Brasov, Romania +40 744 693 232, +40 770 919 909
Blog vacanțe și excursii

Egiptul faraonic

11 zile
Egipt,
Individual / Privat
Cultura & Natura,

O vacanță în Egipt este ceva deosebit. Când vacanța este una car atinge toate obiectivele turistice majore ale Egiptului atunci e cu atât mai bine. O excursie în Egipt nu poate fi completă fără a vedea obiectivele importante, deșertul și orașul Cairo. Vom călca prin locuri încărcate de fapte istorice și de prezența spirituală a unor oameni care au influențat prin gândirea lor civilizațiile născute mai târziu în jurul Mării Mediterane.

Highlights

Sakkara, Luxor, Cairo, Valea Regilor, Piramidele, Sfinxul,

Prețuri

Detalii Preț
Pret in euro / persoana in camera dublă sau triplă la două Hoteluri de 4 stele și trei de 5 stele 1373
Pret in euro / persoana un supliment single la două Hoteluri de 4 stele și trei de 5 stele 420
Pret in euro / persoana in camera dublă sau triplă la patru Hoteluri de 5 stele și unu de 4 stele 2799
Pret in euro / persoana un supliment single la patru Hoteluri de 5 stele și unu de 4 stele 444
Rezervă / Solicită vacanță
Inclus în preț

Inclus: 4 nopți la hotel în Cairo cu mic dejun, 2 nopți la hotel în Minya cu demipensiune, 3 nopți la hotel în Luxor cu mic dejun, 2 nopți în hotel la Aswan cu mic dejun, transportul conform itinerariului, ghid vorbitor de limba engleză conform programului.

Nu este inclus în preț

Prețul nu include : Zborul București - Cairo, Cairo - București și zborul intern Assuan - Cairo, Supliment in perioada Paștelui ( a se verifica la agenție), Taxă de viză în cunatum de 23 euro / persoană plătibili cash la sosire, bacșișuri și cheltuieli administrative 37 euro / persoană, plătibili la sosire cash. Deasemenea nu sunt incluse, ultimele 2 zile înaintea zborului spre casă.

Inclus în preț

Inclus: 4 nopți la hotel în Cairo cu mic dejun, 2 nopți la hotel în Minya cu demipensiune, 3 nopți la hotel în Luxor cu mic dejun, 2 nopți în hotel la Aswan cu mic dejun, transportul conform itinerariului, ghid vorbitor de limba engleză conform programului.

Nu este inclus în preț

Prețul nu include : Zborul București - Cairo, Cairo - București și zborul intern Assuan - Cairo, Supliment in perioada Paștelui ( a se verifica la agenție), Taxă de viză în cunatum de 23 euro / persoană plătibili cash la sosire, bacșișuri și cheltuieli administrative 37 euro / persoană, plătibili la sosire cash. Deasemenea nu sunt incluse, ultimele 2 zile înaintea zborului spre casă.

Condiții speciale

Prețul final al turului va fi stabilit în funcție de prețul zborurilor internaționale București - Cairo-București și al celor interne din Egipt dacă există, numarul de persoane din grup si cursul de schimb valutar. Pentru grupuri mai mari de 6 persoane vom face o ofertă personalizată. NOTĂ: traseul începe în zilele de Sâmbătă, Joi, Vineri și Luni. Organizarea programului și itinerariului pot suferi modificări fără să afecteze conținutul vizitelor.

Ziua 1 ROMANIA – CAIRO ( zbor)

Ajungeți la Aeroportul Internațional din Cairo unde vă veți întâlni cu reprezentantul agenției locale și veți fi conduși la hotel.

egipt

Ziua 2 Cairo

După micul dejun o să ne îndreptăm spre platoul Giza și Muzeul Egiptului. Veți fi conduși în interiorul piramidei lui Mikerinos. Intrarea în Marea piramidă a lui Cheops nu este inclusă ea fiind o opțiune a dvs. Muzeul Egiputului se află în centrul orașului Cairo  aici aflându-se tezaurele din mormântul lui Tutankamon și celebra sa mască mortuară, ele fiind doar o mica parte din neprețuitele comori pe care le veți vedea expuse în muzeu. Există deasemenea și o camera a animalelor îmbălsămate și mumificate. Camera mumiei regale a lui Ramses este deasemenea opțională.
Cazare la Cairo.

Piramidele
Muzeul Egiptului
moscheea de alabastru

Ziua 3 Cairo

După micul dejun vom petrece ziua vizitînd piramidele din Sakkara, Memphis și Dashur La Sakkara veți intra în piramidele lui Teti, Unas și Userkaf. Vom mai vedea Complexul funerar al lui Zoser, piramida pașilor, intrarea in Mastaba of Mereruka , Ptatotep, Kagemni și Ti At Dasur intrând în interiorul Piramidei Roșii a lui Senefru cunoscută ca și PIramida Îndoită. Vom mai vedea și valea templului lui Senefru. La Memphis o să vizitați Muzeul În Aer Liber, unde se poate vedea mare statuie a lui Ramses cel Mare împreună cu alte relicve neprețuite.
Cazare la Cairo

sakkara
memphis
dashur

Ziua 4 Cairo-Alexandria - Cairo

După micul dejun vom porni într-o vizită matinală spre Alexandria. Templul Serapeum dedicat zeului Serapis face parte din această vizită. Coloana lui Pompei construită în onoarea împăratului Dioclețian  este deasemenea parte a acestei vizite. O să vedem Catacombele de la Kom el Shoqafa, un considerabil sit arheologic. Palatul Grădiniile Montazah care oferă o frumoasă vedere asupra Mării Mediterane a Bibliotecii și a centrului cultural.
De aici ne vom îndrepta atenția asupra Fortului Qaitbey cunoscut și ca „Cetatea”. Prânzul este inclus într-un restaurant local ( fără băuturi).
Cazare la Cairo.

