Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Destinații turistice în Ungaria

Ungaria este o destinație turistică redusă deobicei doar la capitala sa: Budapesta. justificată această opinie fiindcă orașul în sine te poate ține captiv doar acolo pentru cel puțin 3 zile iar asta e o perfromanță deosebită oentru un oraș. Sigur Ungaria înseamnă mult mai mult dar Budapesta este chintesența Ungariei, așa că fie mergeți să vizitați Budapesta, fie mergeți să vizitați țara, va fi cu siguranță o decizie bună !

visegrad

Castelul Vișegrad

Castelul Vișegrad, înseamnă, Castelul de Sus și a fost reședința personală a regelui Maghiar Matei Corvin. Localitatea Vișegrad, a fost menționată prima dată în anul 1009 ca și oraș de reședință a arhidiocezei. După distrugătoarea invazie mongolă, din 1242 orașul a fost reconstruit în aproximativ aceeași locație dar pe deal.

budapesta

Budapesta

Budapesta orașul format din două cetăți, Buda și Pesta, a devenit capitala Ungariei din anul 1409, când regele Sigismund de Luxemburg stabilește la Buda, cetatea de scaun. Budapesta e un oraș frumos, cu o arhitectură care amintește de Napoli, cu locuri unde turiștii se pot bucura de vacanță. Budapesta gravitează în jurul turismului și nu degeaba este în sine o destinație turistică . De obicei când spui turism în Ungaria spui Budapesta.

esztergom1

Esztergom

Esztergom este orașul unde s-a format primul episcopat romano catolic maghiar și mai târziu prima Curte Constituțională a UNgariei. Biserica de aici este cea mai mare din Ungaria. Numele medieval al orașului era Strigoniu și nu se știe exact de unde vine. Antonio Bonfini, a crezut că vine din Istrogranum de la Istru și Râul Gron forma latină a numelui Hron.

Tari