Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Destinații turistice în Ecuador

Ecuador este o destinație exotică în adevăratul sens al cuvântului exotic. Ca și destinație turistică aici biodiversitatea ne permite să vedem o floră și o faună despre care doar am citit în manualele de geografie până acum.

alausi

Alausi

Pe timpul ocupației spaniole a Ecuadorului, orașul Alausi, era numit San Pedro de Alausi. Mai târziu orașul s-a numit simplu Alausi și a făcut parte din regiunea Quito.

san francisco

Biserica Sf. Francisc din Quito

Biserica se află la intersecția dintre străzile Benalcazar, Bolivar, Sucre și Cuenca. Se află la câteva străzi distanță de Biserica La Compania. Este cel mai mare complex arhitectonic dintre cele existente în America de Sud.

INgapirca2

Ingapirca

Ingapirca este cel mai important sit arheologic din Ecuador. Numele INgapirca este un cuvânt din limba Quechua și se traduce ca Zidul Incașului.

la nariz del diablo

La Nariz del Diablo

Proiectul liniilor ferate ecuadoriene a fost început de președintele Gabriel Garcia Moreno în 1861. Cel ce a dus linia ferată în Munții Anzi a fost președintele Eloy Alfaro, care dorea să lege Quito de zona înaltă a orașului Guayaquil situat pe coasta țării.

Monumentul Ecuatorului

Monumentul Ecuatorului

Orașul La mijlocul lumii, este un teren proprietate a prefecturii din provincia Pichincha. Se află în parohia San Antonio a Districtului Metropolitan Quito la nordul capitalei statului Ecuador. Principala atracție a locului este monumentul care marchează Ecuatorul sau Mijlocul Lumii. Deasemenea, aici găsim și Muzeul Etnografic Mjlocul Lumii, care prezintă etnografia indigenilor ecuadorieni.

cotopaxi

Parcul National Cotopaxi

Parcul Național Cotopaxi este o arie protejată din Ecuador, situată în Cantonul Latacunga din provincia Cotopaxi, ce poartă acest nume după Vulcanul Cotopaxi ce se găsește aici. Ecosistemul parcului găzduiește specii arboricole diverse, în principal pini, dar și brazi, frasini sau chiparoși. Parcul comunică cu Latacunga și Quito printr-o autostradă Pan Americană pe șase benzi de circulație care face ca drumul din capitală până în parc să nu depășească 2 ore.

quilotoa

Quilotoa

Quilotoa este un crater vulcanic plin cu apă, și cel mai vestic dintre vulcanii andini. Craterul are o lățime de 3 kilometri și s-a format printr-o prăbușire a vulcanului din cauza unei erupții de acum 600 de ani.

quito34

Quito

Quito este capitala Republicii Ecuador, și face parte din provincia Pichincha fiind totodată cea mai veche capitală din America de Sud. Este orașul cel mai populat din Ecuador, cu 2 miliaone de locuitori, în zona urbană și cu alte 3 milioane în zona metropolitană.

riobamba

Riobamba

Riobamba, este un oraș cunoscut și ca San Pedro de Riobamba este capitala Cantonului Riobamba și a provinciei Chimborazo, fiind deasemenea cel mai mare oraș al zonei. Se află în mijlocul regiunii Interandine din Ecuador, aproape de centrul geografic al țării, înconjurată de numeroși vulcani dintre care enumerăm pe Chimborazo, Tungurahua, Altar și Carihuairazo.

cotopaxi

Vulcanul Cotopaxi

Cotopaxi este unul dintre cei mai înalți stratovulcani activi din lume, situat în Munții Anzi, în vestul Cordilierei Orientale, la circa 50 km de Quito (Ecuador), cu o înălțime de 5.897 m. Toponimul Cotopaxi provine din limba cayapa, iar într-o traducere ad. litt. ar fi gâtul lunii (coto - ro. gât, paxi - ro. lună).

Tari