Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Destinații turistice în Marea Britanie

Marea Britanie, sau Anglia cum îi spunem noi este una din marile puteri ale continentului european. Țară cu renume mondial și o contribușie importantă la istoria, și cultura continentului este un pol economic și social de prim rang care atrage ca un magnet atât oameni din fostele sale colonii asiatice cât și europeni dornici să viziteze sau să muncească în țara a cărei limbă oficială a devenit acum ceea ce era franceza în sec XVIII și XIX.

acvariul

Sea Life. Acvariul din Londra.

Acvariul din Londra, Sea Life London este situat la parterul County Hall pe malul de sud al Râului Tamisa în Centrul Londrei lângă Roata din Londra sau London Eye. S-a deschis în anul 1997 și are cam un milion de vizitatori pe an.

big 3

Big Ben Tower

Big Ben este porecla clopotului cel mare din turnul de nord al Palatului Westminster. Numele este folosit pentru a denumi atât clopotul cât și turnul însuși. Turnul a fost desenat de Augustus Pugin în stil Neo-Gotic fiind terminat în anul 1859 iar ceasul său era la acel moment cel mai mare și mai precis din lume.

templec

Biserica templului.

BIserica Templului sau Temple Church este o biserică regală, cam ciudată, situată în City of Lodon între strada Fleet și Râul Tamisa, construită de Cavalerii Templieri ca centru de comandă în Anglia. S fost sfințită în anl 1185 de Patriarhul Heraclius de la Jerusalim.

brisithsn

British Museum

Muzeul Britanic sau British Museum cum mai este cunoscut se află în zona Bloomsbury din Londra și este o instituție publică dedicată istoriei umanității, artei și culturii. Colecția sa permanentă adună aproape 8 milioane de exponate colecționate mai ales în perioada Imperiului Britanic. Este primul muzeu național deschis publicului din lume.

stpaulcatedrala1

Catedrala St. Paul

Catedrala Saint Paul (în engleză Saint Paul Cathedral) este o biserică anglicană situată pe colina Ludgate Hill din Londra Marea Britanie. Aceasta este cea mai mare biserică din Londra și a doua cea mai mare din această țară, după Catedrala din Liverpool. Catedrala Sfântul Paul este totodată și lăcașul în care slujește episcopul anglican al Londrei.

hamleys

Hamleys

Hamleys este un magazin multinațional britanic de jucării, cu vânzare cu de-amănuntul, este cel mai vechi și cel mai mare din lume, deținut de compania indiană Reliance Retail. Bazele magazinului au fost puse în anul 1760 de William Hamley în High Holborn din Londra și era cunoscut ca „Arca lui Noe”.

Muzeul Tussauds

Muzeul Figurilor de Ceară Tussauds

Madame Tussauds este o atracție turistică importantă din Londra, ce prezintă statui de ceară ale unor persoane celebre din istoria lumii cât și ale actorilor celebri. Stația cea mai apropiată de muzeu este Baker Street.

bukingham

Palatul Buckingham

Palatul Buckingham sau Buckingham Palace cum este cunoscut, este reședința din Londra și biroul principal al monarhului din Marea Britanie. Aflat în orașul Westminster, palatul este în mod obișnuit locul de primire și de discuții al oaspeților suveranului britanic. El a fost mereu pentru englezi loc de revigorare națională sau de doliu.

Londra

London Eye

Roata cea Mare, London Eye, Roata Mileniului cum vreți să-i spuneți, este o roată de observare în consolă situată pe malul stâng al Râului Tamisa. Este cea mai înaltă roată de acest fel din Europa și cea mai populară atracție turistică a Londrei aducând 3 milioane de turiști anual.

Soho4

Cartierul Soho

Soho este o zonă din Orașul Westminster. La începuturi un cartier destinat aristocrației a fost una din zonele de distracție ale capitalei britanice încă din sec al XIX-lea. Zona a fost dezvoltată de către Henry al VIII-lea în anul 1536 când a devenit parc regal.

trafalgar

Piața Trafalgar

Piața Trafalgar sau Trafalgar Square este o piață publică din cartierul Westminster din Centrul Londrei, recunoscută de la începutul sec al XIX-lea în jurul zonei cunoscute ca Charing Cross. Numele pieței amintește de Bătălia de la Trafalgar, acea excepțională victorie a marinei britanice contra flotei lui Napoleon, ce a a avut loc pe 21 octombrie 1805 la Capul Trafalgar aflat la 40 de km depărtare de Gibraltar.

westminster

Westminster Hall

Palatul Westminster , servește ca loc de întâlnire pentru Camera Comunelor și pentru Camera Lorzilor, cele două camere care compun Parlamentul Marii Britanii. Cunoscut îndeobște drept Casa Parlamentului, clădirea se află pe malul de nord al râului Tamisa în cartierul Westminster din centrul Londrei.

Westminster Abbey2

Westminster Abbey

O capodoperă arhitecturală. Asta este Biserica Westminster. Aici găsim adunate personalități ale culturii, științei și politicii mondiale. Aș putea enumera altarul Sf Eduard Mărturisitorul, mormintele regilor și reginelor ca și monumentele nenumărate ale celor pomeniți mai sus sau faptul că toate încoronările din ultima o mie de ani au avut loc aici.

Tari