Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Vacanțe circuite și excursii în cele mai frumoase locuri din lume

Ghid destinatii turistice

Vă prezentăm lista destinațiilor de vacanță, atracțiile și obicetivele turistice incluse în excursiile promovate de agenția noastră. Descoperiți locuri minunate ce merită vizitate în vacanța dvs. Includem și o scurtă descriere și prezentare a lor pentru a vă putea inspira și alege vacanța sau excursia pe care o doriți.

palatul din caserta

Caserta

Palatul Regal din Caserta vazut pe dinafara e o imensitate baroca care, in afara de masivitate nu spune mare lucru. Constructia, reprezinta, vechiul palat al regilor Regatului celor doua Sicilii. A fost conceput pentru a rivaliza cu palatul din Versailles și palatul regal din Madrid. Palatul regal din Caserta, cu parcul, apeductul Vanvitelli șicomplexul San Leucio, au fost înscrise în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

capri

Insula Capri

Capri este o insula care dintotdeauna a fost unul din refugiile preferate din Marea Mediterană, încă din Paleolitic când s-au găsit aici primele urme de locuire. În secolele următoare au ajuns aici populații vorbitoare de latină care au numit-o „Insula caprelor”, adică, Capri. Până la latini, insula este colonizată de către greci prin sec al VII-lea Înainte de Hristos, pentru a intra în subordinea administrației orașului Neapole din sec V până în prezent.

ravelo

Ravelo

Orășelul Ravelo este unul foarte vechi fiind construit de către romani atunci când imperiul lor din vest cădea sub loviturile triburilor germanice iar locuitorii au venit să găsească protecție în Munții Lattari bogați în apă și vegetație. De atunci și până în sec XI destinul localității s-a împletit cu cel al ducatului de Amalfi o organizație statală ce trăia din comerțul cu arabii și bizantinii.

tivoli

Tivoli

Tivoli este un oraș și comună din Provincia Roma, Italia. În 2011 avea o populație de 52.496 de locuitori. „Villa Adriana” (1999) și „Villa d'Este” (2001) din Tivoli au fost înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Tivoli este situat pe râul Anio în Munții Tiburtini și a fost fondat în 1215 î.Hr. Atunci a fost numit și Tibur și a fost legat de Roma pe drumul Tiburtine

napoli

Napoli

Am ajuns acolo, toti 4 avand in minte stereotipurile idioate pe care le are multa lume: mafioti, te omoara pe strada, gunoaie si cam atat. Iesind la o scurtă plimbare, la sosire, am vazut un peisaj mizerabil ceea ce m-a facut sa-i pun, întregului oraș, dupa o oră, stampila de “port imputit si jegos”! A doua zi am luat autobuzul turistic și mi-a explodat capul !

villa grazzioli

Grottaferrata

Grottaferrata este o comună în zona metropolitană Roma, situat pe pantele Dealurillor Alban, situate la 20 km sud este de Roma, Satul s-a dezvoltat în jurul mănăstirii Santa Maria din Grottaferrata, fondată în 1004. Această comună mai include localitățile Frascati, Rocca di Papa, Marino și Roma.

Lisabona

Lisabona

Lisabona (în portugheză Lisboa) este capitala Portugaliei și are 550.000 locuitori (2.900.000 în zona metropolitană) conform statisticilor din anul 2001. Este plasată pe coasta de vest a țării, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo (Tagus), se varsă în ocean. Cele mai importante industrii active în Lisabona sunt cele ale oțelului, textilă, chimică, ceramică, construcției de nave și a pescuitului.

castelul

Obidos

Obidos este o statiune de lux a aristocratiei portugheze, un fel de Sinaia noastra există și un castel medieval. Odinioară aceasta supraveghea marea înainte de colmatarea zonei. Castelul maur de aici a fost făcut cadou de nună lui Isabel de Aragon de sotul ei Regele Dinis I.

sintra palatul

Sintra

Sintra e un oraș verde cu un microclimat ce permite dezvoltarea unei flore diverse culminând cu copacii seqoia. Sintra este așezată pe dealurile de deasupra stațiunii de vară, Estoril. Sintra a devenit în timp reședința regilor, aristocraților și artiștilor.

cabo da roca

Cabo da Roca

Capul Roca constituie extremitatea vestică pentru lanțul muntos Sintra, pentru Portugalia continentală, pentru Europa continentală și pentru continentul Eurasia. Este situat în municipiul Sintra, în apropiere de Azóia, în sud-vestul districtului Lisabona.

fatima

Fatima

Fatima, locul in care pe la 1916 Fecioara Maria a aparut celor trei copii ce-si pasteau vitele pe un camp din zona. Ei bine, cand ajungi in preajma vechii biserici inaltata in memoria acestui eveniment si care adaposteste mormintele celor trei martori, ti se taie rasuflarea in primul rand fiindca platoul din fata bisericii este imens ! E cam cat doua terenuri de fotbal !

valul

Nazare

Nazare este una din cea mai populare stațiuni de mare, de pe Coasta Argintie ( Costa de Prata). Populatia este de aproximativ 15000 de locuitori pe 83 km pătrați. Sărbătoarea orașului are loc pe fdata de 8 septembrie. Orașul este împărțit administrativ în 3 cartiere: Praia ( de-a lungul plajei), Sitio ( un sat vechi pe vîrful stâncii) și Pederneira ( un alt sat pe deal ). Praia și Sitio sunt legate prin linie de teleferic.

bistrita

Bistrița

Bistrița este unul din orașele constituite în jurul coloniștilor sași aduși aici de regalitatea maghiară în sec al XIII-lea. Bistrița este acum un oraș românesc important pentru economia țării și pentru turismul ei, placă turnantă între TRansilvania, Moldova și Maramureș.

Moisei

Moisei

Satul Moisei este situat în partea de sud-est a județului Maramureș, la 136 de km față de Baia Mare, la 5 km de Borșa și la 7 km de orașul Vișeu de Sus. Este traversat de două artere principale, DN17 și DN18. Moiseiul se află în Depresiunea Maramureșului, pe valea Vișeului, la poalele Munților Rodnei, având Pietrosu, la sud, și Munților Maramureșului la nord. Tot aici se varsă Izvorul lui Dragoș și Izvorul Negru în râul Vișeu.

bogdan v

Bogdan Vodă

Localitatea este situată pe Valea Izei, în partea de sud-est a județului Maramureș, la 87 km de municipiul Baia Mare înspre Vest, si 43 km de municipiul Sighetu Marmației, și frontiera cu Ucraina înspre Nord, înspre Nord prin DJ188 drum județean care traversează localitatea.

dragomiresti

Dragomirești

Prima atestare documentara la 1373. Localitatea este cel mai nou oraș din județul Maramureș. Este situat pe Valea Izei în aropierea comunei BOgdan Vodă, pe șoseaua ce leagă localitatea Săcel de Vadu izei.

bisericaieud

Ieud - Maramureș

Ieudul este așezat pe Valea Izei, între Sighet, Vișeu și Borșa. A fost atestat documentar în anul 1365. Fost domeniu al voievodului Balc, nepotul lui Dragoș Vodă. La Ieud, biserica bătrână din deal a fost construită de familia nobilă locală Balea la începutul secolului XVII. Biserica este cu un secol mai veche decât biserica de lemn din șes, a doua biserică de lemn din sat, și una dintre cele mai vechi păstrate în Maramureș.

barsana

Bârsana

Comuna Bârsana este situată pe Valea Izei, fiind formată din satele Bârsana și Nănești. Este cunoscută în Românoa pentru mănpstirea de maici existentă aici.