Brasov, Romania +40 744 663 375, +40 744 693 232
Blog vacanțe și excursii

Vacanțe și excursii în Republica Moldova

Nu au fost găsite vacanțe sau excursii pentru această țară.

De ce să alegi o vacanță, excursie, circuit sau sejur în această țară?

Republica Moldova. Basarabia. România. Trei nume însemnând același lucru: pe pământul dintre Prut-Nistru și mare au trăti, trăiesc și vor trăi români. Astăzi ne par desueți și oarecum ciudați când deschid gura și vorbesc limba română, dar, ei au păstrat cu multe sacrificii limba română și ar trebui să le fin recunoscători pentru asta. Sunt vitejii lui Bogdan, Alexandru cel Bun și ai Măriei Sale Ștefan. Sunt la fel ca noi și vă invit să-i vizitați la noi acasă fiindcă o să vă facă plăcere.

De ce să calătorești în Republica Moldova ? Pentru că e ca și când te-ai duce în vizită la bunici. O să fii bine primit, o să te simți acasă, o să vorbiți aceeași limbă, și în același timp o să vă mirați la vorbele bunicii pe care le-a învățat de mult când era copilă și care sună așa ciudat în urechile voastre tinere și moderne. O vizită peste Prut este necesară ca să înțelegem de ce suntem același neam și vorbim aceeași limbă. O vizită peste Prut o să vă descopere un ținut frumos care întregește perfect spațiul locuit de români. Nu sunt drumurile prea bune, dar restaurantele au mâncare bună, vin delicios și tarafuri care cântă aceleași cântece de la voi de acasă.

Poate par învechiți moldovenii noștri dar sunt niște eroi ai limbii române pe care au păstrat-o în pofida tuturor asupririlor din partea sovieticilor. Au stat drepți ca niște demni urmași ai lui Ștefan cel Mare, cum spune și poetul Andrei Ciuruga referindu-se la compatrioții săi asupriți : „Ei zac în lanţuri, lângă hăul mării / şi trag în juguri puse de călăi/ Și bicele nu le rotesc ai tăi / şi mâna ce izbeşte nu-i a ţării”

O să descoperiți o lume patrairhală pierdută prin satele moldovenești aflate lângă orașele curat sovietice înălțate în epoca de tristă amintire. Veniți în Moldova , veniți la voi acasă.

Alegeți o vacanță, excursie, circuit sau sejur într-una dintre următoarele țări

Armenia, Austria, Chile, Columbia, Ecuador, Egipt, Filipine, Germania, Grecia, Italia, Malaysia, Maldive, Marea Britanie, Maroc, Norvegia, Peru, Portugalia, Republica Moldova, Romania, Serbia, Slovacia, Spania, Turcia, Ungaria,