kom el shoqafa
serapeum
qaitbey

Ziua 5 Cairo - Minya

După micul dejun o să pornim spre orașul Minya. O să vizităm Piramidele din Meidum , Hawarah și El Lahun. Meidum este un sit arheologic  format din Piramida Hawara dedicată lui Aemnemhat III și Fabrica de Cărămizi de Lut ( dacă e deschisă)
El Lahun este piramidă construită pentru Sesostris II. Cazare in Minya la hotel de 4*. Avem inclusă și cina astăzi.

minya
el lahun
hawara

Ziua 6 Minya

După micul dejun vom vizita situl arheologic de la Tell el Amarna, Beni Hasan și Istabl Antar (Speos Artemidos , care include mormântul lui Amenenmphat – BH2, Mormântul lui Baqey III, Mormântul lui Khety 7, Mormântul lui Knumhotep II. Speos Artemidos este un temple al lui Artemis zeița vânătorii și are inscripții despre Hatsheptsut; Speos Batn el Bakarah, este altarul neterminat dedicate zeiței Hatsheptsut și fiicei ei Neferura. A fost redecorate mai tîrziu de Huya, Mevra II.
Cazare în Minya

benni hassan
speos artemidos
tell el amarna

Ziua 7 Minya - Abidos - Dendera - Luxor

După micul dejun călătorim spre Luxor vizitând orașul lui Akhmim, Templul de la Abidos dedicate lui Seti. Templul de la Dendera dedicate lui Hathor.
Cazare într-un hotel din Luxor.

abidos
dendera
dendera

Ziua 8 Luxor

După micul dejun o să vizităm templele din Luxor și Karnak, situate pe malul stâng al Nilului de unde puteți admira marele temple al lui Amun , Templul lui Ptah și Templul lui Khonsu. După amiază o să vizităm Muzeul Egiptului din Luxor.
Cazare la Luxor.

luxor
amun ra
ptah regina

Ziua 9 Luxor

După micul dejun ne vom îndrepta către malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor. Aici o să vizităm 3 morminte deschise. Mormântul lui Tutankamon este optional  și e nevoie de un bilet suplimentar. Vizita din Valea Reginelor va cuprinde mormintele lui Titi, Amen-Her-Jop-Shef, și al lui Khae-Mua-Set. O să vizităm deasemenea Templul lui Medinet Habu , templul lui Hat-Shep-Sut  din Deir-al-Bahari.
Cazare la Luxor.

luxor
hat shep sut
medinet

Ziua 10 Luxor - Edfu - Kom Ombo - Assuan

După micul dejun vom merge cu autocarul să vizităm templele lui Edfu și Kom Ombo. Edfu i-a dedicate Templul lui Horus, iar Kom Ombo , Templul lui Sobek, Horus și Altarul lui Hathor. O vizită la Muzeul Nubian și o plimbare pe Nil cu feluca
Cazare la Luxor.

edfu templu
kom ombo
horus

Ziua 11 Assuan

Dimineața devreme o să mergem la templele de la Abu Simbel și Philae. O să avem cu noi micul dejun la pachet. La Abu Simbel vom vizita Templul lui Ramses II. Micul semn Hathor și Nefertari. La Philae o să vizităm Templul lui Nectanebo, Templul lui Isis, Templul lui Hathor, Templul lui August, Obeliscul neterminat. De aici ne ducem la aeroport pentru zborul către Cairo. Ne vom caza la Hotel Radisson Blue lângă aeroport unde ne vom odihni până la zborul de duminică dimineața la ora 4 spre România.

augustus
philae
abu simbel

Ziua 12 Assuan - Romania

După micul dejun veți fi transportați la aeroport de unde, via Cairo vă veți întoarce în România.

assuan

Rezervă / Solicită vacanță

De ce să alegi acest tur?

Un tur complet al Egiptului este tot ceea ce îți poți dori de la o excursie în Egipt. Aceasta este o esxcursie de 11 zile în care vom atinge unul câte unul toate obiectivele turistice importante ale acestei țări. Excursia va începe cu zborul spre Cairo și cu cazarea la hotelul din acest oraș. Apoi se vor înșira cuminți ca mărgelele pe ață, frumusețile din Cairo și din împrejurimile sale menționând aici Piramidele și Sfinxul. De la Cairo ne vom îndrepta spre Alexandria orașul a două din cele 7 minuni ale lumii iar de aici o primă oprire va fi la Minya unde vom vizita templele și mormintele din oraș și din împrejurimi, plecând de aici spre Luxor și Karnak localități de răsunet atât ale istoriografiei cât mai ales ale filmelor realizate de omenire de-a lungul vremii fiindcă ele sunt legătura cu misterele , ritualurile și personajele celebre ți uneori tenebroase ce au trăit pe pământul minunat al Egiptului. Vom finaliza această plimbare de plăcere prin Egipt la Assuan unde Nilul a fost prins în chingi de ciment și oțel și pus să producă 10 miliarde de kilowați oră/an. Este o excursie faraonică atât prin dimensiuni cât și prin cel vizitate, e o excursie pe care nu trebuie să o ratați dacă doriți să vedeți lucruri importante.