Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Destinații turistice în Italia

Italia este un muzeu în aer liber. Are toate categoriile de obiective turistice antropice pe care și le-ar putea dori cineva. Din antichitate și până în prezent, găsim vestigii, civile, militare și ecleziastice care demonstrează că leagănul civilizatiei de pe această parte a lumii a fost Europa iar Italia, prin marele Imperiu Roman și prin orașele state din perioada medievală a contribuit semnificativ la cultura și istoria europeană.

palatul din caserta

Caserta

Palatul Regal din Caserta vazut pe dinafara e o imensitate baroca care, in afara de masivitate nu spune mare lucru. Constructia, reprezinta, vechiul palat al regilor Regatului celor doua Sicilii. A fost conceput pentru a rivaliza cu palatul din Versailles și palatul regal din Madrid. Palatul regal din Caserta, cu parcul, apeductul Vanvitelli șicomplexul San Leucio, au fost înscrise în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

capri

Insula Capri

Capri este o insula care dintotdeauna a fost unul din refugiile preferate din Marea Mediterană, încă din Paleolitic când s-au găsit aici primele urme de locuire. În secolele următoare au ajuns aici populații vorbitoare de latină care au numit-o „Insula caprelor”, adică, Capri. Până la latini, insula este colonizată de către greci prin sec al VII-lea Înainte de Hristos, pentru a intra în subordinea administrației orașului Neapole din sec V până în prezent.

ravelo

Ravelo

Orășelul Ravelo este unul foarte vechi fiind construit de către romani atunci când imperiul lor din vest cădea sub loviturile triburilor germanice iar locuitorii au venit să găsească protecție în Munții Lattari bogați în apă și vegetație. De atunci și până în sec XI destinul localității s-a împletit cu cel al ducatului de Amalfi o organizație statală ce trăia din comerțul cu arabii și bizantinii.

tivoli

Tivoli

Tivoli este un oraș și comună din Provincia Roma, Italia. În 2011 avea o populație de 52.496 de locuitori. „Villa Adriana” (1999) și „Villa d'Este” (2001) din Tivoli au fost înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Tivoli este situat pe râul Anio în Munții Tiburtini și a fost fondat în 1215 î.Hr. Atunci a fost numit și Tibur și a fost legat de Roma pe drumul Tiburtine

napoli

Napoli

Am ajuns acolo, toti 4 avand in minte stereotipurile idioate pe care le are multa lume: mafioti, te omoara pe strada, gunoaie si cam atat. Iesind la o scurtă plimbare, la sosire, am vazut un peisaj mizerabil ceea ce m-a facut sa-i pun, întregului oraș, dupa o oră, stampila de “port imputit si jegos”! A doua zi am luat autobuzul turistic și mi-a explodat capul !

villa grazzioli

Grottaferrata

Grottaferrata este o comună în zona metropolitană Roma, situat pe pantele Dealurillor Alban, situate la 20 km sud este de Roma, Satul s-a dezvoltat în jurul mănăstirii Santa Maria din Grottaferrata, fondată în 1004. Această comună mai include localitățile Frascati, Rocca di Papa, Marino și Roma.

romanul

Orașul Roma

SPQR Senātus Populusque Rōmānus înseamnă Senatul și Poporul din Roma o mențiune la guvernul Imperiului Roman. O excursie la Roma este o mostră din ceea ce Italia are de oferit ca istorie, artă și cultură, gastronomie și mod de viață. Așa cum odinioară toate drumurile duceau la Roma, astăzi măcar unul din drumurile turistice ar trebui să ducă la Roma.

TOCANA PEISAJE

Toscana

Toscana este cunoscută pentru peisajele sale, istoria, moștenirea artistică și influența sa asupra culturii înalte. Este considerat locul de naștere al Renașterii italiene și a găzduit numeroase figuri influente în istoria artei și a științei și conține muzee cunoscute precum Uffizi și Palazzo Pitti. Toscana este cunoscută și pentru vinurile sale, inclusiv Chianti, Vino Nobile di Montepulciano, Morellino di Scansano, Brunello di Montalcino și Vernaccia di San Gimignano.

bologna

Padova

Padova este un oraș și o comună în Veneto, în nordul Italiei. Padova se află pe râul Bacchiglione, la vest de Veneția. Este capitala provinciei Padova. Este, de asemenea, centrul economic și de comunicații al zonei. Populația din Padova este de 214.000 (începând cu 2011). Orașul este uneori inclus, cu Veneția (Venezia italiană) și Treviso, în zona metropolitană Padova-Treviso-Veneția (PATREVE), care are o populație de aproximativ 2.600.000.

cinque terra

Cinque Terre

Zona Cinque Terre este o destinație turistică populară. De-a lungul secolelor, oamenii au construit terase pe peisajul accidentat și abrupt, până la stâncile cu vedere la Marea Ligurică. Poteci, trenuri și bărci fac legătura între sate, deoarece mașinile le pot ajunge cu greu doar din exterior prin drumuri montane înguste și precare.

tURNULPISA

Orașul Pisa

Pisa este un oraș din Toscana, Italia centrală, care se află pe Arno chiar înainte de a se vărsa în Marea Ligurică. Este capitala provinciei Pisa.

sangimigniano

San Gimigniano

San Gimignano este un mic oraș medieval cu ziduri din provincia Siena, Toscana, nord-central al Italiei. Cunoscut sub numele de Orașul Turnurilor Fine, San Gimignano este renumit pentru arhitectura sa medievală, unică prin păstrarea a aproximativ o duzină de case turn, care, cu decorul său de pe deal și zidurile înconjurătoare, formează „un orizont de neuitat”.

VOLTERAR3

Voltera

Volterra este un oraș cu ziduri în vârful muntelui din regiunea Toscanei din Italia. Istoria sa datează dinaintea secolului al VIII-lea î.Hr. și are structuri din perioadele etruscă, romană și medievală. Volterra, cunoscut vechilor etrusci sub numele de Velathri sau Vlathri și pentru romani sub numele de Volaterrae, este un oraș din regiunea Toscana din Italia.

siena4

Siena

Orașul este legat istoric de activitățile comerciale și bancare, fiind un important centru bancar până în secolele al XIII-lea și al XIV-lea. Siena găzduiește și cea mai veche bancă din lume, care funcționează continuu din 1472. Câțiva pictori renascenți semnificativi au lucrat la Siena, printre care Duccio, Ambrogio Lorenzetti, Simone Martini și Sassetta. Universitatea din Siena, numită inițial Studium Senese, a fost fondată în 1240.

castelul

Montalcino

Dealul pe care se află Montalcino a fost locuit probabil încă din epoca etruscă. Prima mențiune din documentele istorice din 814 d.Hr. sugerează că aici a existat o biserică în secolul al IX-lea, cel mai probabil construită de călugări asociați cu abația din Sant'Antimo din apropiere. Populația a crescut brusc la mijlocul secolului al X-lea, când oamenii care fugeau din orașul apropiat Roselle și-au stabilit reședința aici.

Tari