Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Destinații turistice în Chile

Republica Chile, în spaniolă República de Chile este o țară din America de Sud, învecinată cu Peru la nord, Bolivia la nord-est și cu Argentina la est. Este cuprinsă între 17º29'57'S și 56º32'S latitudine sudică. Capitala statului se află la Santiago de Chile , cel mai mare oraș. În Chile se află cel mai secetos deșert din lume, Atacama.

balmaceda

Balmaceda

Balmaceda este un mic sătuc aflat în estul lanțului muntos al Anzilor în Patagonia Chiliană fiind locuri cunoscute niciodată locuite sau care au fost abandonate din cauza incendiilor. În fața satului se poate observa Aeroportul Balmaceda și paralel cu el granița cu Argentina. Balmaceda este concectată cu Argentina prin șoseaua nr 40, care este una pavată cu pietriș.

santiago de chile

Santiago de Chile

Santiago, denumit și Santiago de Chile este capitala statului chilian. Este situat pe malul râului Mapocho și a fost fondat de către conquistador-ul Pedro de Valvidia în sec al XVI-lea. În zilele noastreeste centrul economic și administrativ al țării având cel mai mare număr de locuitori 7,5 milioane.

calama

Calama

Calama este un oraș din Chile situat la altitudinea de 2400 m. Este capitala provinciei El Loa. Calama este considerată capitala extracției de cupru pentru că aici se regăsesc principalele zăcăminte de cupru ale țării, una dintre ele Chuquicamenta având peste 100 de ani vechime.

tatio

El Tatio

El Tatio este un nume ce vine din vechea limbă a indigenilor Kunza, și se poate traduce ca „bunicul care plânge”. El Tatio este un câmp de gheizere, localizat în munții Anzi din zona de nord a statului chilian în regiunea Antofagasta la 4200 de metri peste nivelul mării. Este cel mai mare grup de gheizere din emisefera sudică și al treilea din lume după Parcul Național Yellowstone din USA, și Parcul Național Kronotski din Rusia.

mylodon

Peștera lui Milodon

Monumentul natural Peștera lui Milodon este format din trei peșteri din zona de sud a Chile, unde au fost găsite resturi de milodoni, mamifere ierbivore de mari dimensiuni care au dispărut probabil la sfârșitul Pleistocenului adică acum 11.700 de ani.

puerto natalaes

Puerto Natales

Puerto Natales, este un oraș și port chilian situat în sdul extrem al țării, pe malurile Canalului de Navigație Senoret între golful Almirante Montt și Golful Ultima Esperanza. Este capitala comunei Natales și a provinciei Ultima Esperanza numită așa după spusele exploratorului Jun Ladrillero care căuta Strâmtoarea lui Magellan și necăjit că nu o găsea a zis că această zonă era ultima lui speranță de a o găsi. Bineânțeles că nu a găsit strâmtoarea până la urmă.

pedro de atacama

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama este un orășel chilian din provincia Loa. Se află situat la 106 km de Calama și de mina de cupru de la Chuquicamata, privind către vulcanul Licancabur

punta arenas

Punta Arenas

Punta Arenas înseamnă „punctul nisipos” și este un oraș și port interoceanic, din zona de sud a Chile. A fost înființat de către statul chlian la 18 dec 1848 ca și zonă principală a Teritoriului Magellan și colonie închisoare.

torres del apaine

Parcul Național Torres del Paine

Parcul Național Torres del Paine este una din zonele împădurite protejate cele mai importante din Chile. Se găsește așezat între lanțul muntos al Anzilor și Stepa Patagoniei în localitatea Torres del Paine. Are o suprafață de 227,298 de hectare include lanțul muntos Paine cu toate vârfurile sale.

valparaisochile

Valparaiso

aparaiso este un oraș și port în Chile capitală a provinciei și regiunii Valparaiso. este centrul istoric , administratoiv, universitar și principalul nucleu urban al zonei metropolitane din Valparaiso ce cuprinde orașele Viña del Mar, Quilpué, Villa Alemana y Concón.

Tari