Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Destinații turistice în Romania

România este o perlă încă incomplet descoperită a turismului european. Nu o spunem doar noi, o spun cel mai bine vizitatorii noștri care sunt uimiți de varietatea și autenticitatea obiectivelor din România. Acum, mai mult decăt oricănd credem că este timpul să vizităm mai mult România și șă ne petrecem vacanța în România. Alegeți dintr-o gamă largă de vacante in Romania.

bistrita

Bistrița

Bistrița este unul din orașele constituite în jurul coloniștilor sași aduși aici de regalitatea maghiară în sec al XIII-lea. Bistrița este acum un oraș românesc important pentru economia țării și pentru turismul ei, placă turnantă între TRansilvania, Moldova și Maramureș.

Moisei

Moisei

Satul Moisei este situat în partea de sud-est a județului Maramureș, la 136 de km față de Baia Mare, la 5 km de Borșa și la 7 km de orașul Vișeu de Sus. Este traversat de două artere principale, DN17 și DN18. Moiseiul se află în Depresiunea Maramureșului, pe valea Vișeului, la poalele Munților Rodnei, având Pietrosu, la sud, și Munților Maramureșului la nord. Tot aici se varsă Izvorul lui Dragoș și Izvorul Negru în râul Vișeu.

bogdan v

Bogdan Vodă

Localitatea este situată pe Valea Izei, în partea de sud-est a județului Maramureș, la 87 km de municipiul Baia Mare înspre Vest, si 43 km de municipiul Sighetu Marmației, și frontiera cu Ucraina înspre Nord, înspre Nord prin DJ188 drum județean care traversează localitatea.

dragomiresti

Dragomirești

Prima atestare documentara la 1373. Localitatea este cel mai nou oraș din județul Maramureș. Este situat pe Valea Izei în aropierea comunei BOgdan Vodă, pe șoseaua ce leagă localitatea Săcel de Vadu izei.

bisericaieud

Ieud - Maramureș

Ieudul este așezat pe Valea Izei, între Sighet, Vișeu și Borșa. A fost atestat documentar în anul 1365. Fost domeniu al voievodului Balc, nepotul lui Dragoș Vodă. La Ieud, biserica bătrână din deal a fost construită de familia nobilă locală Balea la începutul secolului XVII. Biserica este cu un secol mai veche decât biserica de lemn din șes, a doua biserică de lemn din sat, și una dintre cele mai vechi păstrate în Maramureș.

barsana

Bârsana

Comuna Bârsana este situată pe Valea Izei, fiind formată din satele Bârsana și Nănești. Este cunoscută în Românoa pentru mănpstirea de maici existentă aici.

maniu

Sighetu Marmației

Localitatea a fost reședință voievodală a lui Balc și Dragoș prin sec al XIV-lea. Numele de Sighetu Marmației se poate traduce la Insula de pe Râul Mare. Sighet înseamnă insulă și poate avea rădăcini indo europene, slave sau maghiare iar Marmația este o transformare etimologică a numelui Maramureș care are însemna Marele Râu Mara. Orașul este cunoscut în România prin aceea că de aici se agață harta în cui.

Botiza

Botiza

Atestat documentar la 1373, și situat la poalele munților Țibleșului, satul este celebru pentru covoarele de lână cu motive tradiționale, colorate (folosind pigmenți vegetali) și minunatul port popular. Botiza este, fără îndoială locul din România unde se ascultă liniștea.

porolissumr

Porolissum

Porolissum a fost un oraș roman din Dacia. Stabilit ca tabără militară în anul 106 d.C., în timpul războaielor daco-romane ale lui Traian, orașul s-a dezvoltat repede prin intermediul comerțului cu băștinașii daci, și a devenit capitala provinciei romane Dacia Porolissensis în 124 d.C. Situl este unul dintre cele mai mari și mai bine păstrate din România.

oradear

Oradea

Oradea este cel mai important oraș din regiunea istorică Crișana. Stațiunile balneare Băile Felix și Băile 1 mai se află la o distanță de 8 km, respectiv 4 km de oraș. Pe lângă apele termale recunoscute pe plan internațional pentru efectele terapeutice, în această zonă se găsește o formațiune carstică spectaculoasă, mai exact, un aven cu o adâncime de 86 de metri, denumit în zonă "Craterul de la Betfia", precum și Pârâul Peța, cu o vegetație tropicală unică în Europa.

chiscau2

Chișcău

Chișcău este un sat în comuna Pietroasa din județul Bihor, Crișana, România. Localitatea este situată la poalele Munților Bihorului, fiind străbătută de râul Crăiasa. Toponimia numelui vine din maghiară, însemnând micul cuptor (kiss=mic, koh=cuptor), fiind atestat documentar cu acest nume incă de pe la 1588, sau cu numele de Alsokoh (cuptorul de jos), în acea perioadă funcționând aici o topitorie de fier.

poartar

Porțile maramureșene

Poarta maramureșeană este o structură de lemn cu o ușă sau o poartă, având multiple încrustații și basoreliefuri, de obicei de forma unui arc de tip romanic sau de formă ogivală modificată, care este plasată la intrarea unei gospodării și/sau case din Maramureșul tradițional. Porțile de lemn ale gospodăriilor tradiționale din Maramureș sunt situate îndeosebi în satele de pe văile Mara, Cosău și Iza, dar și în unele localități din Țara Lăpușului.

peles

Palatul Peleș

Am scris Palatul Peleș si nu Castelul Peleș, fiindca dupa câte știu eu, castelul e o resedință fortificată, iar palatul una aristocratica nefortificată, iar Peleș-ul se incadreaza in ultima categorie. Tot amestecul acela de stiluri, îi confera un aer unic intre castelele de acelasi rang din Europa. Vă îndemn să vă duceți să ascultați explicațiile competenților ghizi de la Peleș pentru a afla detalii despre acest palat.

Braniarna

Castelul Bran

Castel consturit în stil gotic pentru apărare. Castelul Bran este asezat pe stanca lui Thydric, iar prin apropiere curge Paraul Turcului. In veacul al XII-lea, si in cel de dinaintea sa, trecatoarea Branului era unul din cele mai importante drumuri comerciale intre Tara Romaneasca si Transilvania. Detalii în articolul de pe blog-ul de pe acest site.

brasov

Brașov

Brașov este cel mai important oraș turistic al României. Aflat la 60 de km de centrul geografic al țării, orașul de la poalele muntelui Tâmpa este înconjurat de obiective turistice extrem de importante. Atestat documentar la 1235 sub numele de Corona a fost mereu un centru economic și comercial extrem de important.

Tari