Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Destinații turistice în Peru

Peru este una din țările Americii de Sud despre care, noi, ca europeni știm puține. Așa cum puține știu și ei despre noi. O veche civilizație, un teritoriu ce găzduiește o floră și o faună diferite de cele europene și cu atât mai atrăgătoare din această cauză. O destinație de călătorie perfectă pentru orice om dornic să-și lărgească orizontul.

aguas calientes

Aguas Calientes

Aguas Calientes este o localitate situata in zona Machupicchu, la o altitudine de 2040 de metri avand o populatie de 4525 de locuitori. Machupicchu este numita formal, Machupicchu Pueblo adica orasul, ca sa se diferentieze de zona arheologica cu acelasi nume.

arequipa

Arequipa

Orașul Arequipa a fost fondat la data de 15 august 1540 sub numele de Frumoșul Oraș al Doamnei Noastre din Asunta. O poveste spune că, regele incaș Mayta Capac a primit o cere de la de unul din supușii săi să le dea permisiunea să meargă în valea Chili.

colcare

Canionul Colca

În anul 1981 o expediție poloneză, după de a stat 33 de zile în interiorul canionului, a estimat că acesta are o adâncime de 3250 de metri. O altă expediție poloneză din anul 2005, a descoperit că în zona apropiată localității Quillo Orco, adâncimea canionului este de 4160 de petri pe partea de nord și de 3600 de metri pe partea sudică.

iglesia san pedri

Iglesia San Pedro din Lima

În Peru, Biserica Sf Apostol Petru din Andahuaylillas se mai numește și Capela Sixtină a Americii și dintr-un anumit punct de vedere se justifică acest nume prin frumusețea arhitecturii și a artei religioase. Andahuahylillas este un mic sat situat în provincia Quispicanchi la 45 de km depărtare de orașul Cusco

cuzco cathedral

Catedrala din Cuzco

Catedrala din Cuzco este principala biserică din Cusco aici existând sediul Arhidiocezei locale. catedrala din Cuzco împreună cu bisericile Triumfului și Sfintei Familii, formează complexul catedralei din secotrul de nord est al actualei Piețe a Armelor din oraș așexat pe locul unde, în timpul regatului incaș era palatul regelui Viracocha.

caterdalal

Catedrala din Lima

Catedrala din Lima a fost construită pe locul unde fusese un templu al incașilor. Pe acest loc, Francisco Pizzaro a decis construirea acestei biserici în anul 1535 operă terminată în anul 1538. Papa Paul al II-lea emite o bulă papală în anul 1541 punând bazele Diocezei de Lima și ridicând mica biserică la statutul de catedrală.

insula taquile

Insula Taquile

Insula Taquile de pe Lacul Titicaca aparține regiunii Amantani. insula se află la 45 de km de Amanatani, care este capitala regiunii. Are o populație de 2200 de locuitori. Orașul principal este la 3950 metri peste nivelul mării iar punctul cel mai înalt de pe insulă este la 4050 metri.

kenko

Kenko

Kenko, sau vechiul labirint este așezat la 3800 de metri peste nivelul mării, și este un imens complex de piatră care seamănp cu un labrint din cauza structurilor sale în zig zag. Aici găsim un amfiteatru ce a fost inițial un templu unde se săvârșeau ritualuri.

titicaca

Lacul Titicaca

Lacul Titicaca, este lacul navigabil aflat la cea mai mare înălțime din lume, localizat pe platforma andină, din Munții Anzi Centrali, în interiorul platoului Collao la o altitudine de 3812 m între teritoriile aparținând Bolivia și Peru. Are o suprafață de 8300 km² din care 56% aparțin Peru și 44% Boliviei iar 1125 km coastei oceanului.

lima repres

Orașul Lima

Lima este capitala și cel mai mare oraș al Republicii Peru, fiind de asemenea capitala Provinciei Lima. Este centrul comercial, industrial, financiar și cultural al țării. Orașul este localizat în văile dintre râurile Chillon, Rimac, Lurin. Se află pe coasta de vest a țării, în apropiere de portul Callao la Oceanul Pacific.

machu picchu

Machu Picchu

Sanctuarul istoric din Machu Picchu este o zonă protejată din Peru ce are mai mult de 35 milioane de hectare ce conțin mediul natural al zonei Maccu Picchu, situat în pădurea umedă a junglei de pe versantul estic al Anzilor Peruani și pe amble maluri ale Râului Urubamba care traversează regiunea pe direcția nordvest.

cusco

Biserica Compania de Jesus Cuzco

Biserica Compañía de Jesús este o biserică catolică din Cuzco Peru, aflată în Piața Armelor din centrul istoric al orașului Cuzco și a fost construită pe locul vechiului Amarucancha, palatul lui inca Huayna Capac.

lima san franciscp

Manastirea San Francisco din Lima

Complexul monumental al Bisericii și Mănăstirii Sf Francisc din Lima, mai cunoscută ca San Francisco cel Mare sau San Francisco al lui Iisus, se află în centrul istoric al orașului Lima. Această biserică, dimpreună cu Sanctuarul Fecioarei Singurătății și cu Biserica Miracolului formează unul din colțurile cele mai frumoase din Lima.

santa catalina

Manastirea Santa Catalina din Arequipa

Viceregele Francisco de Toledo, a oferit permisiunea necesară pentru a se pune fundația mănăstirii. O mare sumă importantă de bani ajunge la constructorii mănăstirii atunci când Doamna Maria de Guzman, văduva lui Diego Hernandez de Mendoza, decide să se stabiilească de bunăvoie în mănăstire cedându-și toate bunurile către aceasta.

salinele din maras2

Salinele din Maras

Maras, este un oraș în valea sfântă a incașilor, situat la 40 de km nord de Cusco. Orașul este binecunoscut pentru lacurile sale sărate, localizate lângă Urubamba și care există din vremea incașilor. Unele din aceste peste 5000 de lacuri sărate se află în proprietatea unor familii, în vreme ce altele sunt nefolosite.

Tari