. Bucovina si Maramures.

6 zile
Romania,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

Splendorile nordului este un nume care arată foarte clar despre ce e vorba. Cele doua regiuni istorice românești, tezaurizează cele mai importante comori ale naturii, artei și tradițiilor românești. O excursie care vă va purta prin locuri încărcate de artă și istorie românească. Veți fi uimiți să aflați pictură barocă și roccoco în bisericile de lemn din Maramureș, pictură renascentistă și influențe baroce în biericile românești din Bucovina, fresce care au înfruntat secolele, simboluri creștine puternice.

Highlights

Maramureș, Bucovina, Biserici de lemn, Desești, Cimitirul Vesel din Săpânța, Mănăstirea Moldovița, Mănăstirea Sucevița, Mănpăstirea Voroneț, Biserica Arbore, Cetatea de scaun a Sucevei, Mănăstirea Putna.

Prețuri

Detalii Preț
lei / persoană - cazare in camera dbl 785
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

3 nopti de cazare cu demipensiune la Botiza Pensiunea Dorina 2 nopti de cazare cu mic dejun la Casa Elena din Voronet. 1 ghid turistic cuprinzând descrieri ale obiectivelor turistice din România scris de noi.

Nu este inclus în preț

Toate cheltuielile care nu au fost cuprinse la rubrica „inclus în preț”

Inclus în preț

3 nopti de cazare cu demipensiune la Botiza Pensiunea Dorina 2 nopti de cazare cu mic dejun la Casa Elena din Voronet. 1 ghid turistic cuprinzând descrieri ale obiectivelor turistice din România scris de noi.

Nu este inclus în preț

Toate cheltuielile care nu au fost cuprinse la rubrica „inclus în preț”

Condiții speciale

Plata se poate face și cu Tichete de Vacanță. Vă invităm să descărcați gratuit ghidul nostru pentru a avea un instrument folositor asupra dvs.

Ziua 1 Domiciliu- Botiza

Veți ajunge la Botiza după amiaza la Pensiunea Dorina. O să mâncați cina în pensiune gustând totodată din horinca locală. După cină puteți să vă plimbați prin sat și să vă obișnuiți cu minunatele locuri ale Maramureșului.

maramures - Gheorghe Opriș la tobă.

Ziua 2 Botiza – Bârsana – Săpânța – Sighetu Marmației – Desești – Budești – Sârbi – Călinești – Rozavlea – Botiza

Astăzi vizităm partea de vest a regiunii istorice în care ne aflăm. Prima oprire la preafrumoasa mănăstire de la Bârsana. De aici ne vom opri, după ce trecem prin Sighetu Marmației, la Săpânța pentru a vizita Cimitirul Vesel. De la Săpânța, vă îndemn să reveniți la Sighet pentru a vedea cuiul de care se agață harta pe perete, și mai ales pentru a vizita muzeul Memorialul Durerii.

După vizită, se poate lua prânzul la Restaurantul Casa Iurca de Călinești sau oriunde altundeva. De aici, ne continuăm ziua spre Desești unde vom vizita biserica Sf. Parascheva, cu cea mai bine păstrată pictură din Maramureș. După vizită ne vom îndrepta către Budești spre a vizita o altă frumoasă și specială biserica de lemn, iar de aici vom merge să vizităm Ansamblul de arhitectură tehnică populară din satul Sârbi, condus de Gheorghe Opriș. Găsim aici vâltoare, batoză, horincie si lângă casa lui puțin mai în spate, casa meșterului ce face clopuri.

Ziua 3 Botiza – Viseu de Sus – Valea Vaserului – Botiza

Excursie cu Mocănița. Această zi este dedicată unei excursii cu Mocănița pe Valea Vaserului. Un moment pe care orice român trebuie să-l încerce măcar odată.

Ziua 4 Botiza – Dragomiresti – Borsa – Sadova – Manastirea Moldovita – Muzeul Lucia Condrea – Manastirea Voronet - Gura Humorului

Astăzi trecem Carpații Orientali către Moldova. Prima oprire, va fi însă, tot în Maramureș, la Dragomirești unde doamna Maria Zubașcu de la Muzeul Țărăncii din Maramureș vă va invita într-o casă tradițională originală unde veți afla extrem de multe lucruri interesante despre gospodăria Maramureșană. De aici următoarea oprire  va fi la Mănăstirea Moldovița. Apoi vom merge cativa km în apropiere de mănăstire la Muzeul Oului Pictat să vedem operele de artă ale doamnei Lucia Condrea iar de aici, ne vom îndrepta către Mănăstirea Voroneț
De aici mai avem 3 kilometri până la pensiunea Hilde`s Residence. Aici, ne vom caza peste noapte.

Ziua 5 Gura Humorului – Suceava – Manastirea Dragomirna – Manastirea Putna – Manastirea Sucevita – Arbore- Gura HumoruluiE – GURA HUMORULUI

Luăm micul dejun începând cu ora 8 dimineața. Apoi, ne vom îndrepta spre Suceava unde vă recomand să vizitați Muzeul Bucovinei și Cetatea Medievala a Sucevei. De aici spre Mănăstirea Dragomirna, model pre baroc de arhitectură românească și apoi spre Mănăstirea Putna spre a ne pleca în fața mormântului Măriei Sale Ștefan cel Mare. Lângă mănăstire se află și chilia lui Daniil Sihastrul. Tot în Putna vă invit să mâncați la Restaurantul Mușatinilor. De la Putna o luăm spre Mănăstirea Sucevița iar de aici oprire la Biserica Arbore o biserica deosebit de frumoasă și deosebită. Încheiem ziua la pensiunea Hilde Residence din Gura Humorului.

Ziua 6 Gura Humorului - Domiciliu

Astazi va intoarceti acasa.

Dacă drumul dumneavoastră duce spre sud, atunci vă recomand să vă opriți de dimineață la Mănăstirea Humor, la Mănăstirea Neamț .

Alta oprire poate fi la Cetatea Neamț și la Humulești.

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Această excursie în Maramureș și Bucovina este o ocazie deosebită de a înțelege de ce străinii vin să le viziteze. De ce sunt uimiți să găsească aici lucruri pierdute în societățile lor , de la natură, animale și stil de viață pînă la credință, și veți afla de ce România e o destinație turistică care poate concura și pe alocuri depăși țări ca Italia, Spania, sau Franța. Știu că vi se pare o fantasmagorie ce vă spun eu acum fiindcă ați învățat greșit că noi suntem o țară inferioară care nu are nimic de oferit umanității. Greșit. O să vedeți mergând în această excursie că civilizația lemnului din Maramureș nu e cu nimic inferioară celei scandinave căreia i s-a făcut atâta reclamă ba dimpotrivă. O să vedeți mergînd în Moldova de Nord că mănăstirile pictate sunt o culme o artei bizantine și au păstrat asemeni unui Bizanț după bizanț cum spunea Nicolae Iorga întreaga moștenire a Imperiului Roman aici în România noastră. O să vă dați seama de toate astea mergând pe traseele ce le-am gândit special pentru a putea oferi românilor posibilitatea de a înțelege toate astea fiindcă excursia nu se face haotic. Ea, are, un tipic al ei, o procedură care trebuie respectată pentru ca la final să înțelegem ceea ce e de înțeles.

Puteti folosi ghidul nostru pentru a înțelege mai multe.