Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Destinații turistice în Portugalia

Portugalia este una din cele mai cunoscute țări europene. De aici au plecat caravelele lui Magellan și Vasco da Gama căutând noi teritorii și căi comerciale. Aici a luat naștere fastuosul stil arhitectural Manuelin, aici este patria muzicii Fado și aici avem punctul cel mai vestic al continentului european cât și unul din cele mai mari locuri de pelerianaj creștin din lume, Fatima.

Lisabona

Lisabona

Lisabona (în portugheză Lisboa) este capitala Portugaliei și are 550.000 locuitori (2.900.000 în zona metropolitană) conform statisticilor din anul 2001. Este plasată pe coasta de vest a țării, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo (Tagus), se varsă în ocean. Cele mai importante industrii active în Lisabona sunt cele ale oțelului, textilă, chimică, ceramică, construcției de nave și a pescuitului.

castelul

Obidos

Obidos este o statiune de lux a aristocratiei portugheze, un fel de Sinaia noastra există și un castel medieval. Odinioară aceasta supraveghea marea înainte de colmatarea zonei. Castelul maur de aici a fost făcut cadou de nună lui Isabel de Aragon de sotul ei Regele Dinis I.

sintra palatul

Sintra

Sintra e un oraș verde cu un microclimat ce permite dezvoltarea unei flore diverse culminând cu copacii seqoia. Sintra este așezată pe dealurile de deasupra stațiunii de vară, Estoril. Sintra a devenit în timp reședința regilor, aristocraților și artiștilor.

cabo da roca

Cabo da Roca

Capul Roca constituie extremitatea vestică pentru lanțul muntos Sintra, pentru Portugalia continentală, pentru Europa continentală și pentru continentul Eurasia. Este situat în municipiul Sintra, în apropiere de Azóia, în sud-vestul districtului Lisabona.

fatima

Fatima

Fatima, locul in care pe la 1916 Fecioara Maria a aparut celor trei copii ce-si pasteau vitele pe un camp din zona. Ei bine, cand ajungi in preajma vechii biserici inaltata in memoria acestui eveniment si care adaposteste mormintele celor trei martori, ti se taie rasuflarea in primul rand fiindca platoul din fata bisericii este imens ! E cam cat doua terenuri de fotbal !

valul

Nazare

Nazare este una din cea mai populare stațiuni de mare, de pe Coasta Argintie ( Costa de Prata). Populatia este de aproximativ 15000 de locuitori pe 83 km pătrați. Sărbătoarea orașului are loc pe fdata de 8 septembrie. Orașul este împărțit administrativ în 3 cartiere: Praia ( de-a lungul plajei), Sitio ( un sat vechi pe vîrful stâncii) și Pederneira ( un alt sat pe deal ). Praia și Sitio sunt legate prin linie de teleferic.

Tari