Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Destinații turistice în Egipt

Egiptul antic va rămîne in istoria omenirii nu doar prin descoperirile arheologice ci si prin difuziunea, aportul si influenta sa culturala asupra popoarelor din jur si chiar mai indepartate. Este una dintre cele mai importante destinații de vacanță din lume cu o ofertă foarte diversificată și atractivă de pachete turistice

Abu simbel

Abu Simbel

Templele de la Abu Simbel sunt două temple masive din piatră. Complexul este parte a UNESCO, și se întinde la Abu Simbel până la Philae lângă Aswan.Teplele au fost sculptate prin sec XIII Î.Hr., pe timpul faraonului Ramses II. Ele au servit drept mormânt faraonului și soției sale Nefertari comemorând totodată victoria sa în Bătălia de la Kadesh.

assuan

Assuan

Assuan este un oraș antic, cunoscut și ca Swenett sau Syene, care a fost oraș de frontieră a Egiptului Antic cu sudul. Swenett se pare că se numește așa de la zeița egipteană cu același nume.

beit el wali

Beit El Wali

Templul de la Beit el Wali este un vechi templu egiptean tăiat în piatră, din Nubia, care a fost construit pe timpul faraonului Ramses II și dedicat zeității Amun Ra, Re Horakhty, Khnum și Anuket. A fost primul dintr-o serie de temple construite de Ramses II în regiunea aceasta.

cairo

Cairo

Fortăreața din Cairo sau Cetatea lui Saladin este o cetate din perioada medievală din Cairo, construită de Salah ad Din ( Saladin) și dezvoltată mai apoi de alți conducători egipteni. A fost capitala Egiptului și reședința conducătorilor săi aproape 700 de ani între sec Xiii și XIX.

luxorR

Luxor

Luxor, este numele cel nou al vechii capitale egiptene Teba. Loc de unde Egiptul a fost guvernat și unde există mormintele faraonilor și ale celor care aparțin de familiile lor.

dinedfu

Situl arheologic Edfu

Edfu, orașul egiptean care este cunoscut în principal pentru Templul lui Horus, construit între anii 237 ÎHr. - 57 Î.HR. pe timpul reginei Cleopatra VII. Acest templu este cel mai bine păstrat din toate templele egiptene.

qaitbey

Alexandria

Alexandria este orașul egiptean faimos în toată lumea pentru Biblioteca sa demult pierdută, pentru celebrul Far din Alexandria, pentru Fortul Qait Bey și pentru fostul Templu Serapeum.

kom ombo

Kom Ombo

Kom Ombo este un oraș agricol din Egipt celebru pentru Templul lui Kom Ombo. În antichitate orașul a fost denumit Thebaid, capitală a ținutului de pe malul de est al Nilului. Aici au existat două temple unul mare și altul mai mic.

memphis

Memfis

Memfis a fost prima capitală a Egiptului de Jos la 20 de km sud de Gizeh. Conform legendei orașul a fost fondat de către faraonul Menes. A fost capitală a vechiului Egipt pe timpul Vechiului Regat, rămânând un oraș important pe tot parcursul istoriei antice egiptene.

MYNIA

Minya

Minya este un oraș egiptean al cărui nume derivă din numele egiptean antic Men'at Khufu, tradus ca orașul lui Cheops constructorul piramidei de la Gizeh. Minya mai poartă porecla de „Mireasa Egiptului de Sus din cauza poziției sale privilegiate, strategice ca o legătură extrem de importantă între Nord și Sud. Minya are una din cele mai importante comunități copte din Egipt. Copții sunt creștini ortodocși.

dashur

Dashur

Piramida îndoită se află în necropola regală din Dashur, la aproximativ 40 de km sud de Cairo. Ea a fost construită pe timpul Vechiului Regat de către faraonul Senefru ( cca 2600 Î.Hr.) Piramida curvată se ridică în deșert având o înclinare de 54 de grade, dar vârful are o înclinație de 43 de grade dând aparența de înclinare, de curbare a piramidei.

sakkara

Sakkara

Piramida lui Djoser sau Piramida în Trepte, este ceea ce a mai rămas din necropola de la Sakkara situată în Egipt, la nord vest de orașul antic Memfis. A fost construită în sec 27 Î.Hr.,( aproximativ anul 2600,) pe timpul celei de a Treia Dinastii ca loc de înmormântare pentru faraonul Djoser.

qasr Ibrim1

Qasr Ibrim

Qasr Ibrim este un sit arheologic situat în Nubia de Jos din Egipt și a fost un centru economic, politic și administrativ. Acum este doar o insulă în mijloc în mijlocul Lacului Nasser care a inundat toată zona unde se afla acest neprețuit sit arheologic. Qasr Ibrim este sursa celor mai multe documente nubiene care există astăzi.

teba3

Orașul Teba

Teba a fost un oraș antic egiptean cunoscut drept Waset și aflat la 800 de kilometri sud de Marea Mediterană. Acst oraș din Egiptul de Sus, a fost capitala statului de câteva ori pe timpul Perioadei de Mijloc și a noii Ere egiptene.

amarna

Amarna

Amarna, este un sit arheologic deschis pe locul capitalei faraonului Akhenaten, abandonată imediat după moartea lui. Zona este siuată pe malul de est al râului Nil în provincia Miya. Construcția orașului a început în 1346 Î.Hr. și a durat cam 4 ani.

Tari