Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Destinații turistice în Maroc

Marocul e ca o poveste. Nu doar fiindcă vorbim de arabi și de clasica paralelă cu poveștile Șeherezadei ci și pentru că fiind situată în Africa, orice ar face influența continentului african se face simțită aici. Marocul e plin de contraste și e o destinație potrivită pentru un European nu foarte aventuros.

turnul hassan

Rabat și Volubilis

Rabat este capitala țării iar Volubilis un fost oraș roman consturit aici. Amândouă sunt importante puncte turistice pe harta statului marocan, amândouă extrem de importante pentru orice turist care vizitează această țară.

meknesul

Meknes

Meknes este unul din cele patru orașe imperiale ale Marocului fostă capitală și al șaselea oraș ca populație. Orașul a fost numit așa după un trib berber numit pe limba lor Imeknasen sau Miknasa care s-au stabilit aici prin sec IX venind din sudul Tunisiei.

orasul fez

Orasul Fez

Fez este al doilea oraș ca număr de locuitori din Maroc duoă Casablanca. Fez este situat la o intersecție de drumuri importante din Maroc și este înconjurat de dealuri iar prin oraș curge Râul Fez.

Marakes gara

Marakes

Marakes este un oraș în sud-vestul Marocului, centru administrativ al regiunii omonime. Este așezat la circa 150 km de coasta Oceanului Atlantic. Are circa 1 milion de locuitori. Este unul din cele mai importante centre turistice din nordul Africii, fiind renumit pentru grădinile și monumentele sale de arhitectură din partea veche a orașului, numită Medina.

casablanca

Casablanca

Casablanca este cel mai mare oraș din Maroc cu o populație de aproape 3,2 milioane de cetățeni în oraș Deasemenea este cel mai mare port al țării și unul din cele mai importante centre financiare africane. Orașul este așezat în Câmpia Chaouia zona agrară cerealieră cea mai importantă din MAroc. Exceptând coasta oceanului, Pădurea Bouskura este singura atracție naturală a orașului.

Tari